Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siviii

Potrzebuje pomocy. CV

Polecane posty

Gość siviii

Musze wyobrazić sobie, że mam już 30 lat i, że pracuje. Nie wiem tylko jaką niby będe miała prace.. oczywiście moge wybrać byle co.. ale podajcie jakiś zawód i szkoły do jakich trzeba było chodzić, żeby sie tym zajmować.. i jakie są doświadczenia zawodowe i inne umiejętności? np. weterynaria, archeolog, praca w biurze.. nie wiem co jeszcze.. brak pomysłów :(

Gość weterynarka
Skończyłas Technikum Weterynaryjne i studia : weterynaria. Pracowałaś : np. praktyka w ogrodzie zoologicznym w .... , gabinecie weterynarza, fermie lisów .... Archeolog: liceum ogólnokształcące, studia archeologia. Praca: wykopaliska w Egipcie, w Polsce. Szkoły i kierunki studiów poszukaj sobie w necie. Fajne to zadanie :)

Gość siviii
wykształcenie to musiałabym podać moją niby ostatnią szkołe, która powinna decydowć o tym, że chce być.. no właśne tym.. poprzednie prace moge powymyslać.. że kasjerka w sklepie.. albo kucharka gdzies tam.. a nawet, że fryzjerka.. help

Gość siviii
weterynarka Ooo dziękuje bardzo :)

Gość siviii
Jak np. doświadczenia z pracy weterynarza to np. dobry kontakt ze zwierzętami, leczenie zwierząt, opeka nad nimi itd ?

Gość weterynarka
:) tak, albo asystowanie przy różnych zabiegach np. sterylizacji, kastracji, samodzielne przycinanie psich pazurów, asysta lekarzowi podczas szczepień psów, asystowanie podczas sekcji zwłok np. w zoo, robienie opatrunków .... coś tam sobie wybierz :)

Gość weterynarka
przeprowadzanie operacji, asysta przy porodach np. krów, świń, kotek rasowych ....

Gość weterynarka
o jeszcze ocena mięsa rzeźnego na obecność pasożytów np. włośnia spiralnego, tasiemca

Gość siviii
zdecydowałam się jednak na archeologa :) napisałam te studia i liceum co podałaś. A jakie mogę być związane z tym kursy? Poszukam w necie może cos będzie :) A jakie moga byc jeszcze prace przed zostaniem archeologiem? Jakieś wykłady, ktore prowadze? a doświadczenia to np... jak cos wymysle to napisze :P

Gość siviii
kurs archeologa podwodnego może być? :)

Gość siviii
Wszystko mam prócz jednego.. jakie są umiejętności zawodowe? Bo raczej dobra komunikacja z ludzmi nie pasuje

Gość weterynarka
co do archeologa, to moze napisz, że w okresie liceum i na studiach jeżdziłaś z jakimiś ekspedycjami na różne odkrywki i asystowalaś archeologom przy pracach, czyli kopanie, żmudne oczyszczanie skorup, kości itp. Co do umiejętności, to chyba znajdziesz je w opisie przy kierunkach studiów

Gość weterynarka
wykłady - moga być np. dla przedszkolaków, dzieci ze szkół podstawowych, artykuły do gazetki, jakaś wystawa w muzeum regionalnym

Gość weterynarka
wrzuć sobie na google archeologia kierunek i tam Ci umiejętności wyskoczą np. http://matura.onet.pl/1407032,poradnik_artykul.html