Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jurgra

Zawsze można zacząć od nowa

Polecane posty

Ja też uważam że godzina posiłku nie jest aż tak istotna wiadomo że lepiej zachować rozsadek i nie jeść godz. przed snem, ważne jest aby nie przekraczać dziennego bilansu. Dziewczyny właśnie konsultantka orilame przyniosła mi kremy , ale ładny zapach, mam nadzieję, że działanie też bedzie skuteczne

24- ja też stosowałam peeling kawowy, masz rację żaden krem z vichy się nawet z nim nie równa (może większy bałagan , ale co tam) Kawa+cukier+miód+pyn do kąpieli A ten na biust musze wypróbować. chantall27 - a Ty jaki masz plan diety? coś specjalnego ?

Ja nie układam jakiegoś specjalnego planu dietetycznego. Z rana piję kawę z łyżeczką cukru, potem zwykle zjadam dwie \'tekturki\' wasy z dwoma plasterkami chudej szynki z indyka, albo kurczaka + dwa plasterki żółtego sera i dwa jajka na twardo (postanowiłam te jajka ograniczyć), do tego dorzucam marchewkę. Na obiad jem warzywka, brokuły (moje ulubione :) ), kalafiora, fasolkę szparagową, paprykę, różne mieszanki. Gotuje je, czasami smażę na oliwie z oliwek. Dodaję pierś z kuraka, łososia, tuńczyka, albo parówkę drobiową (wiem, że to akurat nie najzdrowsze, ale cóż, lubię :) ). Na kolację wsuwam jogurt activie (mam problemy z zaparciami, a activia na mnie działa :) ), popijam sokiem z czarnej porzeczki, a potem dopijam jeszcze sokiem z cytryny. Próbowałam kiedyś dodać do tego wywaru z imbiru, ma strasznie osty smak i rozgrzewa, ale na wieczór się nie nadaje, bo pobudza. Chyba od jutra zacznę znowu pijać tą \'herbatkę\', ale z rana :). No i generalnie przez cały dzień dużo piję, ale zawsze tak miałam. Za herbatami nie przepadam, więc głównie piję wodę :)

Ja na śniadanie zjadam 1-2 kromki razowego chleba z serkiem lub ogórkiem, czy też szynką lub twarożek , owoc, na obiad sztukę mięsa z surówką do tego znikome ilości ziemniaków, zupa w kubku bez makaronu, jak dopada głód - surówka z warzyw 1 kromka chleba z .... (jak wyżej) później jogurt z owocem Tak mniej więcej wyglada rozkład kazdego dnia, ale odchylenia sie zdarzają

Gość chantall27
na diete przechodze razem z koleżanką z pracy:) co dzien jedna z nas (na zmianę) przygotowuje śniadanie dla tej drugiej. Pomysły na składniki czerpiemy z diety south beach. Czyli sałaty, pomidoty, brokuł, filety z kurczaka, ryby, owoce morza, twaróg niskotłuszczowy. zero kawy :(

Gość chantall27
śniadanie wygląda np. tak: sałata lodoa, pomidor, tuńczy z puszki, cebula, groszek konserowy. By nie było suche a zalecane są oleje lub oliwy to robie sos. Są takie z knora lub nawet w biedronce mozna kupic za grosze takie sosy koperkowe czy paprykowe. Rozrabiam z olejem i wodą, dodaje łyżeczke smietany niskoprocentowej kaśnej i śniadanko jak ta lala:) Mozna zamieniać skadniki. kapusta pekińska, słata masłowa, filet sparzony, papryka czerwona, jajka , rzodkiewka... Na obiadek filecik z kurczaka i pomidor z cebulą, ryba i kapusta kiszona... dobre jedzenie:) na przegryski po kilka orzeszków nerkowca.

To fajnie mieć wsparcie w pracy lub w domu. Ja niestety jak kogoś zachęcałam do wspólnego odchudzania, to spotykałam się z negatywną odpowiedzią. Ale chyba udało mi sie namówić męża na bieganie , nie wiem na jak długo wystarczy mu zapału, ale dobrze jakby pobiega ze mną chociaż miesiąc.

Gość chantall27
wymyśliłam dobrą zupke:0 lekka bardzo. rozpuszczam 4 kostki typu knor w 2 litrach wody. dodaje filet surowy pokrojony w cienkie paseczki, w biedronce jest taka mieszanka chińska, świetna sprawa, wsypuje 1/3 do garnka i gotuje jakieś 5 min, tak by warzywka były miekkie. Można dorzucić woreczek ugotowanego ryżu. Koneicznie pół łyżki sosu sojowego ciemnego. Super zupka, smaczna, sycaca i robi sie 15 min:)

Gość chantall27
jak tam dziewczny? dieta dlaej stosowana?:) Ja dziś na śniadanko miłam: pół pomidora, kawałek świezego ogórka, rzodkiewki, jajko, paste rybną. Paste zsrobiłam mieszajac puszkę fileta w sosie pomidorowym, puszkę tunczyka i cebulke. Nie zjadłam oczywiście całej sama tylko jeszcze zdwoma osobami. Wydzło po jakies 2-3 łyżki stołowe. Na obiadek będę miała folet z dorsza i kapuste kiszoną:) Serek homogenizowany na przegresyke. A co Wy dzis jecie?

Cześć U mnie dietka jest kontynuowana. Na śniadanie 1 jajko smażone z cebulką i 1/4 kiełbaski, póżniej surówka. W pracy (jeszcze nie ruszone :) ) 2 kromki chleba razowego, 1 jabłko , jogurt naturalny, surówka z kapusty z jabkiem i rodzynkami, po powrocie czeka na mnie zupa pomidorowa (bez makaronu) i devolay z surówką , ale z tego devolaya chyba zrezygnuję :) 5 szkl. wody mam już za sobą , no ale i 2 kawy , a to niedobrze , bo wiem ze pewnie na 3 się jeszcze skuszę

Jeszcze 3 dni i się zważę , sama jestem ciekawa efektu. Ale będę szczęśliwa jeżeli będze to nawet 500g.

Właśnie kończę jogurta i tak myślę , że jeszcze dużo mam do zjedzenia :) a już 17.30 :) Chleb, surówka, zupa, z deolaya rezygnuję. Najgorsze co może być to picie tej wody bleeee ...dopiero 6 szkl.

strasznie boli mnie głowa, mam nadzieję że to efekt oczyszczania

Gość chantall27
juz myślałam, ze się rozmyśliłaś:) Ja ostro walcze. Śnaidanko- sałatka z sałaty lodowej, papryki i groszku- polane odrobina sosu knora z oliwą a do tego pasta z sera białego- imerial+ tuńczyk w oleju (odsączony). Kolo 12 godziny 10 orzeszków nerkowca. Na obiadek zupa chińska o której pisałam. Już dwa dni nie piłam kawy:0 chyba dziś jednak chlapne :P Jaki dziś jadłospis Jurga?

Gość chantall27
no i zjadłam bułke... napchaną pyszną wedliną... wstyd, że mam taką słabą sliną wolnę :P

Witam .dawno mnie tu nie było ale to nie znaczy że zrezygnowałam z diety.widzę że pare osób dołączyło do topiku-witam!!

Moja dieta bardzo ścisła-nie jem chleba ,słodyczy ,ziemniaków,żadnych kebabów(uwielbiam)itp. Jem tylko jajka,serki z musli,mleko z musli,warzywa na patelnie,lekkie zupki,białe mięso gotowane,pieczywo wasa a to wszystko w naprawdę małych ilościach.Piję dużo wody.Jedyne z czego nie zrezygnowałam to kawa rozpuszczalna z mlekiem i z cukrem!!

W poniedziałek kolejne ważenie-już nie mogę się doczekać.Najgorsze były pierwsze dni diety-myślałam że się złamę ale przetrwałam.Mam taką mobilizacje bo powiedziałam o diecie koleżance i mąż też wie!!!Więc nie mogę się poddać,bo mąz z uśmiechem na mnie patrzy jak mówię że nie jem ciasteczka albo kebaba.

Widzę że chyba nikt już nie napisze nic-a szkoda.Czyżby wszyscy porezygnowali??Kobiety gdzie jesteście????????