Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŻabaRopucha

Czekam na okres... A raczej na dwie kreseczki

Polecane posty

Gość ŻabaRopucha

Hej. Może ktoś przyłączy się do mnie? Ja wiem, że takich tematów jest mnóstwo, ale tam są już "stałe Bywalczynie" i ciężko się "wkręcić" :) Więc od 4 mies statramy się o dziecko,ostatni okres miałam 25 stycznia,wyliczyłam, że następny powinnam miećok 22lutego, ostatnio troszkę mi sięprzesuwa, więc dałam sobie czas do końca lutego. 1 marca zrobiłam test,kupiony z internetu - jedna kreska:( Miałam już bóle takie jak na @,byłam pewna,że przyjdzie,ale jej dalej nie ma... Temp mierze dopiero od 3 dni i jest 37,2. Zadnych innych objawów raczej nie mam. Następny test zrobię w piątek, jeśli @ się nie pojawi... Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy ;)

trzymam kciuki za pozytywny wynik :) póki nie ma okresu to szanse są duże :) oby Ci się udało :) ja teraz jestem w trakcie 4 cyklu starań... póki co bezowocnie :( pozdrawiam

Gość ŻabaRopucha
Tak bardzo bym chciała... :( Staram się nie doszukiwać jakiś objawów, bo nie chcę się rozczarować :( Mam te widoczne żyłki na piersiach, ale ja zawsze je mam... No i co jakiś czas kłuje mnie jajnik, raz prawy, raz lewy... Za Ciebie też trzymam kciuki.... Kurczę, wydawałoby się, że nie ma nic prostszego niż zrobienie dziecka... a jednak...

mi już kilka dni utrzymuje się 36,7 ale nie wiem dokładnie ile , w tym cyklu zupełnie odpuściłam, nawet nie wiem czy było przytulanko w czasie dni płodnych bo nie liczyłam . ale w związku że już 43 dc. z ciekawości mierzę 3 dzień temp. i jest 36,7. kiedyś jak mierzyłam temp. całe cykle to przed owulką wzrastała do 36,9- 37 a przed okresem spadała do 36,4.

Ropucha a bolą Cię cycuchy? ja mam takie boleści tzn. to nie ból taka jakby ciężkość piersi , no żyłki tż ale to jak zawsze, no i otoczka brodawki jakby zrobiła mi się większa. nie robię testu narazie, może w piątek.

żabo doskonale Cię rozumiem.... już tyle samo się staramy :) mi wydawało się że chop siup i się uda...a tu guzik :( ale jak widzisz nie jestes sama.... jest dużo kobiet w takiej sytuacji że pomimo starań nie chce wyjść... ja wierze w to że tym razem mi i Tobie się uda :):):) trzeba być dobrych myśli i jak sama piszesz nie nakręcaj się niepotrzebnie... temp. masz wysoką.... długo ci się już spóźnia okres więc jest ogromna szansa że to ciąża tylko test jeszcze jej nie wykrył :) a kiedy zamierzasz znów testować?? a może wybierasz się na bete??

Gość ŻabaRopucha
Jeśli @ się nie pojawi, to następny test w piątek, mój Miś, ma akurat wtedy urodzinki :) Pierwszy raz zdarzyło mi się, że bolał mnie brzuch identycznie jak na okres, na 100% byłam pewna, że dostanę, a tu nic... Tylko martwię się trochę, bo jak robiłam testy owulacyjne, to nic one nie wykazały.... raz tylko pokazała się tya druga kreska, ale bardzo jasna.... Więc może nie było owulacji....? Już sama nie wiem. Piersi raczej nie bolą, choć macam je jak łupia, bo może akurat zaczęły boleć... Jest mi czasem trochę nie dobrze, ale często tak miałam.... A czy w ciąży są jakieś zmiany w sutkach...? Bo zauważyłam, albo sobie wmawiam, że pokazały mi siętakie jakby "przyszcze" wokół sutka, ale to tylko na jedne piersi.....:( No i myślę jeszcze o tym teście co zrobiłąm.... Bo przecież dyby już coś było, to by wykazał chyba....... :(

oj te pryszcze to chuba na Twoją korzyść!!!!!! czytałam kiedyś że takie się pojawiają więc............

Gość ŻabaRopucha
A.N.N.A oj chciałabym, chciała.... Narazie jednak będę myśleć tak, jakbym miała dostać okres... Miałam już dzisiaj kupić test, ale zrezygnowałam...

Gość ŻabaRopucha
Poszperałam w internecie i wyczytałam, że takie "pryszcze" są normalne... No i nie wiem czy już sobie tego nie wmawiam... :(

normalne? ale co czyli to nie oznaka ciąży? a co jeszcze wyczytałaś o tych piersiach?

Gość ŻabaRopucha
Już miałam nadzieję, już.... a dzisiaj czuję się identycznie jak na @ i nawet mokro "tam" jest jak przed @ :(( Temp dziś dalej 37,2...

żabko to twój organizm robi Cię w konia... może to naprawde ciąża:):):) robisz jutro test?? ja cały czas myśle o Tobie :) Daj znać jak wyjdzie :):):) pozdrawiam

Gość ŻabaRopucha
Dzisiaj kupię te test i chyba już dziś go zrobię, jest już tyle po terminie, że coś musi wyjść... Dla pewności kupię dwa ;)

Gość ŻabaRopucha
No i dzisiaj już brak objawów okresowych... Gdzieś wyczytałam, że jeśli @ się spóźia to mogę też mieć torbiel.... tymbardziej, ze kiedyś już miałam.... :( A jak tam u Ciebie? Ile dni zostało do @?

Witam Was... czytam wasze \"wypociny\' :) i postanawiam się przyłączyć... Ja od pół roku co miesiąc czekam na dwie kreski i za każdtm razem mam nadzieję, ale niestety zrobienie dziecka nie jest takie proste...ech Teraz mam jakies dziwne objawy, ciągle jestem głodna, mam nadęty brzuch, czasami jest mi mdło... i na pewno nie są to przedokesowe objawy !!!

Gość ŻabaRopucha
Kupiłam Pre test... Zjem kebaba i idę... ;) Co ma być to będzie... Berkeley witaj :) kiedy ma być @? Może akurat Nam się udało :)

Cze Żaba i jak tam test,co wyszło,ja tez czekam na 2 kreseczki,ale jeszcze za szybko.?

hej żabo :) i reszta.... dokładnie spłodzenie dziecka nie jest takie proste ;( ja dzis mam 20 dc więc jeszcze troche mi zostało... staram się nie szaleć :) pozdrawiam i trzymam kciuki za 2 krechy :)

Hej dziewczyny... :) ja jestem właśnie w 17 dc, ale ja mam tak dziwnie, ze @ mam co 22 lub 24 dni. nigdy 28 !!! tak więc nawet lekarz sie zdziwił, hihi w każdym razie co miesiąc mam nadzieje, że to już , że nareszcie... i chyba przestanę kontrolowac to wszystko bo chyba za bardzo się stresuję :) Żaba i jak ? były dwie kreski czy padłas tam z wrażenia ??

BERKELEY na jedno to fajnie masz :) jak się nie uda w danym cyklu to szybko zaczyna się drugi.... trzeci .... i jeszcze jeden... a ja cykle mam 32 dniowe więc toche to trwa :) oczywiści Tobie BERKELEY również życze 2 resek ;) :):):)

Gość ŻabaRopucha
Zrobiłam te test... i jedna krecha :( :( :( Przez chwilę wydawało mi się, że widzę cie cienia drugiej, ale to tylko moja wyobraźnia :( W środę idę do ginekologa.

żabo bardzo mi przykro... przyczyna braku okresu musi być inna.... niestety :( ... pociesz się tym że lekarz wywoła okes i już niedługo znów będziesz mogła się starać... głowa do góry :)

Kurcze Żaba a juz wierzyłam,ze jesteś,to idz lepiej do tego lekarza moze cos pomoze.

Gość ŻabaRopucha
Ja też myślałam, że to już... bo okres spóźniał mi się nie raz... Ale pierwszy raz miałam bóle jak na @ a nie dostałam... Zawsze jak poczułam ten ból, to okres "za chwilę" był... Nie mam pojęcia co to może być, nic mnie nie boli, nie swędzi i nie piecze :(

Gość ŻabaRopucha
Zerknęłam na te test raz jeszcze i widzę tam bladziutką kreseczkę... Rozbroiłam go i jak popatrzyłam z boku to w miejscu tej drugiej widać coś różowego, tak jak przy tej pierwszej... (nie wiem czy rozumiecie, o co mi chodzi...) . W każdym bądź razie ja coś tam widzę, tylko, że minął już ten czas 5 min, ale to nic, w niedzielę zrobię następny test, a póki co mam nadzieję ;)

to moze jestes tylko masz jeszcze za mało HCG,zrob kolejny test w niedziele,bo to az dziwne ,ze nie dostałas @

Gość fgwer
Ja też czekałam... A teraz on stracił pracę a moja firma nie wypłaca mi wynagrodzenia. Nie wiem co będzie z nami, a co dopiero jeśli okaże się że jedem w ciąży. On nie ma nawet szans na zasiłek, nie udało nam się też mieć żadnych oszczędności. Po prostu sytuacja wania już z lekka patologią a związkowi grozi rozpad.

Gość fgwer
Widzę że temat sprowadził się do samej sprawy autorki. To ja się nie wcinam i spadam. Do zobaczenia gdzie indziej! :)