Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminkaaa30

Popękane naczynka u niemowlaka

Polecane posty

Gość maminkaaa30

Mój trzymiesięczny syn od urodzenia ma na powiekach liczne, widoczne naczynka krwionośne, niektóre widać, że są porozlewane. Martwię się tymi naczynkami na twarzy, bo nie chcę aby w przyszłości szpeciły twarzy syna. Proszę Was, o podzielenie się swoimi doświadczeniami na ten temat. Czy Wasze dzieci miały podobny problem, co wtedy robiłyście, czy naczynka z wiekiem zanikną samoistnie, czy zawczasu udać się do dermatologa i rozpocząć leczenie???? Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady.

Gość maminkaaa30
hallllllllloooooooooooo.........

moja córeczka też miała na powiekach, teraz ma 2 latka i nie pozostało po nich śladu, natomiast nad pupą miała też i ten nie zniknął, ale tam nie widac także nie ma problemu.

Gość kinga1604
ja mialam naczyniaka na szyji mam 19 lat i zanikl

Gość kinga1604
mialam od urodzenia grozilo mi naswietlanie lub przeszczep skory ale od 12 roku nie ma sladu

Gość kinga1604
najlepiej porozmawiaj z dermatologiem moja mama ze mna chodzila mialam przepisany krem i mi przeszlo

Gość maminkaaa30
dzięki kochane za odpowiedź, troszke sie uspokoiłam bo jest jakaś szansa, że zniknie. Pediatra twierdzi, że tak, ale mnie to niepokoiło i musiałam sie tu zapytać.

popękane naczynka na buźce same poschodzą po kilku miesiącach - nie trzeba tego leczyć ani stosować żadnych kremów, dermatolog też nie jest potrzebny. jeżeli masz wątpliwości zgłoś je pediatrze, ale nigdy nie słyszałam żeby takie naczynka na buźce były jakimś medycznym problemem. dużo dzieciaczków tak ma po porodzie :)

Gość Beattttttta
Witam. Mój synek ma prawie trzy miesiące i już poliki popekane w naczynkach krwionośnych. Ma tendencje do czerwienienia jakmpłacze, Czerwieni sie jakby dostał wylew i podejrzewam ze to od tych emocji mu pękają. Jak robi kupkę to też robi się czerwony i brdzo się pręży. Bardzo się martwię bo jest taki malutki a nie wyglada to ciekawie. Bardzo proszę o odpowiedz mamy ktore miały takie doświadczenia u swoich niemowląt. Jedni mówią że znikną inni ze zostane. Czy to zniknie prosze mamy odezwijcie się. Pozdrawiam