Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAAAAAAAKORAAAAAAAAA

Jakie kosmetyki na slub i wesele??????

Polecane posty

Gość AAAAAAAAKORAAAAAAAAA

Czesc! Pieniadze, ktore przeznaczylam na makijaz, zamiast na kosmetyczke che wydac na...kosmetyki. Urzadzam 2 imprezy weselne i dlatego nie chce dwa razy placic za makijaz oraz jeszcze za probne. Umiem sie sama super pomalowac tylko pytanie jakie kosmetyki mam kupic?? Na codzien urzywam zwyklych kosmetykow, a wole wykonac makijaz profesjonalnymi tak aby byl twaly. No i pozniej miec jeszcze te kosmetyki na kilka okazji. Co radzicie, czym sie malowalyscie lub czym Was molowano?? Chodzi mi o bazy silikonowe (??) wszelkie mazidla matujace, husteczki matujace (jakiej firmy?) nie chodzi mi o tusz czy cienie. Tylko o to wszystko pod spodem. ? ? ? Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle Zony :)

Gość lolka ta od bolka
same komsetyki porzadne wyniosa Ciebie min 2 stowki, nie lepiej umalować sie u kosmetyczki? u mnie makijaz weselny kosztuje 50 zł, za to to kupie sobie tylko dobry podkład a gdzie puder, tusz, cienie, pomadka, jakis utrwalacz

Gość lolka......
lolka a gdzie ty kupisz dobry podkład za 50 zł?? ja na co dzień używam podkłdów loreala i one kosztuja ponad 50 z nie uwazam zeby byly jakos super dobre, ja sie sama maluje na slub i kupuje na ten dzien kosmetyki YSL, Dior i Chanell, jeśłi jesteś w stanie kupićpodkład tych firm za 50 zł to pliss napisz gdzie

Gość e tam bez przesadzy
na codzien mam podklad clinique (polecam) ale to rzeczy. Makijazystka zaspiewala mi cene 100zl za make up probny plus 100 za wlasciwy plus jeszcze sesja kilka dni po.... np w Sephorze robia make up za 50 zl ale trzeba tam isc. W dodatku robie dwie imprezy slubne. Tak wiec bedzie mnie to kosztowac kilka stowek. Juz wole wydac to na kosmetyki i pozniej je miec na inne okazje. Czym bylyscie malowane ?? Jakie warstwy i czego, jakie produkty?

Gość lolka ta od bolka
chodziło mi o to ze jak zapalce 50 zl za makijaz to za to najwyzej kupie jakis podkład czy tusz cokolwiek ale tylko jedna rzecz.

Gość gdrhbxfrjn
Ja sie sparzyla ostatnio na kosmetyczce. Umlowala mnie fatalnie. teraz kupilam sobie kosmetyki Kryolan na allegro, dokupie jeszcze jakies kolorowe i mam zamaiar sie sama umalowac. Autorko popieram cie.Powodzenia

Gość e tam bez przesadzy
dzieki gdrhbxfrjn :) a co dokladnie kupilas i co dokupisz???

Gość KORAAAAA
up up up

Gość uuppppuu
jak ja mam przebarwienia i krostki jakies to taka kosmetyczka mi to ladnie zatuszuje czy raczej mam sobie sama zrobic maki8jaz? jaki podklad tuszuje najlepeij?

Gość lolka ta od bolka
uwazam ze jezeli dziewyna nie ma wiekszych problemow z cera typu przyszcze, przebarwienia czy tlusta cera to moze sie malowac sama. Ale jezeli ma problemy to raczej kosmetyczka. do dziewczyny nizej ja by, poszła do kosmetyczki jak masz przebarwienia, powinna miec dobry korektor ktory to zakryje. Chyba ze masz super kosmetyki i kolezanke ktora potrafi Ciebie umalować.

Gość uuppp
wlasnie wole sama sie umalowac bo jakos nie ufam kosmetyczkom,chcialam sie poradzic jakie kosmetyki sa najlepsze do takiej cery i jakie najlepiej kryja?

Gość lolka ta od bolka
uppp tylko ze czasem jest tak ze jednej dziewczynie pasuje dany kosmetyk a innej nie. Ja bym zebraął liste kosmetyków chodzi mi o podkłady i znalazła próbki i przetestowała je wczesniej.

Gość AAKORAA
o dobry pomysl, ale chodzilo mi bardziej o to, ze wiele dziewczyn juz bylo malowanych przez komsetyczke, to chyba wiedza czym, oczywiscie ze sobie potem dobiore wlasne odcienie i firmy, chce tylko zapytac o kosmetyki, czy np baza silikonowa albo cos takiego? Na codzien nie urzywam takich cudactw, no ale tez moj makijarz nie jest za trwaly

Gość moja przyjaciółka
- kosmetyczka daje zazwyczaj baze kaszmirowa z Dax Cosmetics. Podkłady i korektory ma takie specjalne "telewizyjne", uzywane do charakteryzacji filmowej, więc nie wiem jakiej firmy. Ale co mi się najbardziej podoba: na zakończenie "dzieła" ma takie coś, taki "psikacz" w aerozolu, co ma utrwalac makijaż. Na zasadzie lakieru do włosów ;) Psika się tym buźkę i do rana mejkap się trzym a dzielnie :D