Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hombi

Slub z Afrykanczykiem

Polecane posty

Gość Hombi

Witam! Planujemy wraz z narzeczonym wziasc slub w Polsce. Jestesmy razem juz 3 lata i to nasze drugie podejscie do zawarcia zwiazku malzenskiego. Pierwsze bylo w UK dwa lata temu i ze wzgledu na konczaca sie wize nie wyszlo. Teraz on ma juz druga wize w UK na 5 lat ale postanowilismy pobrac sie w Polsce. Oboje mieszkamy i pracujemy w UK. Moj narzeczony jest Ghanijczykiem i niestety jego kraj nie wydaje zaswiadczen o stanie cywilnym. Dopiero w dniu skladania dokumentow do USC dowiedzielismy sie ze musimy starac sie o pozwolenie w Sadzie Rodzinnym. Dodam ze przed tem bylam tam i pytalam o wszystkie dokumenty oraz moja siostra dzwonila tam aby sie jeszcze raz upewnic i nikt nic nawet slowem o tym nie powiedzial! Tak czy owak sprawa teraz jest w sadzie i czekamy na termin rozprawy. Czy ktos z was juz przez to przechodzil? Poszukuje informacji dotyczacych jak to wyglada, czego mozemy sie spodziewac i jak dlugo trwa cala ta procedura? Chcemy wziasc slub jak najszybciej i nie wiem czego sie spodziewac. Bardzo prosze o wszelkiego rodzaju informacje na ten temat. Pozdrawiam

Gość gość
Witaj :-) Również jestem w związku z Ghanijczykiem (dość długo) jednak jest to związek na odległość ponieważ on mieszka w UK a ja w Polsce. Na razie wszystko wygląda pięknie, oczywiście są drobne kłótnie, on bardzo dużo pracuje i bardzo ważne są dla niego pieniądze i luksusowe życie co czasami jest powodem sporów. Ja zamiast drogich kolacji i wyjazdów raz na miesiąc wolałabym spędzić więcej czasu z nim w domu. Powiedz mi czy ty zauważyłaś znaczne różnice kulturowe? Bardzo go kocham ale trochę się boję wspólnej przyszłości a on wspomina już o tym że chciałby ze mną zamieszać, później wziąć ślub itd.