Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co muszę wiedzieć a nie wiem

stulejka u ośmiolatka

Polecane posty

jak przygotować dziecko do wizyty u chirurga, czy jak idę ze skierowaniem, to przy pierwszej wizycie jest zabieg(operacja)

proszę napisz, co pomogło Twojemu synowi, jaki lekarz, skoro nie operacyjnie

Gość nie rob tego
Boze, az sie poplakalam przez ciebie, jak zal mi ego dziecka, on cie znienawidzi, jak dorosnie!!!

Gość nie rob tego
WIESZ W OGOLE CO TO JEST OBRZEZANIE??? WIDZIALAS OBRZEZANEGO FACETA??? JA WIDZIALAM I UWIERZ MI NIE CHCIALABYM WIECEJ WIDZIEC!!!

nie rozumiem, chyba zabieg przeprowadza się w znieczuleniu, no i co może go zastąpić

ale mi nie chodzi o efekt wizualny, tylko zdrowotny, a w zyciu dorosłym może stulejka sprawiać ból przy współżyciu, choć wiem, że nie musi

i wiem, co to obrzezanie

Gość nie rob tego
ja nie mieszkam w polsce, wiec mialam o tyle trudniej, bo tu dopiero kazdy by tylko kasowal za wydawanie skierowan na zabiegi i ich wykonywanie, za wycinanie wszystkim wszystkiego, lekarze tylko parza na swoj interes, a pacjen jes jaj bankomat... ale znalazlam polskiego lekarza, ktory starymi sposobami "wyciagnal" co trzeba i to byla ta jedna wizyta i bez zadnego znieczulenia! Chlopak ma teraz 20 lat, a lekarz ma u mnie dozywotnia wdziecznosc i ufam mu bez granic!!!

ale "ręcznie" też można zerwać, a wtedy to jeszcze większy ból, a mojego boli już przy lekkim odciągnięciu

Gość nie rob tego
Bzdura! Przeciez wystarczy raz wyciagnac, a potem codziennie przy kapieli wyciagac, chocby bolalo i po kilku dniach bedzie wszystko ok!A wspolzylas kiedys z obrzezancem? Mowie ci to ze u weszlam zupelnie przez przypadek potraktuj jako przeznaczenie, raunek dla twojego synka, glos jego aniola stroza... nie okaleczaj chlopaka, prawie wszyscy chlopcy w tym wieku maja stulejke, ale nie rzeba ich przez to okaleczac!!!

sama czytałam, jak kobiety opisywały sytuacje, w których jakiś lekarz chciał na siłę wyciągnąć, aż pękło, dziecko w ryk i trauma, później matkom nie chciały dawać się dotknąć przy kąpieli

Gość nie rob tego
Wiesz ile mialam skierowan od lekarzy??? Myslisz, ze ktorys z nich mial o zrobione albo zrobilby swojemu dziecku??? Twoj syn ci tego nie wybaczy, jak dorosnie, to cie znienawidzi, przy pierwszym kontakcie z dziewczyna przeklnie cie!!!

Gość nie rob tego
tak jak asia mowi, wymoczyc w cieplem mydlane wodzie i probowac powolutku codziennie, dacie rade nawet sami

nie wiem, mojemu koledze pękła przy współżyciu, to też nie była lekka sytuacja, ani dla niego, ani dla niej

hm, no w wodzie też już próbowałam, ale to go bardzo boli, mimo, że nic nie robiłam na siłę, delikatnie powoli, a kiedy mówił,, że boli przestawałam, a następnego dnia już nie dawał się dotknąć

Gość nie rob tego
nie odpowiedzialas, czy widzialas obrzezanego faceta albo mialas takiego partnera, daje glowe, ze nie inaczej wiedzialabys, jaka krzywde dziecku chcesz zrobic i nawet bys o tym nie pomyslala, zeby z dziecka zrobic na przyszlosc posmiewisko, myslisz, ze po tym on sie kiedykilwiek rozbierze przy kolegach? A przed kobieta?

mój synek ma niestety też stulejkę. I tak długo na pewno nie będę czekała aby zrobić ten zabieg. Ma teraz 15 miesięcy więc może w tym roku na lato to zrobimy albo na przyszły rok. Mój chrześniak też ją miał a zabieg przeprowadzony był jak miał około 2 lat

napisałam, że widziałam mnie to nie odstrasza, ani nie odraża

Gość nie rob tego
wytlumacz mu dokladnie, daj mu najwyzej ze dwie tableki przeciwbolowe pol godziny wczesniej... woda ma byc z mydlem, mydliny, wtedy jes poslizg

ja nie mogłam wcześniej, nieważne dlaczego, po prostu nie mogłam, a tabletki przeciwbólowe codziennie to chyba też nie najlepszy pomysł

Gość nie rob tego
ok ja ci juz nic nowego nie napisze, powiedzialam wszystko, ty zrobisz, jak zechcesz

ok, dzięki ale może jest jednak ktoś, kto był na takim zabiegu

Gość obrzezanie to
nie stulejka przeciez. ja bylam prywatnie, tez syn nie byl juz maly, pstryknal mu znieczulenie i trwalo to chwilke .Ale to bylo kilka lat temu nie wiem jak jest teraz

ale po zabiegu dziecko można zabrać do domu, tak? i w domu musi leżeć, czy niekoniecznie

Gość nie rob tego
KIEDYS TWOJ SYN CI POWIE CZY WOLALBY TROCHE POCIERPIEC CZY ZOSTAC NA ZAWSZE NIEODWRACALNIE OKALECZONY!!! JAK DOROSNIE I ZROZUMIE CO MU ZROBILAS WTEDY STRACISZ DZIECKO!!! ON CI TEGO NIGDY NIE WYBACZY!!! UNIESZCZESLIWISZ SWOJE DZIECKO!!! PO TO DALAS MU ZYCIE??? NAPRAWDE NIC CIE TO NIE OBCHODZI OPROCZ TWOJEJ WYGODY??? WIESZ CO CI POWIEM??? SAMA SIE OBRZEZAJ!!! WTEDY BEDZIESZ WIEDZIEC JAKA SATYSFAKCE SEKSUALNA MA OBRZEZANIEC!!! WIESZ JAKA??? ZADNEJ!!!

Gość obrzezanie to
oczywscie ze do domu , nie musial lezec, przemywalam mu to rumiankiem , troszke pieklo przy sikaniu , ale szybko wrocilo do normy.

niestety nie masz racji

Gość nie rob tego
OBRZEZANIE TO NIE STULEJKA TYLKO SPOSOB JEJ LIKWIDACJI

do obrzezanie to- dzięki