Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chemiczna-marzycielka

Niedobór progesteronu u nastolatki ?

Polecane posty

Witam. Mam prawie 17 lat. Od prawie roku regularnie chodzę do pani ginekolog, która stwierdziła u mnie niedobór progesteronu. Z początku przyjmowałam orgametril, a ze nie dał pożądanych efektów pani ginekolog zmieniła go na duphaston. Chciałam się dowiedzieć, co tak właściwie oznacza dla mnie, osoby mającej niespełna 16 lat niedobór progesteronu i jakie to może mieć skutki w przyszłości? Prosiłabym o jak najdokładniejsze informacje. Wiem, że powinna o to zapytać panią doktor, ale jednak wizyty u ginekologa nie są dla mnie czymś najprzyjemniejszym..

Na jakiej podstawie masz stwierdzony niedobór progesteronu.I co skłoniło Twoją ginekolog, że stwierdziła jego niedobór.Mam nadzieję, że badania miałaś robione.A wracając do pytania wiem, że niedobór progesteronu jest przyczyną poronień.

badania hormonalne. usg i miliony innych badan, ktorych nazw nie znam.

Gość a co mnie to obchodzi nie wier

Gość ktoos
dziewczyny mam pytanie - pani ginekolog przepisała mi kiedyś duphaston, żeby okres mi się pojawił. pamiętam że miałam brac go 10 dni i jakby mi sie nie pojawił to ciąża. teraz zrezygnowałam z plastrów, i mam dostać pierwszy okres po tym cyklu bez plastra. kochalam sie z chlopakiem bez zabezczpieczenia najpierw a pozniej z prezerwatywą i dostane szału, bo jutro wypada mi termin (28dzien) ale przed stosowaniem plastrow mialam miesiaczki bardzo nieregularne. pamietacie moze ile mam brac tych tabletek? bo kurde zawieruszyłam gdzies ulotke ://

Gość jak wyżej.
po pierwsze: glupi pomysl pisanie na tym watku, bo nikt tu nie zaglada, ja na swoje pytanie nie dostalam odpowiedzi. po drugie: srednio rozumiem Twoja wypowiedz. dostalas duphaston na co? na nieregularne miesiaczki? i o co chodzi z tą ciąża? oO

Gość mahatma aaaa
tez bralam różne leki na zaniżony poziom progesteronu ale najpierw leki na ... menopauzę :/ w wieku 17 lat właśnie :/ Byłam po prostu bardzo chuda. Niestety brak fazy progesteronowej mi się utrzymuje nadal i miałam brać ten orgametril ale jakoś mi się nie chciało bo uważam, że do dzieci mi się nie spieszy. Mam pyt do autorki postu czy orgametril działa lepiej niż luteina ? Bo powinnam go brać plus jeszcze jakiś lek dodatkowo ale nie wiem czy jest jakiś głębszy sens robić to teraz.

Gość chemical-dreamer
no ja w chwili obecnej mam juz stwierdzona menopauze ;). majac 17 lat. eh. wesole jest zycie staruszki ! z tego co czytalam w internecie i z tego co mowila moja pani doktor orgamteril jest skuteczniejszy.