Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dariuska

bardzo chce miec dziecko - prosze o rade.

Polecane posty

Gość dariuska

Witam serdecznie.. zaczne od tego ze mam 23 lata (najlepszy wiek na rodzenie dzieci) od 3 lat biore tabletki. z przerwami (tak radzil ginekolog) 16 stycznia mialam wziąść pierwsza tabletke z nowego opakowania , po tej 7 dniowej przerwie... nie wziełam... i w ten dzien tez kochalismy sie z mężem.. nastęonego dnia i nastęonego tez... potem po 5 dniach znowu dwu dniowa sesja staraniowa o dziecko(kochamy sie co weekend bo mąż jest na kontrakcie w innym miescie) 1 lutego tez sie kochalismy... a ja mialam wrazenie ze cos jest ze mną nie tak - caly czas chcialo mi sie siku... odczekalam kilka dni. i 6 lutego zrobilam test... NEGATYWNY :( potem znowu sie kochalismy i kochalismy... a 20 lutego dostalam okres...pierwszy dzien obfity... potem lżej . trwal 4 dni. w czasie okresu tez sie kochalismy... 28 luty i 1 marca kolejna sesja staraniowa... czy ja zajde w ciąże... ? moze ja wtedy gdy mialam ten okres to mialam poronienie... ? podobno po tabletkach jest sie bardziej płodnym.... a moze ja jestem w ciaży a nie wiem o tym :):)): boje sie robic test , zeby znowu sie nie zalamac gdy nie zobacze dwoch kresek :( prosze o porade... moze trzeba cos jesć , albo jakies specjalne pozycje wykorzystywac :)

Gość modliszka27
Rozumiem ze piszesz o tabsach anty? A czy rozmawialas z lekarzem ze chcesz zajsc w ciąże? Pewnie nie, bo by Ci powiedział zkach tablete po trzeba conajmniej pol roku odczekac i odtruc organizm.. bo moze sie urodzic chore dziecko!

Gość modliszka27
miało byc ze po tabsach trzeba conajmniej pol roku odczekac

Gość świeczka w dłoni
chore dziecko to wątpliwa sprawa ale za to liczyłabym na bliźniaki :) Bądź spokojna, niektórym udaje się zajśc już po miesiącu a innym po 3 latach

a ja sie nie zgodze, fakt powinna zapytac lekarza, za to ja ze swoim rozmawialam i powiedzial ze jezeli bierze sie tabletki nowej generacji, to maja one tak malo hormonu, ze o ciaze mozna sie starac juz w miesiac po odstawieniu, czyli nalezy poczekac do pierwszej normalnej miesiaczki i wtedy sie starac.

Gość dariuska
jakis czas temu jak była u ginekologa - po to recepte... to zaczęłam temat odnosnie tego , ze kiedys bede chciala miec dziecko i co wtedy... Moj lekarz powiedział mi... ze biore tablety z przerwami... tzn .. biore powiedzmy pol roku.. i robie dwa miesiace przerwy (on sam mi tak zalecil) podobno wtedy organizm sam sie jakos nakręca... przyzwyczaja sie do tego , ze gdy kolejnej tabletki sie nie przyjmuje to on sie regeneruje.... powiedział , ze jak bede chciala miec dziecko to poporstu przestaje brac anty.. i zaczynam starania...

spokojnie nie nakrecaj sie , ja w tę i poprzednia ciaze tez zachodzilam po tabletkach w obu przypadkach w drugim cyklu, pomimo iz w pierwszym nie stosowalam zadnych zabezpieczen i teoretcznie juz powinno zaskoczyc a jednak nie :)

Gość dariuska
własnie zrobiłam kolejny test (taki, który można wykonać o każdej porze - nie tylko rano) i niestety negatywny... a miałam nadzieje , ze moze jestem w ciąży ;D a ze nie wiedziałam... no nic.. za tydzien zrobie kolejny... :(:(:( albo nie, zeby sie nie załamac...