Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakażenie

Czy grozi mi zakażenie ???

Polecane posty

Gość zakażenie

Proszę o pomoc, dziś przy samoistnym podawaniu sobie zastrzyku, drasnęłam się igłą w rękę, delikatnie tak,że zauważyłam dopiero później (igła zarysowała ślad, który delikatnie krwawi). Bardzo się martwię bo tą igłą wstrzyknęłam sobie później (ale przed zauważeniem) podskórnie w ramię szczepionkę (1ml jeśli to ma jakieś znaczenie) , ale skoro drasnęłam się w rękę to igła nie była należycie zdezynfekowana. Czy mogę poprosić pielęgniarki o wypowiedź co mi teraz grozi??? Jakieś zakażenie? Jak temu zaradzić. Dodam, że w tej chwili jestem za granicą i kontakt z lekarzem jest praktycznie nie możliwy. Serdecznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Gość nie-prosze-o-wiele18
nie jestem pielegniarką.. ale na moje oko nie masz sie czym przejmować. Przecież nikt nie uzywal wczesniej tej igły! nie była skazona! ;]

Gość Hania 78
To pewnie Halliocephulis Callendraxis. Podejrzewam że masz ok. 3 tygodnie życia przed sobą :(

no wlasnie to na twoim ciele sie drasnelas nie masz o co sie martwoc a jak sie podrapiesz np.o cos metalowego to nic ci nie jest.ja wlazlam kiedys na gwozdzia wbil sie w stope a byl zrdzewialy i nic mi nie bylo a ty tylko sie drasnelas

Gość studenka pielegn
myślę ze nie masz się czym martwić, igła nie miała kontaktu z materiałem potencjalnie zakaźnym ani z inną osobą wiec powinno być ok

Gość zakażenie
no niby tak, tylko się drasnęłam... ale wiecie latałam dziś cały dzień w podkoszulku - kurz, pot a to zastrzyk podskórny, mogłam jakieś brudy do swojego organizmu wbić, i dlatego się martwię , dzięki jednak za rady :) na pewno , martwię się już dużo mniej :)

Gość zakażenie
dzięki studentko pielęgniarstwa :)

Gość studenka pielegn
nie ma sprawy :)

Gość nie znam sie co prawda
ale w zyciu bym nie pomyslala o jakimkolwiek zagrozeniu :D Juz takie kuku sobie w zyciu robilam :D gwozdzie pordziewiale puszki, kawalki szkla... CZasem nie bylo nawe tym przemyc, nie mowiac o odkazaniu :D I zyje :P

Gość zakażenie
też kroiliśmy trupy, na zajęciach z medycyny sądowej, ciekawe , ciekawe powodzenia ;)

Gość zakażenie
wielkie dzięki, czuję się duuużo spokojniejsza