Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkaaaaaaaaaaaaaa

pierścionek zaręczynowy...na której

Polecane posty

Gość milkaaaaaaaaaaaaaa

dłoni się nosi w irlandii???

Gość milkaaaaaaaaaaaaaa
oki chyba znalazłam...najprawdopodobniej na lewej...odwrotnie niż w polsce ;)

ja mieszkam w anglii, pierscionek zareczynowy nosze z obraczka na lewej stronie, ale wiem ze kolezanka mojej kolezanki w polsce tez nosi na lewej bo mowi, ze to reka blizsza sercu wiec dlatego, ale to w sumie zalezy od Ciebie, Tobie ma sie podobac

Gość obraczke
nosi sie na prawej a zareczynowy na lewej - ale to w Polsce. tutqaj obraczki nosza na lewej rece i dziwia sie jak mnie widza :)

Z tego wynika, co kraj to obyczaj :-) Ja jestem za noszeniem pierscionka zareczynowego na lewej rece- blisko serca- a obraczki malzenskiej na prawej- prawa= zwiazek w swietle prawa ;-) :-D Co o tym moim pomysle myslicie?

Ja wlasnie tak nosze. W Angli nosza na serdecznym palcu lewej reki obraczke z pierscionkiem, ale nie polecam bo sie o siebie ocieraja i uszkadzaja.

I troche dziwnie wygladaja 2 naraz, wlasciwie zadnego wtedy dobrze nie widac jako takiego.

Gość zareczona...
a ja nosze na prawej bo jestem leworeczna i tak mi wygodniej, mieszkam poza pl wiec nawet nie wiem jak tu u nas wyglada....

ja nosze na lewej ale tylko i wylacznie dlatego ze na prawej mi niewygodnie. Wszystkie pierscionki zawsze nosilam na lewej rece, zegarek, bransoletki tak samo. Prawa ma byc bez niczego, choc moze do obraczki sie przekonam.