Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżida

Jak się zmusić do rannego wstawania????

Polecane posty

Gość Dżida

Mam wolny zawód, własną firmę i pracuję raczej popołudniami, powiedzmy od 12 czy 15 do 19-20 i każdego dnia wstaję na ostatnią chwilę, po 11, albo nawet później :-O Przez to w ogóle nie mam czasu dla siebie, bo cały mój czas w ciągu dnia pochłania praca :-O Chc e się zmusić dpo wstawania rano, ale rano jestem totalnie nieprzytomna i oddałabym dosłownie WSZYSTKO, zeby poleżeć z 5 minut dłużej :-O Dajcie jakies rady, jak wy zmuszacie się do porannego wstawania choć nie musicie wstawać

Gość you.......k
wczesniej chodzic spaC? ;)

Gość Dżida
o dzięki :-) tylko, że ja wcale nie siedze po nocach :-O miałabym wtedy chociaz czas dla siebie :-O idę spać przed północą :-O I jakbym nie musiała wstawać na 12 do pracy to bym przeleżała cały dzień i obawiam się że to nie jest zwykłe lenistwo, ja naprawdę fizycznie nie mam siły wstać :-O

nieprzytomna chodzisz prawdopodobnie z 'przespania'. są godziny, w których sen jest efektywniejszy i na pewno nie jest to 10-11 rano. umów się na wizytę do lekarza, kosmetyczki, fryzjera na 9 rano kilka razy, to Cię zmusi do wstawania, a dalej samo łatwiej pójdzie. no i tak, jak radzą tu ludzie, chodź nieco wcześniej spać :-)

i zeczywisie tak jak ktos na gorze napisal-jak wyrobisz w sobie nawyk,to potem bedzie z gorki..tez tak mialam..zaczelam nastawiac zegarek na 8 i po miesiacu bylo ok :) no i chodze spac najpozniej o 22:30

Też nie lubię rano wstawać, więc wymyśliłem, że nie będę tego robić ;) Coraz częściej chodzę spać ok. 18 i wstaję ok. 23-24 - 5-6h snu o tej porze wystarcza w zupełności.

gdyby była możliwość pół tygodna wstawać o 11 do pracy, a drugie pół na wczesne rano, było by cudownie :)

Gość Dżida
ja też sobie nastawiam budzik na 7 albo na 8, ale co z tego jak nawet go nie słyszę :-O albo wyłączam nie wiedziąc kiedy :-O Niedawno miałam jechać do pacjenta na 15, a obudziałam się o 14.38 :-O myslałam ze umrę! Osiągnęłam mistrzostwo świata w ubraniu się i dojechaniu do pacjenta 6 km. Byłam u niego 15.03 ;-) Nastawiłam wtedy budzik na 8, żeby coś rano porobić i wyłączyłąm niewiadomo kiedy :-O Nie chodze spac późno, myślę, że po 23 jest ok, wcześniej i tak nie zasnę, bo czasami nawet leżę i nie śpię do 2 czy 3 w nocy

Gość Dżida
A pamiętam czasy kiedy wstawałam o 6 rano i dzień był taaaaaaki długi, a teraz mam wrażenie że kładę się do łózka po 2 godzinach dnia :-O Nie umiem tego zmienić, pomóżcie mi jakoś :-( Pomysł z umawianiem się gdzieś wydaje mi się dobry, musze spróbować. Tylko musi to być coś ważnego, bo jak to będzie kosmetyczka, czy fryzjer to na bank nie wstanę. Wieczorem będę pełna zapału i chętna fdo pójścia, ale rano... pomyslę o tym tylko sekundę i dalej pójdę spać :-O A ja chcę odzyskac swój dzień :-(

no właśnie, ja wstaję o 6.00 nawet w sobotę i nie wiem, jak sie nauczyć dłużej spać!! chciałabym pospać chociaż raz w tygodniu do 9, ale coś mnie zrywa z łóżka. jak to robisz, że śpisz tak długo?

z tego co mówisz wynika, że potrafisz spać po 13-14 godzin. to na pewno nie jest normalne. jakieś chroniczne przemęczenie? może wizyta u lekarza byłaby dobrym pomysłem. bo to nie jest kwestia zwykłego "nie chce mi się wstać", skoro Ty nie wylegujesz się w tym łóżku, tylko śpisz snem kamiennym przez więcej niż połowę doby... ja też jestem śpiochem, okrutnym, ale odkąd pracuję i wstaję o 7:30, to nawet będąc na L4 budzę się ok 8.

Gość you.......k
przy niedoczynnosic tarczycy sie dlugo spi:)

Gość nie da sie/....
ja zaczynam prace na 7. Musze wstac o 5. I w sumie dobrze, ze musze, bo inaczej bym nie wstala. Ja i tak jak wstaje rano to chodze nieprzytomna do poludnia... Wiec dla mnie to idealnie, wracam do pracy o 15 i jeszcze mam czas na cos ;)

Gość nie da sie/....
bo jak wczesniej pracowalam tak jak autorka to mialam to samo... Praca mi idzie popoludniu i w nocy (mam na mysli taka tworcza prace, nie to co robie teraz na etacie) wiec jak sie kladlam spac grubo po polnocy to tez wstawalam kolo 10, kiwalam sie do 12, jak nie pozniej i zaczynalam po poludniu :D

Gość Dżida
Ale w kiedyś pracowałam prze pół roku na etacie i wtedy też musiałam wstawać o 6 i było super, miałam rozkłąd dnia i po 8 godzinnej pracy jeszcze pół dnia dla siebie, a teraz... :-( szkoda gadać :-O A tak chciałabym teraz wykorzystać wiosnę i wstawać rano na jogging czy spacer jak kiedyś, ale nie umiem :-(

Gość Dżida
nie da się :-D i dobrze! pokiwasz się w pracy do 15 a potem dzień się zaczyna :-D to tak, jak u mnie :-D :-O