Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zusa

czy można zamrozić polędwię wieprzową?

Polecane posty

Gość zusa

I jak ją potem przyrządzić? macie jakieś pomysły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możnaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zusa
bardzo dziękuję za linka do naprawdę fajnych przepisów, czekam na inne propozycje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cesiacasia
Polędwi to chyba nie. Ale polędwicę jak najbardziej. Potem zrobić ją w sosie miodowo musztardowym, albo po myśliwsku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zusa
do cesiacasia - podaj przepis na polędwicę po myśliwsku no i ten sosik też by się przydał. pozdrowionka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cesiacasia
Polędwiczkę marynujesz w mieszance - olej (2 łyżki), dwie łyżki musztardy (ja używam najchętniej francuskiej), duża łycha miodu. Na rozgrzaną patelnię wrzucam je, podsmażam z dwóch stron, wlewam tą marynatę, dolewam trochę wody i duszę. W zależności od tego czy ma być różowa w środku czy dobrze ścięta, albo tylko raz dolewasz wodę (tak do połowy mięsa), albo dwa razy po zredukowaniu płynu. Dodaję śmietankę, chwilę podgotowuję i już. Żadnej soli. Po myśliwsku - podsmażam polędwiczki, dodaję ze 3 ziarnka jałowca lekko rozgniecionego. Można dać listek laurowy. Jak już się zarumienią, wkładam je do piekarnika na 15 minut, a sos albo robię z torebki, albo z grzybów podduszonych na masełku - zagęszczam śmietaną. Ważne żeby nie były to pieczarki. Acha sól i pieprz ewentualnie juz tuż przed podaniem na mięso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zusa
do cesiacasia - już mi ślinka leci.Spróbuję koniecznie. Dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cesiacasia
Szczególnie ta pierwsza jest hitem u mnie w domu. Ważne żeby przed dodaniem śmietanki było tego sosu trochę na patelni. Jeśli ma być wykwintnie możesz do marynaty dodać trochę miodu pitnego - tak z kieliszeczek. Oba przepisy szybkie i łatwe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KukiKuki
byle nie mrozic w \"zrywkach\" z marketu a w porzadnej, przeznaczonej do tego folii. luzem tez jakos nie bylabym przekonana... jakie folie do zamrazania polecacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×