Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katquinka

Domestos - uzytkowanie

Polecane posty

Gość katquinka

Pytanie do Was. Co myjecie Domestosem? Czy można go od czasu do czasu użyć do przemycia umywalki? Czy do mycia Domestosem uzywacie rekawic, czy nie? (chodzi o bezpośredni kontakt ręki ze skórą, gąbka, szmatka nasączona Domestosem ) Pytałam dla siebie aby zobaczyc czy dobrze robiłam nie pisze wiecej zeby nie sugerowac odpowiedzi. Dzieki wielkie. Kasia

Gość kawalkatka
ja zęby.

Gość ..Cit...
domestos jest swietny do toalety, idealnie usuwa zanieczyszczenia z muszli.Rowniez uzywam go do umywalki czy wanny.Nie stosuje rekawic

Gość katquinka
...Cit... Nie boisz się ze wnika przez skóre rak do organizmu? Ja własnie nie uzywam rekawic i nagle mnie oświeciło, ze to może byc niebezpieczne. Na Domestosie pisze w razie kontaktu ze skorą zmyc zaraz mydłem. Co sadzisz?

tez myje kibelek, zlew, prysznic. Tez nie używam rękawic, bez przesady, jedynie alergikom moze wyskoczyć uczulenie, myślę że gorsze jest wdychanie chloru niz przez kontakt ze skóra ;)

Gość katquinka
Piszcie ze nie uzywacie, to mnie pocieszycie :)

Gość dos
ja tez myje bez rekawic

Ja używam rękawiczek...do wszystkich prac domowych Ale mam uczulenie, i po jakimkolwiek nawet najdelikatniejszym płynie do zmywania naczyń mam od razu popękane dłonie :)

ja uzywam rekawic gumowych - kiedys nie uzywalam ale denerwowal mnie pozniej zapach chloru z rak, ktory trudno jest usunac no i jak mialam jakias ranke (zadrapanie) to mnie strasznie szczypalo wiec zaczelam uzywac rekawic ja myje kibelek, umywalke, zlew i prysznic - po uzyciu domestosa zostawiam na jakies 10 min zeby dobrze wyczyscil i dokladnie splukuje

Gość gość
Wystarczy odrobina mleka tłustego - ja tak robię gdy czyszcz fugi w łazience czystym chlorem - efekt natychmiastowy i najtańszy