pseudomad 0 Napisano Luty 26, 2009 Rozstalam sie z chlopakiem i tabletki antykoncepcyjne nie są mi juz potrzebne narazie. ale nasuwa sie pytanie, po jakim czasie mozna znow zacząc brac? czy jest na to jakas reguła?? Przyklad: pytalam swojego lekarza to powiedzial, ze minimum pól roku musi minąc. Koleżance z kolei inny lekarz powiedzial, ze przynajmniej raz na rok trzeba robic przerwe miesięczną w braniu tabletek. wiec nie wiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tez mnie to ciekawi Napisano Luty 26, 2009 tylko ze ja biore z innych powodow: zeby miec piekniejsza cere biore diane 35, i tez z kilku miesiecznymi przerwami, zaczelam znowu bo jeszcze mialam kilka opakowan a tradzik znow zaczal atakowac, jestem ciekawa czy sa jakies skutki uboczne...przez te przerwy w braniu...?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pseudomad 0 Napisano Luty 26, 2009 halo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asiulkers Napisano Luty 26, 2009 jeżeli nie występują skutku uboczne i dobrze się czujesz to nie ma sensu robić przerwy,nigdy nie wiadomo kiedy Ci będą znowu potzrebne.nie ma sensu mieszac w organizmie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fhghghg Napisano Luty 26, 2009 tez jestem ciekawa jak to jest czy mozna? moj partner wyjezdza na 2 miesciace czy moge wtedy odstawic tabletki i poznije znowu zaczac zazywac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pseudomad 0 Napisano Luty 26, 2009 no własnie, bo w sumie po co sie faszerowac na darmo i wydawac kase. no ale widze ze jednak nikt nie pomoże:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eddesa Napisano Luty 26, 2009 faszerowac hmm niby racja po co... kasa eh niektore tabletki kosztuja pare zl ja bym zadnych przerw nie robila zwlaszcza nie maja najmniejszego sensu te miesieczne, tylko sie namiesza w organizmie i tyle poza tym tabletki obecne na rynku maja jakanjmnijsza ilosc hormonow wiec nie ma potrzeby robienia przerw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bazienka Napisano Luty 26, 2009 po 1 nie powinnaś tak sobe odstawiac antykoncepcji, to hormony i mają jakiś wpływ na organizm po 2 ponowne rozpoczęcie zażywania powinno byc poprzedzone badaniem poziomu hormonów w organizmie, jeśli będzie ok, to po prostu bierzesz zgodnie z instrukcją ( najczęściej w 1 dzień okresu) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pseudomad 0 Napisano Luty 26, 2009 no, juz lepiej:) nie wiedzialam, ze mogly by byc jakies skutki odstawienia na pare miesiecy.. dlatego warto zapytac zawsze :D z jednej strony moglabym brac dalej ale.... ..no wlasnie. skonczylam swoj zwiazek tydzien temu, nie mam zamiaru szukac kogos teraz, pozatym jak poznam to przeciez nie pojdziemy od razu do łózka, wiec kurcze nie widze za bardzo sensu brania tych tabletek przez najblizszy przykladowo rok i do niczego nie bylyby potrzebne :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrunetkaWieczorowąPorą 0 Napisano Luty 26, 2009 co za bzdury!! nie trzeba robić żadnych przerw podczas stos. tabl. anty!! ta przerwa 7 dni (w tym czasie krwawenie) jest wystarczajca! Nie wierze, że są jeszce lekarze którzy tak mówia swoim pacjentkom :D:D:D:D A już kolejne tabl. po minimum pół roku od poprzednich...........? jakiś nonsens :D niy po co?? jesli nie bedziesz z nikim przez jakis rok jak zakladasz to rzeczywiscie nie bierz tabl. :) jesli ie chcesz. Ale jesli masz robic przerw 2-3 m-c wg mnie to bezsensu! Lepiej brac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pseudomad 0 Napisano Luty 27, 2009 dziekuje bardzo za wyczerpującą odpowiedź :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach