Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pepsi MaX

niemiecki pomocy!!!!

Polecane posty

Gość Pepsi MaX

mozecie mi sprawdzic kilka zdań?? Ich jobbe auf den Plantagen der Gurken- pracuje na plantacji ogórków Am vorig Woche war ich in Kino auf neues Filme"wojny slubne"- w zeszły tygodniu byłam w kinie na nowym filmie.. Jetzt gehe ich auf dem Konzerte Lafee- teraz ide na konzert.. Ich spare auf neue MP3- Player- oszczędzam na nową MP3

Gość ich arbeite

Gość dla mnie to wszystko jest
pomieszanie z poplataniem....

Gość Pepsi MaX
Jak napisać : nagle poczułam sie zmęczona

Gość Przegrzała sie
Ich jobbe :O:O tego sie chyba nie uzywa :O:O:D , mówi sie ich arbeite

Gość Przegrzała sie
www.pons.pl tam masz przykładowe zdania i najlepszy słownik on line wiem bo mi go nauczycielka poleciła

Gość Pepsi MaX
mam takie zadanie maturalne, 4 podpunkty pomożesz mi?

Gość Pepsi MaX
jobbe tzn pracuje dorywczo.. tak mam w podręczniku napisane:D

Ich jobbe auf den Plantagen der Gurken- pracuje na plantacji ogórków (ich arbeite - w tym kontekscie bardziej pasuje niz jobbe auf den Gurkenplantagen) Am vorig Woche war ich in Kino auf neues Filme"wojny slubne"- w zeszły tygodniu byłam w kinie na nowym filmie.. Vorige Woche war ich im Kino und habe mir einen neuen Film unter dem Titel "bla" angesehen. (ich sah mir an- imperfekt) Jetzt gehe ich auf dem Konzerte Lafee (jetzt gehe ich auf ein Konzert) - teraz ide na konzert.. Ich spare auf neue MP3- Player- oszczędzam na nową MP3 8ich spare auf neuen MP§ Player)

to jobbe - to po angielsku raczej :) Job - znaczenie poniżej N F PRACA; F ROBOTA; N ZADANIE; F SPRAWA; M FACH; F POSADA; N MIEJSCE; N RZEMIOSŁO; N NADUŻYCIE; M AKCYDENS; M INTERES; N DZIOBNIĘCIE V WYKONAĆ PRACĘ; WYKORZYSTAĆ W CELACH OSOBISTYCH; DORYWCZO PRACOWAĆ; DŹGNĄĆ; DŹGAĆ

Gość aglaktgj
💤 😭 🖐️ 😢 sprawdzam te cholerne emotki

Gość dla mnie to wszystko jest
ich arbeite auf den Plantagen der Gurken Ich war letzte Woche im Kino auf den Film Jetzt gehe ich auf ein Konzert Ich spare auf einen musik-player

Tonia napisała poprawnie ale tutaj chodzi Ci o pracę dorywcza w czasie wakacji np i dlatego używamy jobben a nie arbeiten

Gość aglaktgj
kurcze, tylko jedna wyszla :] :> :*

Gość Pepsi MaX
dziekuje Tonia.. a sprawdzisz mi jeszcze jeden list?? proszę

Gość Pepsi MaX
Ich habe der Ausflug organiesiert. Ich habe meiner Freunde eingeladen und sind wir nach Deutschland gefahren. Plotzlich habe ich mude mich gefuhlen( nagle poczułam się zmęczona). Ich will eine Pause machen, so habe ich an der Raststatte gehalten. Nach der Pause konnte ich aber den Motor nicht anmachen. so ein Pech! Meine Freundin Kasia hat gesagt, es gibt doch den Pannendienst. Ich habe von meinen Handy die Pannenhilfe angerufen. Der Pannenhelfer ist nach ca. 20 Min gekommen und hat das den Motor sofort repariert. Die Reparatur hat 150 Euro gekostet. Die Versicherung hat alles bezahlt. Zum SchluB mochte ich dir sagen, dass to była wspaniała wyprawa(nie umiem tego napisac) prosze sprawdzie czy to jest dobrze gramatycznie napisane(chociaz watpie)

Ich habe der Ausflug organiesiert. (ich habe den/einen Ausflug organisiert) Ich habe meiner Freunde eingeladen und sind wir nach Deutschland gefahren. (ich habe meine Freunde eingeladen und wir sind nach Deutschland gefahren) Plotzlich habe ich mude mich gefuhlen( nagle poczułam się zmęczona).(Plötzlich habe ich mich müde gefühlt) Ich will eine Pause machen (ich wollte ine Pause machen) so habe ich an der Raststatte gehalten (so habe ich an einer Raststätte angehalten). Nach der Pause konnte ich aber den Motor nicht (mehr) anmachen. so ein Pech! Meine Freundin Kasia hat gesagt, es gibt doch den Pannendienst. Ich habe von meinen (m)Handy die Pannenhilfe angerufen. Der Pannenhelfer ist nach ca. 20 Min gekommen und hat den Motor sofort repariert. Die Reparatur hat 150 Euro gekostet. Die Versicherung hat alles bezahlt. Zum SchluB mochte ich dir sagen, dass to była wspaniała wyprawa(nie umiem tego napisac) das ein toller Ausflug war. Super napisalas :)

Gość Pepsi MaX
o jejku dziekuje ze tak mi pomagasz:D a ty skonczyłas germanistyke?? bo tak dobrze umiesz po niemiecku:D tez bym tak chciała:D

To zadanie z tymi plantacjami ogórków nie podoba mi sie, sa bledy stylistyczne, tak nie mówi zaden Niemiec! - ani Austriak, ani Szwajcar :-D

Gość Pepsi MaX
bo ja mam cały czas problem z gramatyka i wogole masakra... nie wiem kiedy jest mich a kiedy mir.. i te einer/einen..

Gość Pepsi MaX
a jakie sa jeszcze zabytki w berlinie albo hamburgu??

Jak cos, pytaj, pomoge czy sprawdze :-) Mir i mich to 2 rózne przypadki w deklinacji.