Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaskakanka79

URAZ torebki stawowej palca - jak długo trwa leczenie

Polecane posty

Gość ankaskakanka79

Półtora miesiąca temu "wybiłam" sobie środkowy palec lewej ręki. (Zwyczajnie niefortunnie usiadłam na ręce i trach) Palec spuchł dość mocno i bolał. Byłam na prześwietleniu, nie wykazało żadnego złamania, skręcenia itp, lekarz zaś stwierdził , że to pęknięcie czy naderwanie torebki stawowej,. Kazał robić okłady z płynu burowa, potem fastum żel i tyle. Niedługo miną 2 miesiące od tego zdarzenia, a mój palec nadal jest niesprawny, nie boli już przy codziennych czynnościach, ale nie da się go zgiąć do końca ani wyprostować. Kostka w palcu nadal jest powiększona i przy próbach zgięcia boli. Pytanie do osób, które już to przechodziły - jak długo to się goi??? Ile jeszcze czasu minie i czy w ogóle palec wróci do normalności????

Gość ankaskakanka79
bardzo śmieszne buahahaha małgosiu - czyli mam się niczym nie stresować, że nadal paluch nie rusza się prawidłowo???

Gość qbazalucki
ankaskakanka79 i co z Twoim palcem? mam to samo tyle, że palec wskazujący...

Gość jedlik09
ankaskakanka79, mój syn ma bardzo podobny problem tyle, ze z palcem u nogi. Twój wpis jest z przed 3 lat więc pewnie już wyleczyłaś palec i mogła byś powiedziec co z tym zrobic. Odezwij się proszę.

Gość gość
Powiem ci , że miałam uszkodzoną torebkę stawową przy kciuku i załozyli mi gips na 4 tyg. potem było dobrze , więc najlepiej będzie jak udasz się do lekarza . :D

Gość gość
ja po ortopedach nie chodzę u nas przyjmuje serwinka taka pani co nastawia wszelkie złamania i z całej polski do niej przyjeżdżają.mam pęknięty woreczek stawowy w małym palcu u ręki nastawiła dała leki w klepki i tyle wizyta za 10 dni.bo przecież ortopedzi nie nastawiają nic tylko walą w gips a póżniej wraz boli ,i wraz trzeba odwiedzić serwinkę.

Gość gość
O kurde. mnie już boli też z miesiac, ale myslalam ze tak ma byc, nigdy nie mialam niczego wybitego. Do jakiego lekarza z tym iść? ortopeda? chirurg?

Gość gość
Raczej ortopeda. Jak jestes z Krk to idź do Ultragenu, tam robia takie rzeczy.

Gość Roma332
Ojj to zależy. Kup przede wszystkim dobry sprzęt rehabilitacyjny i zasięgnij porady eksperta. Ja kupowałam sprzęt w sklepie Mdh i byłam zadowolona.

Gość Lina

Hej mam podobny problem już od 2 mi

Miesiecy mogłabyś napisac czy palec się zagoil i opuchlizna zeszla bede bardzo wdzięczna bo niepokoi mnie ta ciągła opuchlizna którą się nie zmniejsza