Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katie_pl

czy jest ktos tutaj z Luizjany lub Florydy??

Polecane posty

Chce sie przeniesc z Irlandii do New Orleans lub Miami..i szukam osob z tamtad ktorzy mogliby mi pomoc wybrac gdzie lepiej New Orleans czy Miami?? :D

Gość klamereczka
Sprzatanie domkow wszedzie wyglada tak samo, wiec obojetnie:D

Gość ella256
katie pl mialas wize amerykanska wczesniej pezd przyjazdem do IR czy nabylas ja dopiero jak przyjechalas ? Ja tez mieszkam w IR i chcialabym jechac do stanow. Pozdrawiam

Gość neffa
chyba lepiej miami, nowy orlean jest troche syfiasty ze tak to ujme, bardzo duzo ludzi powyjezdzalo, pelno bezdomnych i dosc niebezpieczne, oczywiscie jest to piekne miasto z tradycja, ale niestety zbyt duzo doswiadczylo.. chyba ze chcesz pomagac odbudowywac nw to zapraszam :) btw z praca tez kiepsko, jak nie mam papierow to moze jakis domek sprzatniesz raz w tygodniu jak dobrze pojdzie.

naprawde tak ciezko z praca w New Orleans??Mi sie bardzo podoba Nowy Orlean..a co do Miami slyszalam ze tam jest duzo przestepczosci??Czy ktos wie cos na ten temat?Co do wizy..ja sie tu staram w Irlandii o papiery na wyjazd do Stanow..duzo moich znajomych juz wyjechalo takim sposobem(tylko ze oni wybierali zazwyczaj Nowy Jork itp. a ja tam jakos nie chce) :)W Polsce trudniej jest dostac wize niz tu w Irlandii..Ja jeszcze nie dostalam papierku,ale juz mi powiedzieli ze na pewno dostane..takze ella256 idz do polskiej ambasady w dublinie i skladaj papiery :) A Ty masz meza? dzieci??Gdzie planujesz wyjechac?

Gość aat
witam wszystkich,katie chalam sie zapytac o jkaie wizy starali sie twoi znajomi??? turystyczne??? na turystycznej chyba nie mozna pracowac???? pozdrawiam

oni starali sie na dluzszy okres czasu,bo chcieli tam pracowac..a turystyczne sa tylko na 90dni najdluzej (z tego co wiem)

Gość neffa
No wiec zacznijmy od poczatku, to nie jest tak ze w Dublinie sobie pojdziesz i dostaniesz wize na ktorej bedziesz mogla pracowac. Musialabys znalesc sponsora (firme w usa ktora cie bedzie sponsorowala jako pracownika) i wowczas dostajesz wize pracownicza tzn H1b. Niestety dostanie takiej wizy jest bardzo trudne, bo jest pewien limit na kazdy rok, a pozatym musialabys znalesc firme, ktora by cie chciala jako pracownika (biorac pod uwage kryzys w usa musisz byc mega wybitna innymi slowy). Wize turystyczna dostanie sie z reguly na 10 lat, z czego maxymalnie mozesz siedziec w usa 6 mcy (legalnie oczywiscie). Po uplywie 6 mcy bedziesz nielegalnie. Wiec nie wiem jaka twoi znajomi wize dostali ze moga pracowac :) Najlatwiej jest dostac turystyczna, ale z racji tego ze kryzys jest to nielegalnie zadnej przyzwoitej pracy nie znajdziesz. Kiedys bylo inaczej... Miami jest niebezpieczne, ale Nowy Orlean tez... Plusem jest to ze NW ma dusze, a Miami nie :) to zalezy od tego ktora rasa etniczna jest ci blizsza, jezeli czarna to zapraszam do NW, a jezeli latino to Miami jest perfekcyjne dla cie :P w obu tych miastach to wiekszosc etnicza. Pozdr

najlepiej sie chajtnac z jakims starszym od siebie ok 20 lat tubylcem hehe i greencard w reku!!!!