Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaniepokojona odrobinke...

waga dziecka-prawidlowa?

Polecane posty

moje dziecko urodzilo sie z waga 4170 i mialo 60 cm. majac 7 tygodni mialo 5kg. w wieku 3 miesiecy mialo 5900. majac 4,5 miesiaca mialo 6600. w wieku 6,5 miesiaca 7700. 8,5 miesiaca 8400. 9,5 miesiaca 9 kg. czy ta waga jest prawidlowa? czytalam ze polroczne dziecko podwaja mase urodzeniowa a roczne potraja... wiec wychodzi na to, ze moje dziecko wazy za malo... pediatra powiedziala, ze w sumie nie jest zle., ale ja sie martwie, bo wszyscy mowia, ze moje dziecko takie chude... apetyt ma bardzo duzy i ogolnie jak na swoj wiek jest wysokie.

zachowyuje sie normalnie, ma jako taki apetyt a moze jets ruchliwe?? Zerknij na siatkę centylową. Mój 6cio latek ma 19 kg :) szyczpiorek i tyle. Ale mój mąz też z waga na bakier, sam ma 180 cm i wazy 70 kg :) ja w ciązy wazyłam wiecej Nie mart sie, zerkinj na centyle..

na centylach jest ok, a wzrost to przy gornej kresce. dodam, ze dziecko karmione bylo sztucznie. moj maz jest wysoki i szczuply. ja niska, waga 52 kg po ciazy, przed bylam chuderlakiem 45 kg.

chodzi mi o to, ze dziecko urodzilo sie duze i ciezkie, a na wadze potem duzo nie przybieralo-w porownaniu z dziecmi karmionymi piersia. na siatce to dobrze wyglada, ale waga urodzeniowa byla o kg wiecej niz u innych dzieci. moje kolezanki rodzily dzieci 3200 ok, ktore w trzy tygodnie kilo mialy wiecej...

na siatce waga mojego dziecka jest troche powyzej zielonej kreski.

nie sugeruj sie innymi dziecmi... warunki genetyczne tez mają swoj udzial jesli w siatkach centylowych jets ok to po co sie martwisz?? moja lekarka wciąż powtarza, lepiej miec szczuple zdrowe dziecko niz otyle i odmawiac mu jedzenia :)

masz racje, dzieki za odp. pozdrawiam.