Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdołowana_nauczycielka

dlaczego mam dół?

Polecane posty

Wiecie co - ostatnimi lekcjami miałam z pewną klasą do przerobienia słownictwo z języka obcego dotyczące 4 pór roku. Bardzo proste rzecz - np zima - miesiące zimowe, śnieg, sanki, sopel, lód - takie rzeczy. Rysowali sobie pogodę - zima - płatek śniegu (cały rysunek), wiosna - deszcz, lato - słońce, jesień - wiatr. Dziś przychodzę - miała być powtórka. Już nawet nie powiedz jak jest wrzesień czy liść. Tylko całkiem prosto. Powiedz jakieś słówko z zimy. I nikt, po prostu nikt nie powiedział nic. No nie wiem - wszyscy dostali zero punktów, jak na czwartek sie nie nauczą to wpisuję dwie kapy. Mam tak dosyć, że to się w głowie nie mieści. Jedno, dwa słówka się nauczę z każdej pory roku, zgłoszę się - każdy inne, nikt nie zapamiętał ZADNEGO słówka. Myślałam, że ich wyrzucę przez okno. A czemu? Powiedzieli mi UWAGA!!! że ja tego NIE WYTŁUMACZYŁAM? A co ja tam miałam tłumaczyć? te dzieci są nienormalne jakieś jak dla mnie :( Jak można słówka wytłumaczyć? :(

Te dzieci sa naprawdę SPECJALNE. Młodzież. Przepraszam za błędy literowe, ale to się po prostu nie da ludzie :(. NIe da... :(

za dobra jestes... zacznij byc wredną małpą to się zaczną uczyć.,, Mi nauczyciele z dnia na dzien zadawali po 100 słówek i nie ma,że boli.

Wiesz... nie jest to jakiś strasznie ważny przedmiot ten język obcy. Grupy są małe, staram się ich zachęcić jakoś pozytywnie. Ale to takie wały, że to się nie da. Może jakieś wyjątki tam są wśród tej dziesiątki, ale no jedna osoba. Co prawda nawet oni mają za rok jakiś egzamin , który do niczego im się nie liczy no to muszę wziąć to pod uwagę. Co prawda mają im ten egzamin wycofać - jeden z pierwszej mi dziś powiedział (podstawowej) no ale na razie ten egzamin jest.

Najlepiej więc lubię tego małego z podstawowej. Dopiero co tam przyszedł to jeszcze jest taki w miarę kumaty. Ale co to będzie w czerwcu? :( Wyrówna do reszty... ale zobaczcie jaki zorientowany. Lepiej niż dyrekcja tam...kto wie? :(

Tak właśnie jest - gdyby przedmioty były niepotrzebne to by nikt ich nie uczył. Tylko z czego by wtedy żył, nie? oto pytanie.

Gość hmxsmh
a co to za język?