Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suma składników

strach przed urodzeniem chorego dziecka

Polecane posty

Gość suma składników
popalam, nie pije alkoholu, nie stosuję diet, stram sie zdrowo odżywiać ale przeciez zdarza się że młode kobiety rodzą chore dzieci...:O nie dyskutujcie z tą stara panną bo szkoda klawiatury.nie wnosi nic do tematu tylko wygłasza swoje osądy-które i tak nikogo nie obchodzą

Gość w 4 czy 5 miesicy to chyba
musisz przestac palic najlepiej juz pol roku przed zajsiem w ciaze. wykonac potrzebne badania i nie zyc w stresie.

Gość suma składników
dziecka z zespołem downa bym nie urodziła...ani ono nie byłoby szczęsliwe ani ja.i nie próbuj mi wmówić ze ktoś tak cięzko chory jest szczęsliwy bo po raz kolejny pokażesz jak małą masz wyobraźnię

Gość a czy jesli badania wykaza
dlaczego nazywasz mnie hipokrytka? Osoba chora i kaleka nie jest szczesliwa. Wolalaby nie istniec... Ja wiem, ze zyjemy po to by cierpiec i zasluzyc na zycie wieczne. Ale bez przesady, zeby od urodzenia :O Oktutnym czlowiekiem musisz byc, skoro chcialabys skazac na taki los niewinne dzieci :(

chore dzieci rodza sie czesto glownie przez to, ze coraz slabsze ciaze sie podtrzymuje. w UK nie podtrzymuje sie na sile ciazy.

Gość stara garbata panna
suma a jeśli urodzisz dziecko i po roku okaże się że ma nieuleczalną wadę, której nie można było wykryć za pomocą badań? będziesz chować kalekę?

Gość no Brunetka
do autorki - ja paliłam przed ciążą, ale nie jakoś hardocorwo przez kilka lat. rzuciłam kilka ładnych miesięcy przed ciążą. piłam mało, bo nie lubię. odżywiałam się przed ciążą średnio na jeża :P moje dziecko urodziło się zdrowe, a mam od Ciebie 10 lat więcej :) będzie dobrze! nie martw się na zapas!

Gość suma składników
nie żyć w stresie to cięko w dzisiejszych czasach;) no niby przez samoistne poronienia natura sama eliminuje wadliwe płody...a jednak chore dzieci sie rodzą-jak sądzicie dlaczego?

Gość suma składników
jeśli dziecko już się urodzi i okaze się chore to tak-będe je wychowywać, ale jesli moge zapobiec sytuacji urodzenia chorego dziecka to to zrobię co to znaczy ze w UK nie podtrzymuje się ciąż? nie rozumiem

z wileu roznych powodow. najczesciej sa to wady genetyczne nie zalezne od nas. mozna sie o nich dowiedziec poprzez wywiad rodzinny i badania genetyczne, ale te bez wskazan sa niewykonywane. wszystko jest wina ewolucji. jesli lekarz daje wskazanie do terminacji ciazy to chyba warto sie nad tym zastnowic. i nie myslec tylko o soebie, ale i dziecku, ktore kiedys zostanie samo na tym swiecie.

w Uk nie podtrzymuje sie pierwszej ciazy. jesli organizm sam wydali zarodek w pierwszych tygodniach oznacza to, ze widocznie tak mialo byc. dopiero przy wiekszych problemach z zajsciem w ciaze jest pomoc medyczna. wiekszosc Polek uwaza to za absurd bo z podtrzymanej ciazy rodzi sie zdrowe dzieci. mimo to z jakiegos powodu to sie stosuje.

Gość suma składników
można w UK odmówić pacjętce ciężarnej podtrzymania ciaży? co sie jej mówi? niedługo sama pani poroni, proszę czekać:O nie kumam tego

Gość no Brunetka
myślę, że chore dzieci rodziły się zawsze. a dlaczego? to dobre pytanie!

Gość suma składników
ale to by oznaczało że w UK rodzi sie mało chorych dzieci a to przeciez nie prawda że jest tam jakiś bardzo niewielki odsetek zespołów downa i setek innych chorób...

nie poprostu odsyla sie ja do domu i czeka na rozwoj sytuacji. w kolejnej ciazy chyba nie ma podtrzymania. dopiero pozniej jesli ma problemy z donoszeniem. moze to wydawac sie absurdem, ale wiele innych spraw maja lepiej rozwiazanych chocby szczegolowe badana genetyczne po pewnym wieku. u nas o wszystko trzeba sie prosic.

mysle, ze rodzi sie mniej niz w Polsce chocby dlatego, ze nie ma problemu z terminacja ciazy. z drugiej strony pomoc panstwa w wychowaniu chorego dziecka i infrastruktura pozwala na taki luksus, wiec moze wiecej rodzin sie decyduje. poza tym ludzie chorzy nie sa tam tak zamknieci w domach jak u nas wiec moze dlatego ich czesciej widac.

Gość suma składników
oki a w zakładając najgorszy scenariusz-wykryto zespół lub inną chorobę.chcę usunąc-nie zgadzają sie (jak to w naszej katolickiej Polsce).gdzie moge usunąć (nie mam na myśli żadnego podziemia tylko bezpieczny zabieg)? trzeba wyjeżdzać za granicę?

Gość kruleffna
suma skladnikow-mysle dokladnie jak Ty i mam te same obawy.i rowniz jakbym sie dowiedziala,ze jest chore nieuleczalnie to bym usuneła niestety... nie moglabym poswiecic swojego zycia na opieke az do usranej smierci

Gość suma składników
kruleffna- otóż to

Gość stara garbata panna
"i nie próbuj mi wmówić ze ktoś tak cięzko chory jest szczęsliwy bo po raz kolejny pokażesz jak małą masz wyobraźnię" - dlaczego jeszcze nie zburzyłaś wszystkich hospicjów?

Gość suma składników
nie dyskutuje z Tobą

Gość stara garbata panna
nie mogłabyś poświęcić życia? a jak byś mogła? tak w połowie poświęcic? tak w jednej trzeciej? żeby ci było w miarę wygodnie w życiu? jak można być tak wyrachowaną osobą? nie zasługujecie na bycie matką

Gość kruleffna
podziwiam osoby,kotre opiekuja sie chorym dzieckiem do konca swoich dni ale to jest straszne.zrezygnowac ze swojego zycia...nie to nie dla mnie:/ jestem w Twoim wieku i tez czesto o tym mysle,strach jak nie wiem

Gość stara garbata panna
dziecko, idź zrób listę chorób, które sprawiają, że dziecko jest godne życia i tych, które są mniej godne. będzie ci prościej i wygodniej.

Gość suma składników
nie dyskutuje z Tobą (swoje moherowe poglądy zostaw na spotkania kólka różańcowego)

Gość kruleffna
stara garbata-mozesz mowic co chcesz,ze jestem egositka itp itd mam to w dupie;) dobrze o tym wiem,ze to jest egosityczne okrutne itp takze nie musisz mnie uswiadamiac

Gość stara garbata panna
wygodnisie, dziecko im potrzebne do spełnienia zachcianki, żeby było ładne, zdrowe i mądre. chore i brzydkie wypad. co za ideologia. współczuję wam. 🖐️

Gość suma składników
to jak jest z aborcją w takim przypadku? któraś z was wie dziewczyny>?

Gość stara garbata panna
a ja wiem że masz to w dupie. ty nawet serce masz w dupie. pogratulować . 🖐️

Gość suma składników
no to współczuj, żegnam 🖐️