Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adrianna81

do osób mających partnera czemu spędzacie sami urodziny?

Polecane posty

Gość adrianna81

bo to wasz dzień i nie potrzebujecie tej drugiej osoby? bo to zwykly dzień jak każdy inny? bo czekacie aż wasz partner sam coś wymyśli? kto mi poda jakieś logiczne argumenty. mój facet ma dziś urodziny. nie padla z żadnej ze stron sugestia, żeby się dziś spotkać temat już poruszylam w in. wątku, ale jest mi dziwnie że tak powiem więc drążę dalej

Ja spędzam moje i partnera urodziny wspólnie ... wiec nie pomogę :] Dla mnie to dziwne, że patrner Cię nie zaprosił ani nie zaproponował spotkania.

Gość adrianna81
dziwne owszem. tylko czemu tak zrobil.

Gość beeerrrrnda
Zawsze spędzamy urodziny razem

Nie mam pojęcia, powinnaś z nim porozmawiać.

Gość adrianna81
ok, spędzacie razem. ale ja chcialabym się dowiedzieć np, jak wam tlumaczyli że w ten dzień się nie spotkacie. bo ja swojego chcialabym zapytać ale czuję że będzie awantura

Gość hedonia
a dlaczego Ty nie zaproponowałaś spotkania?

Nie miałam takiej sytuacji nigdy. Ale jedynie miałam tak, ze w ten dzień wcześniej nie mogłam się spotkać z nim. Poprostu przygotowywał wszytsko. Ale nigdy nie mieliśmy takiej syt. że nie widzieliśmy się w dzień swoich urodzin.. nawet w imieniny się spotykamy :)

jeju a ty wciaz przezywasz! mecz jest kobieto!! oglada mecz! pewnie uwaza ze to jest dla ciebie nieciekawe i dlatego nie zaproponowal!

Gość adrianna81
no wlaśnie boję się zapytać. pytalam jakie ma plany to on z nerwem że jakie ma mieć, że dzień jak co dzień. nie zakumal, że dla mnie byl ważny z jego względu. ale jak widać niepotrzebnie się nastawialam, że dziś się spotkamy. może czekal aż go zaproszę, może kolacyjkę zrobię i jak króla potraktuję. nie wspomnę że sam mógl mnie gdzieś zabrać np. ale po co ... :/

Gość hedonia
mnie się wydaje, że to partner powinien w takiej sytuacji wyjść z inicjatywą, a nie osoba obchodząca urodziny. może facet nie chce robić 'zamieszania' wokół siebie i sugerować, ze urodziny to coś wielkiego... pewnie gdybyś Ty coś zaproponowała - ucieszyłby się.

Gość hedonia
ciągle tego nie ogarniam. nie wiem, jaki macie układ, ale z twojej wypowiedzi wnioskuję, że raczej "wyczekujesz", aż on ci czas poświęci. u nas jest tak, że jak mój facet ma urodziny, to ja coś organizuję, kiedy ja mam ur. to on mi jakoś sprawia frajdę...

No ja zawsze partnera do mneio zapraszam na moje ur. i on mnie zaprasza na swoje... ;]

Gość adrianna81
spytalam jakie plany ale jak powiedzial ze idzie do kościola to nie spytalam już czy nie przyjechalby albo że ja przyjadę. nie spytalam bo czulam że on się nie kwapi. w walentynki też się nie widzieliśmy. ale bylo inaczej: ja mialam zajęcia. wrocilam wieczorem. a on? poszedl na impreze walentynkowa. ja nie chce zeby to tak bylo ze ja z inicjatywa wychodze ciagle. bo teraz tak jest przewaznie

Też tak mamy... Ale to raczej robie dzień po. Ponieważ my małżenstwem nei ejsteśmy... i nie mieszkamy nawet razem.. Ale zawsze kazdy z nas się stara cos wyjatkowego zrobić w ten dzien.. ja mam ur. w świata Bożego Narodzenia... Więc tak troche lipnie.. ale zawsze jest miło:D

Z tymi walentykami to chyba przesadził.. Jak ja bym nie mogła w walentynki się zpotkać to on by nawet w nocy do mnei przyejchał.. Co się czasami zdarza ;D

Mi też wydaje się, że mimo wszystko Ty powinnaś coś wymyślić choćby nawet nie umawiając się pójść do niego. Zanim wzięłam ślub z moim mężem nie było nawet takiej sytuacji, że musiałabym umawiać się z nim w dzień urodzin... po prostu było wiadome, że się spotkamy to w końcu urodziny ma się jeden dzień taki w roku.

Gość frufru
trzeba go bylo zaprosic na kolację w ramach prezentu. a moze Twoj po prostu nie obchodzi urodzin tylko imieniny, albo wcale nic? moj nie obchodził, dopiero ja go nauczyłam :)

adrianna81 Hmmm... a może coś jest nie tak w waszym związku? Może tego nie widzisz... Bo chyba musi mieć jakiś poważniejszy powód skoro i w walentynki i w urodziny nie chce się z Tobą spotkać... obym się myliła :)

Gość adrianna81
w tamtym roku byl zaskoczony bo poszlismy w ramach prezentu na koncert. spodobalo mu sie to. moze teraz tez czekal na nie wiadomo co. nie pytajcie, jak wygladaly moje urodziny ... nie widzielismy sie. teraz 2 dni wczesniej dalam mu cos, zlozylam zyczenia. i on juz wtedy powiedzial ze bedzie kosciol i mecz. wczoraj wypil z bratem i tyle. w swieta B.N. tez nie przyjechal. byla awantura. powiedzial ze nie pomyslal ze w swieta moglibysmy sie spotkac. ja wiem, teraz to jego urodziny - ale on takich roznych chwil jakos ze mna nie spedza i nie wiem czemu tak sie nawzajem traktujemy

Gość adrianna81
nie wiem juz sama. w swieta, walentynki, urodziny ... trzy sytuacje i nie wpadl na to zeby sie spotkac. a moja reakcja? walentynki 2008 - zrobilam kolacyjke. jego urodziny 2008 - zdobylam bilety na grupe ktora lubi. w walentynki dalam mu prezent. on mi nie. na urodziny teraz dalam mu cos. wiecie co? sama sobie jestem winna. przyzwyczailam go cokolwiek zrobie czy mu dam on mowi ojej i rznie glupa

Więc skoro to Ty się ciągle starasz i robisz wszystko, żeby było dobrze to teraz nie rób nic... traktuj takie dni jak zwykły normalny dzień. Niech zobaczy co robi źle, bo dlaczego to ciągle tylko Ty masz się starać, niech da on coś od siebie :)

Gość adrianna81
ja takich dni nie traktuje jak zwykle. nie mam zamiaru miec takiego olewanckiego podejscia jak on

Jeśli nie przeszkadza Ci to, że tylko Ty sie starasz to ok :) Ja np. bym nie wytrzymała czegoś takiego takiej olewki albo staramy się razem, żeby było dobrze albo nie staramy się w ogóle i związek się rozpada, bo jak to się mówi do tanga trzeba dwojga :) Powodzenia życzę :)

Adrianna ja sobie nawet nie wyobrazam,ze jakas uroczystosc moglibysmy spedzac osobno A ile jestescie razem bo na poczatku partnerzy wiecej sie staraja

Gość 111111111elo
ja na Twoim miejscu po prostu też bym się przestała starać.albo może np.w kolejne swoje urodziny umów się z koleżankami a jemu powiedz,że zorganizowały ci wieczór z okazji twojego święta.może to mu da do myślenia,że on też powinien się starać.skoro zwykla rozmowa nic nie daje,to trzeba użyć jakichś sztuczek.

Gość adrianna81
racja