Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w strachu

cukrzyca w 36 tygodniu...rany!!!!!!

Polecane posty

Gość w strachu

hej wiecie co jestem w 36 tygodniu miałam badanie poziomu cukru pod obciazeniem po 50g glukozy wynik był 205. dostałam skierowanie do szpitala. czym to grozi taki wysoki poziom cukru????

dopiero teraz mialas badana krzywa cukrowa??? to badanie jest wykonywane ok 24 tc zazwyczaj... a czym grozi cukrzyca no coz duza waga dziecka najczesciej... dziwne ze do szpitala idziesz... z cukrzyca do szpitala raczej nie biora no chyba ze nad poziomem cukru nie da sie zapanowac no ale skoro ty sie dopiero teraz dowiedzialas to skad masz wiedziec czy sie da zapanowac czy nie... tak dla pocieszenia powiem ci ze ja mialam po 50g po godzinie wynik 200 i u mnie wystarczyla sama dieta i bylo dobrze...

Gość dziewne ze skierowali cie
do szitala zywkle najpierw zalecaja specjalna diete i jesli dieta nie obnizy tego cukru to właczaja insuline . u mnie dieta pomogla a dodam ze po wypiciu gukozy 50 g po 1h mialam bardzo wyskoki cukier bo az 250 . oczywiscie bylam pod opieka poradni diabetologicznej i codziennie 4 razy musialam miezyc poziom cukru . dziwie sie ze tak pozno mialas to badanie bo zykle robi sie około 24 tc . a jakie sa skutki ? zwykle takie ze dziecko rodzi sie z duza masa urodzeniowa zwykle około lub ponad 4 kg. trzymajac sie tej diety moj poziom curku byl w normie a corcia urodzila sie zdrowa do tej pory jest okazem zdrowia .w dniu porodu wazyla 3700 i miala 59 cm długosci .pozdrawiam

Miałam tez badanie na 75% glukozy i po dwóch godzinach miałam poziom wysoki czyli154.Skierowano mnie do poradni cukrzycowej i tam maja mi zalecic diete.Jestem ciekawa jak ta dieta mniej wiecej wyglada i czym wogule jest spowodowany tak wysoki poziom glukozy.