Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aldonnka777

Tłusta cera

Polecane posty

Jak walczycie z tłustą cerą?? Używam kremu matującego z AA, jest skuteczny ale niestety tylko na kilka godzin, jak całkiem zniwelować tłustą cerę (szczególnie na czole), pomocy??

Gość ambiwalenccja
tlustej cery raczej nie matuj, ale postaw na nawilzenie. ja odkad uzywam oleju konopnego nie mam problemu ze swieceniem (wczesniej mialam mieszana z przetluszczjacym sie T-zone), z tego co wiem dziewcyzny uzwyaja oliwki HiPP i buzia im sie nie swieci. :)

w nocy nawilżam, ale rano np. w pracy to aż mnie na wymioty szarpie jak widze jak się świece, spróbuje tego co napisałaś :) też mam T, ale najgorzej jest z czołem.

Gość ambiwalenccja
ja ostatnio po calym dniu na uczelni po wf ze strachem spojrzalam w lustro i co?:O Zero blysku tylko mat....;o Szok:D

Gość doktor1223
witam mam dla was dobry pomysł jak macie tłusta cere to sobie kupcie kwas siarkowy i polejcie morde to wam tłusta cera na nogi zejdzie narqa jak cos to czekam na kase za eksperyment na małpach

Kurcze, jutro rano lece do sklepu po nią, mam nadzieje że na mnie też zadziała, troche dziwne że oliwka którą się naciera dzieci matuje?? Ale spróbować nie zawadzi. Stosujesz to na noc i na dzien czy tylko na noc czy tylko na dzien??

Gość ambiwalenccja
Ja oliwki HiPP ie stosuje, ale czytalam na roznych forach. Wiem, ze na kafe byl kiedys rozlegly watek na ten temat.:) Ja stosuje olej konopny... Najczesciej rano i wieczorem, zalezy jak mam czas i czy nie zapomne.

Gość oliwkanatwarz
Oliwka?hm, ja mam zaskorniki, widpczne , rozszerzone pory?czy ta oliwka nie pogorszy jej stanu?

juz znalazlam ten watek, wlasnie czytam, a o olejku tez pomysle, chyba w zielarskim bedzie czy gdzie?? aptece?

Gość ambiwalenccja
Oliwka ie wiem.... W sumie ma tylko 3 skladniki. Ale nie stosowalam, wiec pow, nie mogę. Natomiast olej konopny używam i on dziala m.in antytradzikowo i na 10000% nie zapycha

Gość ambiwalenccja
w zielarskim ewentualnie www.mazidla.com albo biochemiaurody. Oleje zimnotloczone i polprodukty naturalne robia sie coraz bardziej populare:)

Gość a ja to
odkąd zamiast matujących kremów, niby do cery tłustej, zaczęłam użwać kremu Avene Skin Recovery, jest o wiele lepiej. nie błyszczy się, sebum prawie nie ma! Bo właśnie, zamiast wysuszać czy matować, trzeba cerę uspokoić, nawilżyć, pewnie też tak działa ta oliwka Hipp :)