Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinga640

Czy moge byc w ciazy? Boje sie pomocy!!!

Polecane posty

Gość kinga640

Hmmm dziewczyny mam problem a nie mam z kim o tym porozmawiac.... Prosze o pomoc...;(;( Spalam z chlopakiem tydzien i dwa tygodnie temu ostatni taz.... Okres. Powinnam miec 21.2.09 ( dodam ze okres mam nieregularny i czasami moze sie nawet zdazyc ze moge go nie miec nawet caly miesiac....) ale to bylo przed tym jak pierwszy raz przespalam sie z chlopakiem a bylo to 30.1.09... Zabezpieczamy sie.... Ale i tak sie boje..;( mozliwe jest to ze okres mi sie spuznia ze stresu? (bo przez jakies 2 tygodnie mialam wielkiego dola i plakalam prawie cale dnie a i sporo jadlam, a teraz sie martwie o to ze moge wyc w ciazy) ... A teraz mam dziwne uczucie w brzuchu (bo czesto mi w nim tak jakby burczy) a na dole jest troszke wiekrzy i czasmi boli.... Piersi mnie nie bola i nie wydaja sie wiekrze... Prosze pomuzcie... Czy to mozliwe ze moge byc w ciazy? Czy to mi sie ubzduralo i teraz wszystko co sie ze mna dzieje wmuwilam sobie ze to ciaza moze byc.... Piszcie jak najszybciej...;( z gory dziekuje..;***

Hm jeżeli współżyłaś to prawdopodobieństwo ciąży jest zawsze, bo zabezpieczenia bywają zawodne. Stres, zmiany pogody i inne czynniki wpływają na przesunięcie się okresu. Jeżeli się boisz zrób test i będziesz wiedzieć. Ja też mam bardzo nieregularne cykle i tak samo czasem mam okres co 2 miesiące. Idź z tym do ginekologa i endokrynologa bo to możesz mieć np. PCO, ale niekoniecznie, ponieważ niektóre kobiety po prostu mają takie nieregularne cykle. Ile masz lat ?

Gość kinga640
Prawie 17 lat.... Z moim chlopakiem jestem juz dlugo wiec wydaje mi sie to normalne...;) rozmawialam z nim na ten temat ze mi sie okres spoznia ale on powiedzial ze on zawsze na zewnatrz dochodil i ze chyba nie powinnam sie tym przejmowac.. Ale ja i tak sie przejmuje bo nie wiem co mam robic... A u lekaza bylam bo potrzebowalam tabletki ( jeszcze ich nie bralam nigdy bo wlasnie czekam na okres) i on powiedzial ze wszystko jest ok. Ale bylam u lekaza po moim pierwszym razie...

Ja nie mam zamiaru Cie krytykować, że współżyjesz więc nie musisz pisać, że długo jesteście razem itp. :) jeżeli jesteś na to gotowa to nie widzę przeciwwskazań. Musisz tylko pamiętać, że jeżeli ktoś decyduje się na współżycie to musi liczyć się z ewentualną ciążą. A Ty jesteś na to gotowa ? Co zrobisz jeżeli okaże się, że jesteś w ciąży ?

Gość ajrony
wspóżyłaś, więc możesz być proponuję iść zakupić test i słownik ortograficzny zdania bez błędu nie potrafi napisać, ale do seksu to się rwie :o

Gość kinga640
Nie nie jestem na to gotowa... Nawet nie dopuszczam do siebie tej mysli... Nie wiem co bym zrobila, i narazie nie chce sie nad tym zastanawiac bo nie chce nic wykrakac... Boje sie i nie wyobrazam sobie tego po prostu... Uwarzalismy wiec wydaje mi sie ze nie powinnam sie tym przejmowAc.. Nio ale taka juz jestem...

Gość okaa
przyłoz cipke do monitora to zbadam

Jeżeli nie jesteś gotowa i nie liczysz się z ciążą to widocznie jednak jeszcze nie dorosłaś do seksu.