Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparat stały - koszt leczenia

koszt leczenia - aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość aparat stały - koszt leczenia

zastanawiam sie nad załozeniem aparatu stałego (góra i dół), mam wysunietą górna szczeke. Pytanie, kto miał podobnie i ile go wyniósł całkowity koszt leczenia (aparat, wyrywanie zebów, wizyty kontrolne...)???

Gość natalusia_15
Miesiąc temu zakładałam aparat !Koszt jednego łuku to 1500zł+kazda wizyta 100zł!Mam niewielka wade zgryzu więc aparat będę nosić półtora roku!Zębów nie miałam wyrywanych!Lekarka stwierdziła to na podstawie zdjeęcia rentgenowskiego szczęki(koszt 100zł).Po ściagnieciu aparatu nosi sie ściagany aparat przez mniej więcj pół roku,zeby zęby sie znowu nie pokrzywiły(koszt 600zł)

ja mialam wysuniete jedynki na gorze. zalozylam aparat na gora dol. przed rozpoczeciem leczenia pani powiedziala, ze bedzie trwalo rok i miesiac. teraz mija juz 15 miesiecy a ja miesiac temu zdjelam gore. dol pewnie zdejme w wakacje, bo jeszcze troche jest do zrobienia. wg mojego punktu widzenia. 1. ortodonta przeciaga leczenie i trzeba zastanowic sie, z ktorego chcesz skorzystac. ja zdecydowalam sie na babke, ktora miala bardzo dobre opinie w necie 2. koszt ktory Ci poda trzeba pomnozyc przez 1,5, bo zawsze zanizaja. Jesli chodzi o koszt to moze roznic sie znaczaco. ja place za wizyte 240zl kolega 150zl (oboje w Wawie). koszt mojego leczenia to: ok. 500zl zdjecia, odlewy, plan leczenia. 2x1500zl za aparaty 3000zl wizyta na ak mialam jedem luk to 160zl a jak dwa 240zl. czyli liczymy ok 16x240zl przy zdjeciu gory plytka retencyjna 490zl +400zl wypelnienia ( przyznam, ze jestem bardzo zadowolona) ja nie wyrywalam zebow. za kazdym razem pilowala mi po bokach wiec w moim przypadku wyniesie to ok. 10tys. mysle, ze warto. teraz duzo lepiej sie czuje i jestem zadowolona

Gość koszt leczenia - aparat ortodo
dzięki za odp. Ja leczyłabym się we wrocku, więc ceny pewnie porównywalne jak w wawie... Ktoś jeszcze poda koszt leczenia dla porownania?

Gość karoliena
czikita

Ja zakładałam ponad 2 lata temu koszt jednego łuku 2000zł plus zdjęcie 50zł piaskowanie 100zł plus koszty wyleczenia zębów i wyrwanie 2 bo miałam za dużo jakieś 800zł wizyta wtedy kosztowałam 100zł ja chodzę w UK nie w Polsce więc stawiki są inne powodzenia :)

koszt aparatu łącznie ze zdjęciem i drucikiem plus koszty leczenia zębów plus piaskowanie,które robię raz na 3 miesiące to koszt około 18 tys zł ,ale nie sugeruj się moją ceną ja leczę zęby za granicą

wszystko zależy od miasta.Ja robiłam w Krakowie-płaciłam za 1 łuk 2000 zł i mam aparat niewidoczny.ten zwykły srebrny 1800zł.Koszt wizyty(jesli masz jeden łuk to 100 zł a dwa to 200zł) .Odlew to cena bodajze 80 zł.zdjęcie 100zł.Miałam 4 usuwane zęby bo mam małą szczękę a niestety duże żeby,ale robiłam to na skierowanie ,takze było to na szzęscie bezpłatne, ale uwierz mi że waarto.Ja już tydzień po założeniu aparatu zauwaażyłam różnicę.Teraz aparat nosze 4 miesiące i zmiana jest ogromna!!!

Gość 88pati88pati88
hej. chcialabym sie dowiedziec czy wiecie ile kosztuja aparaty ortodontyczne w olsztynie. mam krzywe zabki in chcialabym je jak najszybciej wyprostowac. wiem ze nie bedzie tanio. wiecie jakie koszty? z góry dziękuje.. :)

Gość gość
Znacie może kogoś, to będzie w stanie zaoferować mi w miarę tanie rozwiązanie założenia aparatu stałego?

Gość iza4566
Moja Pani doktor Iwona Gnach-Olejniczak wszystko dobrze wyjaśniła i dobrała. Możesz sprawdzić :)

Gość gość
Każda wada zgryzu i leczenie ortodontyczne rządzi się swoimi prawami. Niektóre są proste w naprawieniu, a inne trzeba niestety korygować bardzo długo. U mnie to zajęło około 2 lat, na szczęscie w http://przychodniadental.pl/ całkiem sprawnie udało się przeprowadzić całe leczenie

Gość gość
Zgadzam się z tym, każdy gabinet proponuje inne leczenie, i inne koszty. Ja robiłam aparat i leczyłam się ortodontycznie w http://www.medidens.pl/ i bardzo jestem zadowolona z efektów. Trcohę trzeba pocierpieć, ale warto.

Gość gość
Mnie nie stać na aparat, dlatego mam założone przez doktora http://www.popkoadam.pl/ licówki na przednie jedynki górne. I całkiem dobrze sie z tym czuję.

Gość gość
najlepszy ortodonta z Łodzi dr. Joanna Ślusiewicz! Jestem zachwycona moimi zebami po zdjęciu aparatu stałego :)

Gość gość
No może i koszty noszenia aparatu są wysokie, ale moim zdaniem warto, ja też niedawno zaczęłam swoją przygodę z aparatem, mam świetną panią dr Magdalenę Kowalczyk. Szkoda, że to dopiero początek, bo już się nie mogę doczekać prostych zębów.

Gość gość
Ja będę zakładać aparat, to już postanowione. W przyszły poniedziałek idę na konsultację do Rock Your Smile, http://centrum-ortodontyczne.pl. Na ich stronie przeczytałam, że miesięczny koszt leczenia to ok. 250 zł, ale całościowy koszt zostanie ustalony po pierwszej wizycie. Tak że najlepiej pójść do orto i wtedy jest szansa, aby poznać precyzyjnie taki koszt leczenia.

Gość gość
od którego roku życia można iść na pierwszą wizyte do ortodonty?

Gość gość
To chyba kwestia jakiejś minimalnej ilości zębów? Ja podczas wizyt u swojego ortodonty widziałam w poczekalni dzieci takie na oko kilkuletnie, gdzieś czytałam, że już ok. 6 roku życia z dzieckiem warto iść do ortodonty. Sama zdecydowałam się na aparat ortodontyczny lingwalny, http://aparat-lingwalny.pl, bo zakładałam go już jako osoba dorosła, po 30., i nie chciałam, aby był widoczny.

ja zalozylam na razie na gorna szczeke ceramiczny -2500zl W-wa i jeszcze dol mnie czeka..no i wizyty kontrolne raz w miesiacu 250zl

Gość gość
a można założyć aparat tylko na górne zęby? Potrzebuje się dowiedzieć również, gdzie w Łodzi najlepiej trafić do dobrego gabinetu ortodontycznego.

Gość gość
możesz zrobić jeden łuk, jasne :) Polecam ci jednego z najlepszych ortodontów z Łodzi dr Joannę Ślusiewicz. Umów się na wizytę wstępną i wszystkiego się dowiesz.

Gość gość
Leczenie ortodontyczne nie jest tanie.... ale jeżeli już mamy zamiar naprawiać swój uśmiech to warto wybrać dobrego ortodonty. Ja wybrałam gabinet w Olsztynie u Doktora Rojka - Pan doktor doradził metodę leczenia nakładkami prostującymi zęby Clear Aligner . Nic nie widać żadnego aparatu.

Gość gość
Prawie 2 lata nosiłam stały aparat ortodontyczny, ale w gabinecie www.ortodonta-katowice.eu cena dużo niższa niż u konkurencji, a moje zęby są proste i wyglądają bosko!

Gość gość
Przy leczeniu ortodontycznym nie kierowałabym się raczej ceną... Moja koleżanka chodziła do takiego doktora pod Warszawą, który był tani, ale leczenie trwało 4 lata, bo ciągle coś jeszcze było do zrobienia, a ona nie miała planu leczenia i nie wiedziała, co tak naprawdę trzeba było zrobić... Ja wybrałam Klikę Rock Your Smile i panią dr Teodorczyk, która się cieszy świetnymi opiniami, na wstępie został przygotowany właśnie plan leczenia i ustalone koszty całego leczenia, więc nie ma mowy o takich nadużyciach jak w przypadku mojej koleżanki, gdzie leczenie ją kosztowało sumarycznie znacznie więcej niż mnie... Warto wybrać dobrą klinikę i na pewno określić na wstępie zakres leczenia, aby nie "kupować kota w worku"!