Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem niemca

Sprawdzenie listu z niemca.. pomocy

Polecane posty

Gość nie umiem niemca

"Dostales od kolegi z niemiec list dotyczacy twojego kieszonkowego. Odpowiedz na list uwzgledniając: -jak wysokie jest twoje kieszonkowe czy wystarcza ono na twoje potrzeby, -czy próbujesz dorabiać i w jaki sposób, -na co wydajesz kieszonkowe i czy rodzice kontrolują twoje wydatki, -jak często pożyczasz pieniądze i dlaczego." to mój list: vielen dank fur deinen letzten Brief. Ich habe mich daruber sehr gefreut. Mein Taschengeld betragt 50 zł. Das Geld genuge mich nicht, deshalb muss ich am Sommer verdienen. Ich gebe mein Taschengeld fur Kleidung, CDs und Kosmetik. Meine Eltern kontrolieren mich nicht, denn sie vertrauen mich. Ich leihe das Geld, deshalb... i dalej nie mam jak byście mogłi mi sprawdzić i pomóc napisać więcej bo musi być ok 120 słow a ja już nie wiem co pisac

Gość nie umiem niemca
prosze pomóżcie

moge Ci pomoc...dopisze bledy do twojego tekstu ok?

Gość nie umiem niemca
ok;D dzieki

vielen dank fur deinen letzten Brief. Ich habe mich daruber sehr gefreut. Mein Taschengeld betragt 50 zł. Das Geld genuge (genügt mir) mich nicht, deshalb muss ich am (im) Sommer (jobben gehen) verdienen. Ich gebe mein Taschengeld fur Kleidung, CDs und Kosmetik (aus). Meine Eltern kontrolieren mich nicht, denn sie vertrauen mich (mir). Ich leihe das Geld, deshalb...

Gość nie umiem niemca
dziekuje a co moge tam jeszcze dopisac?? powiedz mi chociaz po polsku

heh, powiedz mi Ty po Polsku a ja Ci na niem przetlumacze 🖐️

Gość nie umiem niemca
no np że pożyczam często pieniądze bo jestem bardzo rozrzutna/ nie umiem oszczedzac

Gość nie umiem niemca
ja dorabiam na plantacji ogórków/ pracuje jako hostessa w supermarkecie

Gość nie umiem niemca
dziekuje z góry:D

ja bym napisala inaczej: ich leihe sehr oft Geld aus, weil ich nicht sparen kann. Ich finde immer neue interessante Sachen, die mir gefallen und die ich gerne kaufen möchte.

Gość tez nie umiem niemca
Toniu kochana a mogłabyś mi napisać jakiś krótki list o czymkolwiek? Tylko taki wiesz na poziom 3 gimnazjum :]

hehe, a jaki to poziom, i jak o czymkolwiek? problem jest w tym, ze nie wiem jakie czasy juz znasz i jakie nie i jak ja napisze sama,t o nauczycielka bedzie od razu wiedziala, ze to nie Twoje, wiec nie wiem czy warto?

Gość tez nie umiem niemca
no poziom tzw żenujący ;] Napisz to proszę tak, jaky pisal to niemiecki przedszkolak ok?