Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka parasolka

18 tydzien ciazy i waga spada.

Polecane posty

Gość olka parasolka

jestem już w 18 tc i ani trochę nie przytyłam, mało tego nawet schudłam dwa kilogamy. Przed ciążą wazyłam 98 kg, wiem b. dużo, mam koszmarne tendencje do tycia i wbrew temu co pewnie myślicie wcale nie żre jak świnia. O tyle dobrze, że mam dość jędrne ciało i daleko mi do wyglądu spasionych brytyjek czy amerykanek. Myślałam, że w ciąży momentalnie przytyje przy moich tendencjach. Ale nic z tego. Od początku ciąży schudłam dwa kilogramy. Podejrzewam, że gdyby nie rosnące dziecko, waga pokazywałaby jeszcze mniej. Nawet mojego gina to dziwi i stanowoczo zakazał mi się teraz odchudzać. Tylko, że ja się wcale nie odchudzam. Jem kiedy jestem głodna. Nie obżeram się żadnymi czipsami i czy innymi świństwami. Jem dużo owoców, nawet polubiłam zupy warzywne, których nie znosze, ze wzgledu na dziecko. Nie wiem czym ten spadek wagi jest spowodowany. Miała któraś tak jak ja?

Gość o rany rany....
no to sie ciesz a nie jecz...ja mam odwrotnie, jestem w 21 tygodniu i mam 9kilo na plusie...dramat, od dzisiaj zaczynam diete 1900 kcal...ponoc wystarczy w ciązy....oby dało rade bo nie widze sie w 9 miesiacu...

Gość olka parasolka
no ciesze się :) ale szczerze mówiac jestem zaskoczona.

A nie zmieniłaś w jakikolwiek sposób nawyków żywieniowych? Może nie chodzisz głodna, ale ze względu na dziecko zaczęłaś jeść zdrowe, a przy okazji mało kaloryczne produkty i stąd ten spadek wagi.

Gość kosmatka22tc
ja przed ciążą ważyłam 85kg. na dzień dzisiejszy 93kg :( 22tc. Tak sie wstydze wchodzic na wage u ginekologa :(:(:(

Ja ważyłam 73 podczas pierwszego ważenia i 100 do porodu, to dopiero masakra co? Teraz ważę 72, ale ile mnie to kosztowało to brak słów.

Gość olka parasolka
nie zmieniłam za bardzo nawyków żywieniowych, fast foodów nie jadłam nigdy, słodyczami tez sie nie obżeram. Jasne zdarzy mi się pochłonąc kilka ciastek, ale to jak mam szczególna ochotę, a nie zdarza mi się to często. Na pierwszej wizycie ważyłam 98 kg. Na natępnej gin od razu cięzarek przesunął na 100 kg, ale okazało się ża waże kilogram mniej. we wtorek miałam kolejną wizyte. Gin znów przesunął na 100 kg, ale znów się okazało że kilo mniej niż ostatnio czyli 96 kg. Zapytał mnie ile zamierzam ważyć pod koniec ciąży skoro tak chudne.

Gość olka parasolka
no własnie, bardzo duzo kobiet tyje w czasie ciązy, a ja mam okropne tendencje do tycia i bardziej bym się spodziewała, że przytyje jeszcze bardziej. Ale moja mama mówi, że miała kolezankę która miała przed ciążą spora nadwagę, a tez sporo schudła.