Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poiuiyouy

lęki z dzieciństwa

Polecane posty

Też się sobie dziwię, bo ogólnie należę do wrażliwych. Moja Mama twierdziła, że mnie zdrowo pogięło, że tam chcę jechać. Ale ogólnie uważam to za fajne doświadczenie i dzięki temu mam większe pojęcie na temat ludzkiego ciała.

Zresztą oglądać to jeszcze pól biedy, ale robić przy tym to już masakra. Nas lekarz pytał czy chce ktoś rękawice, aby sobie samemu pogrzebać. Jakoś dziwnie nikt się nie zgłosił. :D

Pogrzebac? :o No, na sama mysl juz mnie zbiera... Ogladac w tv lubie ale odwagi by to na zywo zobaczyc braklo by mi...

Tak, można se było grzebać. Wiesz, my to przeżywamy jak stonka wykopki, ale lekarze traktują to jak rozbieranie kurczaka do obiadu. Mówię Ci, naprawdę nie jest źle, da się przeżyć.

Pewnie. :) Jednak nie chciałabym, aby moja Mama tam pracowała. Potem by mi mówiła: córeczko, zrobiłam ci kanapki z wątróbką. :D Ja po tej sekcji mam zupełnie inne podejście do ludzkiego ciała. Człowiek to jest tylko kupa śmierdzącego mięcha i nic więcej. Najgorzej wyglądali ci po wypadku - bez twarzy, jako kupa nieforemnego mięsa. W ogóle nie sądziłam, że człowiekowi mogą się aż tak nogi połamać...

Gość niesamowiteee
a ja sie zawsze zastanawiałam gdzie trzyma sie trupa przed pogrzebem? kiedyś leżał w domu a teraz? w zakładzie pogrzebowym?

W chłodniach, zazwyczaj znajdują się one na cmentarzach.

Mój kolega mi opowiadał jak jego babcia lezala u nich w domu do czasu pogrzebu:o Nie moglabym usnac wiedzac, ze za sciana lezy trup:o

Gość ktosik taki jeden
iwa a co sie stalo z waszym topikiem?

Gość niesamowiteee
właśnie ja pamietam coś takiego że prababcia leżała jakiś czas, babcia zamkneła drzwi do pokoju, żeby dzieci jej nie widziały, albo żeby sie jej nie obgryzały paznokci :-p Wydaje mi sie że juz sie tak nie robi, ale np co zrobić z ciałem na wsi, gdzie jest tylko mały cmentarzyk, nie ma chłodni itd?

Teraz niewolno w domu trzymać trupa. Kiedyś, szczegónie na wsiach faktycznie się trzymało. Tak samo jak nie wolno zabrać urny z prochami do domu. Polskie prawo nakazuje pochówek.

ktosik raczej co sie stało z reszta bandy? :( Bo topik jest nadal:) Satanistyczny tak ten sam człowiek ale miałabym znajac zycie straszne mysli :o

Gość ktosik taki jeden
a ten tvardziel i zloto czy zloty to gdzie? mialas kontak z izolda? tak pytam bo pisalem tam czasem pod innym nickiem :classic_cool:

tvardziel juz dawno odszedł z kafe:( Izolda22 nie wiem co z nia:( Miałam kontak na gg ale stracilam wszystkie numery:( A zloty? nie wiem kto to?:o

Gość ktosik taki jeden
jak nie o co chodzi?:o masz mail?chce sie o cos spytac?:classic_cool:

Gość ktosik taki jeden
Nie:ono podaj napisze ci pod jaki nickiem pisalem:)tam u was

Gość ktosik taki jeden
dzieki napisze jutro o co michodzi:) dobranoc🌻