Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łubudubu

jaka jest dobra panierka do drobiu?

Polecane posty

Gość łubudubu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kiedyś czytałam
Ja osobiście do piersi z kurczaka daję mąkę oraz przyprawione jajko (sól, pieprz, czosnek granulowany). Nie dodaję bułki tartej, bo ona jest dobra do schabu, a kurczak jest delikatny. Przy robieniu kotletów z piersi kurczaka dobrze jest je pokroić na cieńsze plastry i lekko rozbić. Potem obtoczyć w mące i w jajku. Wychodzą bardzo soczyste i delikatne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łubudubu
a naprzykład do udek czy skrzydełek? Słyszałam, ze najpierw trzeba je posypac jakas panierka i podsmazyc a potem piec w piekarniku. tylko jak to zrobic zeby byly chrupiace?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja polecam do piersi z kurczaka sól , pieprz , oczywiście jajko i panierować w sezami , albo , z bułce tartej pol na pól z sezamem , mozna dołozyć pokruszone ziarna słonecznika , boska jest taka panierka albo pokruszone płatki kukurydziane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja czasem robię panierkę z krakersów lajkonik:D zobaczyłam to w tv jak Nigella robiła i tak razu jednego spróbowałam :D pychotka i jakie chrupkie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×