Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suma składników

strach przed urodzeniem chorego dziecka

Polecane posty

Gość kruleffna
nie musi byc ladne ani madre byleby bylo zdrowe.to tyle w temacie

Gość no Brunetka
jasne, że każda chce mieć zdrowe dziecko ( i ładne przy okazji, choć uroda to sprawa mocno względna :P) ale zabić dziecko? swoje dziecko? jakiś powód musi być, że te dzieci chore się rodzą. jakiś wyższy cel :) no ale to jest suwerenna decyzja każdego człowieka. nie można nikomu zabronić zabić. jeśli będzie chciał, to zrobi to bez pozwolenia. wracając jednak uparcie do tematu. KAŻDA SIE BOI najpierw przed ciążą, potem w ciąży, a nastepnie o narodzone dziecko. to jest normalne. Nie można jednak popadać w paranoję :)

Gość suma składników
ale ten ogromny strach jest silniejszy ode mnie:O

Gość no Brunetka
ja Ciebie rozumiem za mnie decyzję o zajściu w ciążę podjął trochę przypadek... pewnie inaczej tez bym sie nie zdecydowała... w ciąży, a zwłaszcza na początku to miałam taką schizę, że wolę nie mówić... po nocach spać nie mogłam :P a teraz mam zdrowe maleństwo pogadaj szczerze z babeczkami w realu, swoimi koleżankami, jeśli masz taką możliwość. zobaczysz, że każda trzęsie portkami.

Gość kruleffna
najgorsze jest to,ze kazda trzesie portkami,kazda kazdą pociesza,ze bedzie ok ale jednak jednej na iles rodzi sie takie chore dziecko.zeby bylo jasne mam tu na mysli jakies straszne choroby

Gość suma składników
kruleffna otóż to :O na kogoś zawsze trafi...

Gość no Brunetka
no widzisz, kruleffna... ale tego to już się nie przeskoczy :( tak samo jak chorób i śmierci osób bliskich, spodziewanej i tej tragicznej, niespodziewanej... no ale co? trzeba żyć i miec nadzieję, że będzie ok :D. dobra, kończe, bo się filozoficzna robię, a to nie w moim stylu :P

Gość suma składników
mozesz sobie pofilozofować,czemu nie;)

Gość suma składników
ktos sie jeszcze wypowie?

Gość uiiijjjjjjjjjj

najbardziej denerwujące jest to, że są przypadki, gdzie kobieta ćpa, puszcza się, pije na umór, pali fajki - i rodzi zdrowe i w dodatku mądre dziecko, a kobiety dbające o siebie nie palące, nie pijące - rodzą dzieci chore! i o co tu chodzi ? gdzie jest sprawiedliwość ? trzeba zacząć dawać d***, chlać, ćpać, palić żeby nie martwić się że dziecko będzie chore ?? to jest dopiero chore !

Gość FraniaHey
Was kompletnie posrało. Cytuję "Piłam, paliłam a dziecko urodziło się zdrowe..." Koleżanki. Palisz?-to wiedz o tym ,że dziecko na 100% nie osiągnie 3kg. To że dostało 10/10pkt w skali skala apgar nie znaczy ,że w późniejszym dzieciństwie nie będzie miało problemów z nauką, ze skupieniem uwagi, czy z poważną chorobą. 2 sprawa..... kaleka......Cytuję "Osoba chora i kaleka nie jest szczęśliwa. Wolałaby nie istnieć..." Co za idiotka to napisała? Widzę ,że w Polsce nadal ŚREDNIOWIECZE. Koleżanko, jeśli będziesz użalała się nad cytuję " kaleką", to fakt- może czuć się taka osoba fatalnie. Tylko u nas w Polsce i w krajach wschodu osoby niepełnosprawne fizycznie i umysłowo są „karą boską dla rodziny” .W Holandii i krajach pokrewnych są miasta ,gdzie możesz zginąć w tłumie osób niepełnosprawnych ,ci ludzie nie wstydzą się wychodzić na ulicę mimo swojej niepełnosprawności. 3 sprawa. Jak coś piszecie, to starajcie się bez błędów ortograficznych i interpunkcyjnych. Bo po tym też można ocenić mądrość Waszych wypowiedzi.

Gość gość
Ania Przybylska nie usunela a na badaniach wyszlo ze dziecko moze byc chore(bo takie badania nie daja 100% pewnosci) i postanowila urodzic i dziecko zdrowe sie urodzilo. Lekarz moze sie pomylic poeie ze chore, ze down a to zdrowe dziecko i go usuniesz

Gość gość
to tak samo jakbyś zapytała ile kobiet wychodzących do pracy wpada pod samochód......nie panikuj

Gość gość
Dalej nie protestujcie przeciwko genetycznie modyfikowanej zywnosci"GMO" to bedzie wiecej sie rodzic dzieci z uposledzeniami.Dalej,akceptujcie Jedzenie z napisem E- 235, E-123 , E550 i.t.d Pijcie rozne napoje syntetyczne z dodatkiem aspartamu.,

Gość gość
hej dziewczyny, ja podczas kazdej mojej ciąży (2) żyłam w olbrzymim strachu, że cos może być nie tak. mialam nawet takie stany, ze oddalalam od siebie mysl ze bede miec dzidziusia.nastawialm sie bardziej ze bede go musiala oddac jakby byl chory (bo tak bym zrobila niestety-nie bylabym w stanie opiekowac sie dzieckiem z zd).na szczescie mam teraz dwojke cudownych, zdrowych dzieci ale okres ciąży uważam za jeden z gorszych w moim zyciu.gdybym jeszcze raz byla w ciazy to na pewno poszlabym na amnipunkcje bo tylko ona daje 100% ze dziecko jest zdrowe. zadne usg genetyczne nie daje 100% gwarancji, to samo dotyczy badan krwii. zawsze trzeba byc dobrej mysli, ale u mnie lęki brały górę i non stop się stresowałam.a jak szłam na spacer zawsze widzialam jakieś chore dzieci....takze jak ktos sie panicznie boi ze urodzi chore dziecko niech zrobi badania inwazyjne.wtedy okres ciazy bedzie na prawde cudowny:)

Gość gość
W Szwecji do 20 tyg kobieta nawet nie dostaje tzw zaświadczenia o ciąży dla pracodawcy. Poroni to poroni, przenosi to będzie

Gość gość
No i w Szwecji z badań krwi wiadomo czy down czy nie. Bez problemu można usunąć. Zresztą nawet zdrową ciążę.

Gość gość
Ktoś napisał: każda się boi. Ja jakoś nie martwiłam się tym. Pierwsze tyg jak nie wiedziałam to wlewałam w siebie piwo. Do końca ciąży nie bałam sięo zdrowie maluszka. Syn ma ponad 5mcy i jest zdrowy

Gość Cebula zz
O matko i córko jedyno.. jak przykro jest czytać niektóre z tych wypowiedzi.. ;(((( jak można powiedzieć że dziecko nie w pełni sprawne bedzie nieszczęśliwe? Ono będzie nieszczęśliwe przez swoją matkę pustą idiotkę, która myśli tylko o sobie, a nie przez chorobę!! Znam dzieciaki niepełnosprawne, które cieszą się życiem dużo bardziej niż te zdrowe! Nie są rozwydrzonymi bachorami siedzącymi cały dzień przed kompem, ale cieszą się każdym dniem i naprawde potrafią być wdzięczne za wszystko co dostają. I kochają całym swoim serduszkiem. One też zasługują na miłość. Za to kobieta która jeszcze w ciążę nie zaszła ale już myśli żeby ją usunąć to jest dopiero jakaś paranoja !! i to to można by nazwać pomyłką natury!! Nie zrezygnujesz ze swojego życia dla chorego dziecka? No niestety muszę Cię rozczarowac - dla zdrowego też trzeba poświęcić całe swoje życie! A urodzone dziecko staje się po prostu częścią życia matki... Jakie to smutne że mamy już tak wypaczone społeczeństwo ;( i jeszcze na koniec - tak, można nie dopuścić do urodzenia chorego dziecka, ale nie da się zapobiedz powołaniu do życia takiego dziecka . Więc jeśli to komuś robi różnicę, to owszem, w niektórych wypadkach można je zabić zanim zdążysz je zobaczyć przytulone do twojej piersi... Widzę, że posty sprzed kilku lat, ale tak mi się smutno zrobiło czytając, że..... Że pozostawiam smutne dobranoc ;(