Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikac

Powrot do pracy po macierzynskim

Polecane posty

Gość monikac

Witam Dziewczyny mam pytanie odnosnie powrotu do pracy po macierzynskim.Jak to wyglada ile moge pracowac i jaki benefity mi przysluguja.

Gość co to znaczy ile mozesz
pracować?? racujesz normalnie:p po przedstawieniu zaświadczenia od lekarza ze karmisz piersią to dostajesz dwie 30minutowe przerwy na karmienie. mozesz to zamienić na to e będziesz godzinę wcześniej wychodzić lub godzinę później wprzychodzić do pracy. nic więcej ci nie przysługuje:p

Gość monikac
nie karmie piersia.Chce wrocic na 4 dni do pracy.obecnie jestem na contrakcie i chodzi mi o te child credit tax czy to strace po powrocie do pracy??

Prawdopodobnie Ci to zmiejsza, bo kwota CTC zalezy od zarobkow.

albo ja tepa jestem..albo gdzie widac,ze jestes w anglii? czy jak "poza Polska",to tylko anglia wchodzi w gre?

Gość liiiiiiiiliii
zeby dalej dostawac WTC i TW po macierzynskim musisz pracowac minimum 16 godz w tygodniu!!jesli jestes samotna ,szukasz sobie cos na part time pracujesz i dostajesz.JESLI ZAS MASZ PARTNERA,MEZA,to jestes na jego utrzymaniu i wtedy wspolnie dostajecie zasilki wiec musisz sie zastanowic czy chcesz pracowac lub czy jestes wstanie zostawiac 9 mies dziecko i wrocic do pracy bo ci sie poprostu nie oplaca,bo wtedy dostaniecie automatycznie mniej zasilkow bo wasze dochody wspolne wzrosna bo ty pojdziesz do pracy. ..pewnie zaraz uslyszymy fale potepienia ale tutaj jest troche inny system i nie mozesz sobie dzieciaka zostawic w zlobku na caly dzien jak w polsce i isc do pracy owszem jest taka mozliwosc ale to kosztuje kupe kasy prawie tyle co bys zarobila wiec po podliczeniu wszystkiego wychodzi ze dzieciak z obcymi ty z wywieszonym jezorem praca dom dziecko i poprostu nic z tego nie masz,bo caly swoj zarobek oddajesz na opieke nad dzieckiem.!kolezanki z mojego miasta ktore urodzily ida do pracy na part time jakies sprzatanie itp,+maz pracuje +dostaja dodatki i tak jest chyba najlepiej..