Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikiiikii

wynagrodzenie na l4...kto płaci?? zus??

Polecane posty

Gość mikiiikii

kobitki może któraś sie orientuje, podobno przez 30 dni płaci pracodawca a pózniej w sumie też tyle że zus zwraca pracodawcy te pieniadze...czyli powinnam dostać normalnie przelew z firmy mimo że to już 2 miesiąc zwolnienia...

Gość paśksaaaaaaaaaaaaaa
u mnie pierwszy mc pracodawca płacił wiec na przelew a drugi niestety zus i ne na przelew tylko poczta termin długi masakraaaaaaa

Gość mikiiikii
kiedyś obiło mi sie o uszy że zalezy to od ilości zatrudnionych w firmie osób....ale nie wiem czy to prawda..:-(

Gość asiok78
pierwsze płaci pracodawca a potem już zus

Pierwszy miesiąc płaci pracodawca. Potem Zus, ale w zależności od wielkości firmy pieniądze idą bezpośrednio do Ciebie, lub przez pracodawcę (przez firmę chyba jeżeli zatrudnia powyżej 20 osób, ale nie dam głowy). Ja na szczęście na pieniądze z ZUS-u czekać nie musiałąm, dostałam w terminie od pracodawcy, a ten już sam rozlicza się z ZUS-em.

poprzedniczka ma racje jesli pracodawca ma powyzej 20 pracownikow to on rozlicza sie z Zusem ze zwolnien lekarskich:)ja choruje od 5 miesięcy i L 4 dostarczam do zakladu pracy,a pracodawca po rozliczeniu sie z Zusem wyplaca mi zasilek chorobowy w tym samym terminie w ktorym są wyplaty dla innych pracownikow:)

Gość kasiacas
do dziewczyn, które dostawały chorobowe przez pracowdawce - miałyście kontrole ZUSU?