Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkole ile wybrac

do ilu przedszkoli zapisujecie dziecko zeby mialo szanse sie dostac?

Polecane posty

Gość przedszkole ile wybrac

Gość jasmin30
do 3

Gość nie pamiwtam iwosi ale
to tak ciezko sie do przedszkola dostac? czemu?

u nas pierwszeństwo mają dzieci samotnych rodziców, potem czy oboje rodzice pracują i dochody na osobę - jeśli mniej jak 502 czy 504 zł to jeszcze są większe szanse, jak więcej na osobę lub tylko jeden rodzic pracuje to "się" spada na koniec listy :(

kurcze jak ja to czytam to włosy dęba stają :( ja jeszcze w ciąży jestem ale widzę że jak zachce mi się przedszkola to jestem w dobrej sytuacji bo nie mam ślubu z partnerem więc zaliczam się do samotnych, czy może robią naloty żeby sprawdzić że mieszkam sama?

Mnie powiedziano tylko , że pierwszeństwo mają dzieci których oboje rodzice pracują. U nas tak jest więc nie powinno być problemu z przyjęciem.

Gość zapisujecie do kilku
i blokujecie miejsca innym!!!!!!!!! To raczej nie jest ok. Jednak dobrze że przedszkola przekazują sobie informacje o tym i dostają się wszyscy. Zanim coś zrobisz to POMYŚL..... egoiści

Gość nie wiem jak w innych miastach
ale w Krakowie jest rekrutacja elektroniczna. I to nie jest tak,że "zapisuję" do kilku przedszkoli. W formularzu trzeba po prostu wskazać przedszkole preferowane i dwa inne, w razie gdyby się nie dostąło dziecko do tego pierwszego. I tak - racja jest w tym, że jak nie macie ślubu, to może być łatwiej ;) Synek moich znajomych dostał się od razu (nie z listy rezerwowej), mimo, że nawet rocznikowo nie miał 3 lat! chyba właśnie dlatego. Nikt im żadnych nalotów nie robił :D No ale w papierach było tak a nie inaczej i komputer ich potraktował jako samotną matkę.

zapisałam synka do 3ech przedszkoli kierowniczki konsultuja sie ze soba po okresie skladania podan wlasnie dlatego zeby nie zajmowac niepotrzebnie miejsca bo jeden rodzic zgłosi w przedszkolu do ktorego nie chce dawac dziecka (a sie dostalo) a drugi ma to w powazaniu i zajmuje miejsce dziecka z listy rezerwowej jesli zapisałabym tylko do jednego to istnieje duze prawdopodobienstwo ze mały by sie nie dostal zgadzam sie z w/w czynnikami ktorymi sie kieruja dyrektorzy przedszkoli ale niestety juz na tym etapie zaczynaja sie znajomosci i przepychanka dzieci u nas (miasto 50 tys) jest 7 przedszkoli-w tamtym roku w kazdym z nich byla lista 30 dzieci nie przyjetych w ogole reasumujac ok 210 nie dostało sie do przedszkola

Gość ciekawe jak wy to robicie
jak jest ogólnopolski system komputerowy- baza danych i da sie zapisac TYLKO DO JEDNEGO PRZEDSZKOLA bo wklepuja pesel dziecka do bazy i w innym przedszkolu juz dziecko nie przejdzie przez system. Mozna co najwyzej na listy rezerwowe zapisywac ale z tych list nikt sie nie dostaje. ale na kafe zawsze zdolne mamusie siedzą co przeskoczą ogolnopolski system OKE i zapisza do 3 przedszkoli buhahahaha

Gość właśnie to jest fajne
z taką rekrutacją komuterową, jak w Krakowie, bo dyrektorki przedszkola nie m,ają jakby nic do gadania - tego przyjmiemy, tego nie bo takie maja widzimisię. System komputerowy przydziela punkty i przydziela do przedszkola i żadne znajomości nie pomogą :P A przynajmniej na tym pierwszym etapie, bo potem mozna ewentualnie dogadywać się z dyrekcją, koło września, coby dziecka z rezerwowej listy nie "upchnęła" jakoś u siebie :P

ja skladalam do 3 przedszkoli-wypelnialam 3 rozne formularze i tylko w 1 wpisywalam pesel dziecka u nas nie ma komputerowego naboru kierowniczki maja zebranie i "zbieraja"dzieci do siebie wykuczajac powtarzalnosc

Gość a macie jakies przecieki
jakie sa teraz egz do przedszkola?? zagonie mojego do nauki....

smiejesz sie ?:D trzeba wypisywac szczegolne zainteresowania,umiejetnosci,zdolnosci dziecka -napisac o zaobserwowanych problemach wychowawczych- ja wypelnialam 1 podanie majace 4 strony !!

Gość wow ale farsa