Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aventura

Dziewczyny, pomożecie? Wyrabianie stylu...

Polecane posty

Gość aventura

Do tej pory w ogóle nie przejmowałam się ciuchami, więc najwyższa pora to zmienić:) Nie chce wyglądać ładnie, schludnie i kobieco. Może kobieco i owszem, ale chce pogodzić oryginalność, małe awangardowe dodatki z klasyką, kobiecością i delikatnością. Ogólnie - chce się cała zmienić. Do tej pory nawet, gdy nałożyłam coś fajnego, ale innego czułam się meganiekomfortowo, czułam sie, jakby kazdy patrzył na mnie z kpina w oczach, co tez chce zmienic. Od czego mam zacząc? Przygotowałam krótką listę rzeczy, które kupie na początek: 1. Etniczna biżuteria 2. Tenisówki, np conversa 3. Klasyczne dżinsy (z rozszerzanymi nogawkami z uwagi na moje szerokie biodra) 4. Kapelusz (zawsze mi sie takie podobały, ale nie wiem czy bede w nich dobrze wygladac i czy odwaze sie w takim wyjsc z domu) 5. macie inne pomysły? ps; nie mam figury modelki - szczupła góra, ale grube nogi i szerokie biodra

Gość tralalalalalalala
Tak, szczególnie te trampki są kobiece, zwłaszcza w połączeniu z biżuterią i kapeluszem.

Gość dzej zi
Nie zrob tylko z siebie pajaca:O

Gość aventura
tralalala - przedziesz nie bede codziennie nosic trampek ani kapelusza, tym bardziej razem:O Studiuje i pracuje, wiec nie zawsze mam mozliwosc zapieprzac w szpilkach, a tenisówki/japonki też moga wyglądać efektownie jeśli połączy się je z odpowiednimi rzeczami dzej zi - własnie tego chciałabym uniknąć, a jednoczesnie wygladac nienudno:)

Gość tralalalalalalala
No nie, trampki w ogóle odpadają. Jest tyle ładnych kobiecych butów, niekoniecznie szpilek. Jesteś studentką - podpatrz jak ubierają się dziewczyny z Twojej uczelni i zainspiruj się czymś. NIE KOPIUJ!

Gość aventura
Ale dlaczego nie trampki, skoro mi sie podobają?:D Owszem, jesli ubierzesz je do powycieranych dżinsów i rzemyków jako biżuteri - całość może wyglądać szczeniacko. Ale do innego zestawu ubrań, czemu nie? Większość dziewcyzn z mojej uczelni ubiera sie tak jak teraz ja - nudno i pospolicie:) A przynajmniej większość. Niektóre przesadzają z dodatkami, niektóre wygladają całkiem całkiem, kilka własnie nosi sie w stylu safari/hinduskim, z czego najbardziej podobaja mi sie etniczne dodatki;) Może znacie jakieś gwiazdy, np sienna miller, z których mogłabym sie inspirowac?

Gość 2244444444444444444444444444
1. Etniczna biżuteria ->jak nie masz wyrobionego stylu sa niebezpieczne. zrobic mozesz z siebie pajaca. 2. Tenisówki, np conversa------------> niekobiece, nieeleganckie. Nie kupuj. 3. Klasyczne dżinsy (z rozszerzanymi nogawkami z uwagi na moje szerokie biodra) -. oby nie za szerokie 4. Kapelusz (zawsze mi sie takie podobały, ale nie wiem czy bede w nich dobrze wygladac i czy odwaze sie w takim wyjsc z domu)-> najglupszy pomysl na jaki mozesz wpasc.Chyba,ze chcesz byc cudakiem.

Gość Justka90
nie przejmuj się tymi wyżej, trampki są super, fajnie wyglądają i są wygodne, można je nosic prawie do wszystkiego, nawet do spódnic wbrew pozorom. Generalnie, jeśli tobie się coś podoba, to noś to ;)

Gość dorebio
nie zgodze sie ze w trampkach wyglada sie niekobieco. Doda nosi trampki i bardzo kobieco wyglada. Mysle ze to kwestia z czym trampki polaczysz.

nie kupuj trampek! kup jakies ladne kobiecie baletki czy lekki obcasik. Doda jest b.kobieca. Autorka sama napisala o sobie,ze jest szara mysza bez stylu. Nie powinna wkladac trampek.

doda jest sexowna kobieca. Taka kobieta moze sobie pozowlic na tramki. Taka szra mysz nie.

Gość lukrowa kondola
2444 to chyba słitaśna i supermodna dziewczynka w płaszczyku, rurkach i botkach, która ma tak wypracowany styl i tak rzuca sie w oczy, ze az płakac sie chce:D autorko- kupuj to co ci sie podoba. kilka ograniczonych osób bedzie cie uwazac za pajaca, ale te bardziej otwarte na swiat i zreszta bardziej swiatowe beda cie podziwiac, ze jestes tak otwarta, aby ubrac sie w cos takiego w Polsce. Jakie ciuchy ci proponuje? przede wszystkim te z zagranicy. a jesli w polsce to chodz własnie do sklepów indyjskich albo afrykańskich lub nawet do second handów, inaczej bedziesz wygladac jak te panienki a la zara&reserved

Gość aventura
224444 - ale skoro chce zmienic styl to nie bede sie ograniczac tylko do trampek:O Może teraz zostawmy temat trampek, a zastanówmy się (oczywiście kto ma ochote i kto jest dla miły;) ) nad tym co sie wam podoba, co powinnam w swojej szafie miec i jakie ciuchy/dodatki kupowac

Gość aventura
up

Gość gdsgsdf

Hej :D zarzuć jakimiś linkami np. z allegro. I zaproponuj ich połączenie. Ja chętnie też się przyłącze. Też potrzebuje zmienić coś w garderobie :D A co do trampek, nie zgadzam się. Sama najczęściej lubię się ubierać sexy. Ale trampki w odpowiednim połączeniu świetnie wyglądają. Trzeba się po prostu umieć ubrać.

Gość aventura
czytająca - we dwie raźniej;) ty też możesz podawać co chcesz kupić, co ci się podoba itp:) na allegro i bon prixie troszke szukałam, ale jeszcze nic powalajacego nie znalazłam... a co to kontrowersyjnego kapelusza - będąc w Anglii widziałam dziewcyzne, własnie w kapeluszu, białej bluzce + czarnej kamizelce, do tego czarne jakies tam spodnie i buty na obcasie i wygladała tak rewelacyjnie i nietuzinkowo, ze prawie i bym zrobiła jej zdjecie;)

Gość hygghfgcv

Gość ufkhjlj
Na początek, zanim zaczniesz się ubierać TOTALNIE inaczej...zacznij od standardowych "baz". Wg mnie dzinsy rurki, lub legginsy sa ok. Tak, wiem, nosi je pół świata, ale dzięki temu na poczatku, dopóki nie przywykniesz do zdziwionych spojrzen, to jest ok. I np. do legginsów zakładasz jakąś świetną kieckę, np z jakiegos sklepu etno itp, troche fajnej biżuterii, np. tylko kolczyki i bransoletka. Tyle, że wtedy żadne trampki, tylko np. baletki - plaski i wygodne. Albo np. zestaw spodnie rurki, same w sobie oklepane, ale do nich jakaś nietypowa, gustowna bluzka, spodnie np. lekko [podwiniete na 7/8, do tego moga byc trampki, szeroka, szmaciana, wiazana opacka na wlosy i okulary sloneczne. I swietnie:) Pamietaj też o torbach:) Mnie osobiscie już nie podoba się jak torba dopasowana jest kolorystycznie do butów - tak było kiedyś i to jest nudne, lepiej, aby buty do9 kolczyków, a torba np. do apaszki:) Potem możesz isc dalej z udziwnianiem...ja nie szłam dalej, bo mieszkam w małym mieście - zatrzymałam się na zwykłej "bazie" (legginsy, rurki), takiej nieco oklepanej, a drugiej rzeczy udziwnionej + DODATKI!!:) powodzenia

Gość ufkhjlj
Pisałam, że dzinsy wolisz rozszerzane...idzie wiosna, nie lepiej kupić sobie dzinsy zaraz za kolanko?, albo jakieś podwinąć na taką długość? nie połowa łydki, ale zaraz za kolano. I do tego bluzka za pupe:)

Gość aventura
autorko - wiekszosc mi również sie nie podoba, chociaz jest kilka fajnych zestawów całkiem fajnych ufkhjlj - ani rurek ani legginsów nosić nie moge przez moje nogi, dlatego zwykle chodze w prostych, na dole lekko rozszerzanych klasycznych dżinsach. najbardziej podoba mi sie zestaw: spodnie, nietypowa bluzka, okulary i szmaciana opaska na wlosy;) tylko mam pytanie: czy ta bluzka mogłaby być lekko w stylu hippi - szeroka, motyw kwiatowy? I czy w takiej bluzce nie wygladałabym grubo (mam duzy biust, przez co np luźne tuniki mnie pogrubiają)

Gość aventura
idzie wiosna, nie lepiej kupić sobie dzinsy zaraz za kolanko?, nie lubie w ogóle pokazywać nóg - również łydek:P

Gość ufkhjlj
Wg mnie jasne, że mogłaby być w stylu hippie...niekoniecznie kwiaty...może przy dużym biuście to zbyt wzorzyste...ale np. gładka z jakimś wzorem u góry i ładnym dekoltem...taka niech będzie też nieco kobieca...niech ma jakiś słodki akcent...bo ja wiem..np. bufiaste rękawy. Jeśli reszta będzie z klasą, to taki dodatek nie zepsuje jej, a nada tylko powabności:) W ogóle, to wg mnie powinna ta bluzka być cięta pod piustem, a reszta puszczona, i taka za pupe - jakby taka sukieneczka, ale do dzinsów ubrana:)

Gość aventura
pierwsza bluzka śliczna, druga tez mi sie podoba, chociaz sama bym takiej miec nie chciała; podobną spódnice mam...tylko zawsze sie boje, ze wygladam w niej grubo:P...a ostatnia mi sie nie podoba

Gość ufkhjlj
Jak nie lubisz pokazywać nóg, to co powiesz na długą do kostek spódnicę lub sukienkę? Taką właśnie w stylu hippie:) delikatną sukienkę na ramiączkach np:) Też mogłaby byc cięta tuż pod piustem, i dalej puszczona:) Do tego jakieś fajne płaskie japonki, z jakimś kamykiem, i znów wg mnie tu pasuje szmaciana opaska na głowke i duuuze kolczyki:) okrągłe np:) Tylko wtedy już nic na szyję;)

Gość aventura
ufkhjlj - masz swietne wyczucie stylu:) znasz jeszcze jakies ciekawe zestawy?

Gość ufkhjlj
Jak coś wymyślę to dam znać:) Acha:) I jak zmieniasz styl, to nie zapomnij o zmianie zapachu:) Wg mnie podstawą ubioru jest dobry zapach:)