Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poiuiyouy

lęki z dzieciństwa

Polecane posty

Gość poiuiyouy
Dawno temu lecial taki serial 'czy boisz sie ciemności', pamietacie? Z kuzynkami w nocy rozpalałysmy ognisko (mieszkam w domu z ogrodem) i bawiłyśmy sie w coś podobnego - w takie opowiadanie strasznych historii. Wiecej było smiechu niz strachu:P satanistyczny - bleeee, nie zartuj sobie:O ja tez lubie horrory, ale tylko na ekranie...w sumie wszystkiego sie boje - nawet gdy jestem sama i leci reklama simplusa czy czegos tam musze zmienic na inny program:D

Gość mawronka na odwyku
buka była kobietą

' czy boisz sie ciemnosci' o matko, jak ja to kochalam!!!!! Pamietam tylko odcinek o dziewczynce, ktora zamienila sie w lalke :P Chcialabym jeszcze raz obejrzec kilka odcinkow, ale nie moge znalezc :(

jestescie okropni! Mi zawsze bylo Buki zal, bo nikt jej nie lubil :( Zawsze taka smutna byla.. eej, a skad wiecie, ze ona byla facetem ;p?

Gość poiuiyouy
Nie jestem pewna czy simplusa, w kazdym razie jakiejs sieci komórkowej stylizowana na horror w stylu 'others' z kidman - angielski dwór, XIX w i nawiedzone dziecko, które słyszy głosy...najlepszy był dialog: -henry...noooł - krzyczy matka - oni dzisiaj tu przyjdą - odpowiada chłopczyk - ale kto?!?! z kim ty rozmawiasz?!?!? - ja moge ich słyszec, ale ty nie mozesz ich widziec - aaaaaaaa!!!! :D dla zrozumienia poruszenia, jakiego we mnie dokonała trzeba to zobaczyc, bo tak to wydaje sie sztywna;)

A kogo tam było lubić?????? Ona była otyłą niemową o wielkim nochalu, małych oczkach i mroziłą samym przyjściem całą Dolinę Muminków... A pamiętacie, jak wszyscy na nią czekali- przychodziła jakoś cyklicznie- pewnie co roku, ,,nastawała " w Dolinie, niczym pora roku......

tak, to jest reklama Simplusa ;) Bardzo podobna do filmu 'Inni' (zajebistym tak swoja droga :P) Satanistyczny, jestes okropny :D Nie jej wina, ze wieli nochal miala :D to bylo jakos tak, ze muminki zawsze palily ognisko i ona wtedy przychodzila xD

poiuiyouy- no właśnie, kto nie widział tego filmu z Kidman- np moi starzy-ten nigdy nie zrozumie tej reklamy..... Ale nie jest straszna ,..... Za to wkoowvia mnie spot Pepsi inspirowany kultową scenką z ,,Fight Club"- też kto nire widział filmu, ten nie zczai aluzji w niej zawartej

Gość poiuiyouy
Dlaczego mieliby nie rozumiec o co w tym chodzi? Scena wygląda jak klasyczny horror, wszystko jest jasne...plus dla tych, którzy oglądali film, ze wiedza czym reklama jest inspirowana i tyle.

Ale ona nie nadawała się za bardzo na Panią Zimy, złą i okrutną, raczej zabawne grubiutkie z niej stworzonko było :) Fajne były też świecące, naelektryzowane ludziki w kształcie porów o takich małych rączkach.... Występowały całymi stadami i parzyły... Ryjek pamiętam, że się ich bał... :)

Jak pierwszy raz widzialam te reklame z Simplusa, to sobie mysle 'O, jakies fajny horror reklamuja' a pod konie creklamy slysze "przykro mi, ma Simplusa" hahaha :D

Przez Was przerzucilam zawartosc szafy i znalazlam moje CD z Muminkami :D Zaraz sobie obejrze chyba :D Pamietam, ze mielismy jeszcze z bracmi i kolegami wielka radoche, jak odkrylismy, ze cukier po wrzuceniu do ogniska strzela tak jak w 'Czy boisz sie ciemnosci'. Zawsze siadalismy, rzucalismy ten cukier i tez opowiadalismy sobie straszne historyjki :D Kurde, az zatesknilam za tymi latami..

Gość mawronka na odwyku
ściągnę sobie muminki i będę oglądać:D

Te ludziki to chyba byly Hatifnaty :D Tez jak widzialam pierwszy raz to sie podjarałam, ze cos nowego bedzie, a tu dupa, simplus ;p Dopiero jak drugi raz widzialam, to skojarzylam sobie z Innymi ;)

Nie, ktoś kto oglądał film od razu zrozummie aluzję.. A ten kto nie widzi tylko matkę w wielkim starym domu pytającą z przerażeniem dzieci- kogo one widzą- bez związku z telefonią kom. No i para staruszków z liśćmi na taczce- bez jakiegokolwiek związku ze sprawą Kto oglądał film wie, że zasypywali oni tymi liśćmi z taczki swoje groby..

Satanistyczny, nie zdradzaj szczegolow :D Teraz jak ktos bedzie chcial zobaczyc, to bedzie wiedzial, o co kaman ;p

Gość poiuiyouy
Ci, którzy oglądali film mają przewagę nad szczegółami - np wiedzą o tych staruszkach. Jednak dla pozostałych przekaz dalej jasny, bo wszystko wygląda jak typowy horror - nawet ci staruszkowie, cos przysypujący a tak w ogóle - wiecie jakiej 'narodowosci' jest ta reklama? polska czy niepolska?

Pamietam jak obudziałam sie w nocy i wyskoczylam jak z procy do siostry pokoju:o Myslałam, ze cos jest w moim pokoju i chce mi cos zrobic:( Budzac sie czułam jak cos sie porusza po poscieli jak sie odsówałam zblizało:o A to była moja reka... Tak mi zdretwiała, ze jej nie czułam:o Do dzis ze mne leja w domu....

ja kiedys poszlam w nocy do kibla. moj brat w tym czasie zaczail sie u mnie w pokoju. wracam zadowolona, klade sie do lozka i on w tym czasie puscil z telefonu melodyjke z serialu 'Z archiwum X'. Jak podskoczylam! myslalam, ze zawalu dostane, bo jeszcze jego morde podswietlona telefonem widzialam! Wystraszyl mnie palant, ale juz po chwili gonilam za nim i chcialam mu dac w pysk za te jego glupie zabawy ;p

Zapewne niepolska- ciulom reklamowym nie chce się nagrać w przeważającej ilości najlichszego nawet spotu- albo według dziwnych strategii marek jeden spot ma iść na całą Europę- kojarzycie te niemieckie reklamy z zasłoniętymi komputerowo naklejkami w innym języku. na produkcie i wklejonymi w języku polskim???? Żałosne... Z polskich mamy tylko te z Alżbetą Lenską i z Mumio

Gość poiuiyouy
może jednak powróćmy do filmów;) ostatnio ogladalam 'egzorcyzmy emily rose' i reportaz 'egzorcyzmy annelise michel'...miałam potem obsesje, ze diabeł mnie opeta...nawet mi sie to sniło:O

\"stan na szczelinie, twoja mama zginie\" 😭 Nie stawałam na szczelinach w chodniku. \"czułam jak cos sie porusza po poscieli jak sie odsówałam zblizało A to była moja reka... Tak mi zdretwiała, ze jej nie czułam Do dzis ze mne leja w domu....\" Buahahahaaaa. :D:D:D:D To było ŚWIETNE :D

Obsesje z opetaniem tez mialam :D W wieku 12 lat sie zaczelo... Powiesilam na klamce od pokoju krzyz, zeby zle moce mnie nie dosiegly. Do dzisiaj tam wisi... :P I wyrobilam sobie nawyk,zeby zawsze przed snem sie przezegnac, bo kiedys stara goralka mi powiedziala,ze ona zawsze tak robi,by sie bronic przed szatanem :D moja matka po reportazu o Amelise srala po gaciach, bo tam byly nagrania szatana i hitlera i sie przestraszyla tego :D