Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzaaaaaaaaaaaaa

wózek dziecięcy w miejscu publicznym

Polecane posty

Gość zuzaaaaaaaaaaaaa

Mam pytanie i bardzo proszę Was o wypowiedź!!!!! - czy są jakieś ograniczenia dotyczące używania wózków dziecięcych w miejscach publicznych? Czy ktoś Was kiedyś wyprosił z restauracji, kina sklepu, kościoła bo miałyście dziecko w wózku? Czy są jakies przepisy, które by zabraniały korzystania z wózka w jakimś miejscu publicznym? Czy osobom, które nie mają dzieci bardzo przeszkadzają wózki? Dziękuję z góry !!!!!

Gość ebambiiiiiiii
kiedy jeszcze chodziłam z wózkiem nikt nigdy mnie nie wyprosił, ani nie zwrócił uwagi, ze mu w jakikolwiek sposób przeszkadzam

Gość ghjkl
Kidyś ktoś tu opisywał jak mamuśki z trzema czy czterema wózkami rozwaliły się w rastauracji tarasujac wyjście,a jedna pomyslowa mamuska myła tyla tyłek dzieciarowi w umywalce w ogolnym wc

Nie ma raczej takich zakazow. Jezeli chodzi np o restauracje, to powinno byc miejsce na wozki czy chociazby jakis kacik, aby moc przebrac dziecko. Wtedy nikomu by to nie zawadzalo. Mnie natomiast dostalo sie kiedys ochrzan.. bo wjechalam wozkiem do autobusu i o zgrozo zajelam miejsce wlasnie dla wozkow.. no, a przeciez to tyle miejsca zajmuje.. :o

Gość hehekalkskhhdf
kiedys wjechalam z wozkiem do sklepu,no i sprzedawca powiedzial ze nie moge wjezdzac z wozkiem ,bo dziecko moze dotknac ubran,od tamtego czasu juz tam nie wchodze,a minelo ponad 13 lat :-)

Gość zuzaaaaaaaaaaaaa
dzięki!! a kina? można tam wjeżdżać wózkiem?

pamiętam, był tam też wpis o kobiecie, która w kawiarni wywaliła pierś i karmiła dziecko przy stole, bez krępacji, mimo że gościom odbierało to apetyt:/ a inna oburzona mamuśka bulwersowała się bo sąsiedzi zwrócili jej uwagę by nie zastawiała wózkiem dziecięcym drzwi do piwnicy w bloku, a przecież jej się wózka wnosić do mieszkania nie chce. Mycie w umywalce mogę jeszcze zrozumieć choć mnie by osobiście odrzuciłko na myśl że mam potem korzystać z tej umwalki, no ale widocznie musi umyć dziecko żeby nie miało odparzeń. nikomu normalnemu nie będize przeszkadzał wózek w restauracji czy kinie pod warunkiem że nie zgraca przejścia czy drzwi. Żyj i daj żyć innym:) Anielica - miejsce dla matki z dzieckiem czy to dla wózków należy ci się jak psu zupa, mam nadzieje ze nie dałaś po sobie jechać i odpowiednio zareagowałaś.

do kin chyba można, tylko po co? wątpię czy przy nagłośnieniu na sali kinowej dziecko będzie spokojnie spało, a jak zacznie płakać to będzie przeszkadzało innym i będą mieli święte prawo was wyprosić.

Gość zuzaaaaaaaaaaaaa
chodzi mi tylko o ogóle przepisy. Bo na normalny seans z maluchem to oczywiście jest niezbyt fajne wyjście. Sa takie specjalne seanse dla matek z dziećmi, gdzie dźwięk jest przyciszony.

Gość zuzaaaaaaaaaaaaa
nikt nie miał żadnych problemów z wózkiem?

nigdy mi sie nie zdażyło żeby mnie ktos wyprosił z wózkiem z jakiegos lokalu, chodze do restauracji przyjaznych mamie i dziecku, i w wiekszosci sklepów nie ma równiez z tym problemu, jezeli chodzi o autobus to równiez nie, zresztą autobusem moga jeździc wszyscy nawet mamy z wózkami z dzieckiem, autobusy nie sa tylko dla starych moherów, kazdy ma prawo jeździć autobusem jak skasuje bilet, gdyby mi się zdarzyło że ktos by mnie wyprosił to znając mój sarkastyczny język przysrałabym tak żeby tej osobie w piety poszło, natomiast w przypadku wyproszenia ze sklepu raczej bym do niego juz nie weszła, trzeba pamietac że mama z dzieckiem w wózku to tez klient, a zrazony klient to perspektywa mniejszej ilości klientów, złą opinie zyskuje się właśnie przez zrazonych klientów, a jezeli moja obecnośc z wózkiem przeszkadza ot tak komus to juz jest jego brocha, takie kompleksy leczy się u psychiatry

Gość celcia cajmera
Nie ma, ale polecam korzystanie z wózków, które można porządnie złożyć. Np. ten wózek Osann - http://www.mapetszop.pl/pl/p/Wozek-Osann-Beebop/66 wygląda na duży, a praktyce po złożeniu zajmuje naprawdę bardzo mało miejsca!