Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 efvdvdbfdhgfbdfgvd

Widzenie z dzieckiem

Polecane posty

Go艣膰 efvdvdbfdhgfbdfgvd

Jest wiele temat贸w o alimentach i ich wysoko艣ci, a nie znalaz艂em pyta艅 o widzenie u dziecka. Jestem ciekawy jaka cz臋stotliwo艣膰 i d艂ugo艣膰 widze艅 jest zas膮dzana najcz臋艣ciej przez s膮dy. Rozumiem, 偶e to zale偶y od wieku dziecka, za艂贸偶my 偶e ma od 3 lat do pe艂noletno艣ci a oboje rodzice s膮 normalni, bez 偶adnych na艂og贸w. Czy maj膮 one jakikolwiek zwi膮zek z wysoko艣ci膮 aliment贸w.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hjhjhjh
Widzenia z dzieckiem nie maj膮 zwi膮zku z wysoko艣ci膮 aliment贸w .A cz臋stotliwo艣c takich wizyt jest r贸偶na ,ale 艣rednio to ok 3 razy w mies.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tato po rozwodzie
nie wyobrazam sobie, zebym widywa艂 swoje dziecko 3 razy w miesiacu!!!!! jestem po rozwodzie, place alimenty, i widuje moj skarb 2 razy w tyg, plus co drugi weeknd. Jak mozne zyc, widujac dziecko 3 razy w miesiacu, to absurd!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hanna24
ano mo偶na ! tatus mojego dziecka nie pokaza艂 si臋 ju偶 przez 2 lata .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hanna24
zapomnia艂am dodac ,偶e te偶 ma przyznane przez s膮d 3 wizyty w miesi膮cu .Widocznie jak dla niego to za du偶o .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin2005
Ja nie widzialem swojej coreczki juz ponad rok bo nie wiem gdzie mieszka...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hanna24
Marcin2005 - co艣 chyba zaniedba艂e艣 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin2005
hanna 24 nic nie zaniedbalem mieszkam za granica w polsce jestem 2-3 razy w roku i nawet wtedy nie moge sie spotkac z corka bo moja byla zmienila adres i nie poda mi nowego...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hanna24
To przykre ! popytaj rodzin臋 , znajomych a mo偶e spr贸buj spraw臋 za艂atwic w s膮dzie . Albo tak jak m贸j kolega , czasowo przesta艂 p艂acic alimenty a jego by艂a za艂o偶y艂a spraw臋 u komornika i adres sam si臋 pokaza艂 .Czas szybko biegnie za chwile dziecko b臋dzie doros艂e , nie trac kontaktu z dzieckiem .Zr贸b wszystko co mo偶liwe . Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin2005
Tak wiem i dzieki za mile slowa pozdrawiam...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tato po rozwodzie
hanna24, skoro Twoj Ex nie widzial dziecka tak d艂ugo, to dow贸d na to, ze to dobrze, ze z nim nie jestes. rozumiem ytuacje, kiedy rodzica i dziecko dzieli odleglosc, ale zawsze pozostaja telefony itp. Nie moge pojac, co kieruje ludzmi, zeby zabierac dziecom rodzic贸w. oczywisci,e biorac pod uwage, ze te kontaky nie niszczs psychike dziecka. Dlaczego kobieta nie podaje adresu, o co chodzi???? Przestan placic, hanna dobrze radzi. Kiedy ludzie zdadza sobie sprawe, zze takim postepowaniem, nie odgrywaja sie na ex, tylko krzywdza dzieciako. Ojciec zawsze bedzie ojcem, dziecko musi wiedziec , ze zawsze moze liczyc na swojego tate, w kazdej sytuacji, w kazdej godzinie. My jestesmy dorosli, predzej czy pozniej poradzimy sobie ze swoimi problemami, a dzieci? One moa liczyc tylko na NAS - Rodzicc贸w. Apeluje o rozsadek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to za tatus co widuje swoje
dziecko 3 razy w miesiacu :O Serio sad zasadza takie glupoty??!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 c贸rka bez ojca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 c贸rka bez ojca
Marcin... a dlaczego ona ukrywa dziecko, mo偶e zapomnia艂e艣 napisa膰, 偶e wyjecha艂e艣 z kraju i 艣lad po Tobie zagin膮艂? M贸j ojciec te偶 tak znikn膮艂, matka radzi艂a sobie sama, na szcz臋艣cie za艂atwi艂a s膮downie wiele rzeczy, a on po latach wr贸ci艂 schorowany i my艣la艂, 偶e c贸reczka pocieszy tatulka, kt贸rego nowa 偶ona kopn臋艂a w dupsko, wiesz gdzie mam swojego ojca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 manilaja
nie rozumiem kobiet, kt贸re bronia albo ograniczaja wizyty taty u dziecka, w ten spos贸b je krzywdza.nie mozna okreslic czsu widywania z dzieckiem, nieraz wystarczy 1 godzina na specer i pogawedki a nieraz 3 godziny to za malo,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem juz bezsilna
Aby dziecko nie czu艂o straty 偶adnego z rodzic贸w to obydwoje musz膮 tego chciec i pomimo 偶alu starac si臋 aby to dziecko taki kontakt mia艂o . Wiele jest przyczyn nie widywania dziecka , czasem tatu艣 jest tak bardzo zaj臋ty now膮 panienk膮 przez kt贸r膮 dosz艂o do rozwodu a ta za艣 jest tak zazdrosna aby przypadkiem jej zdobycz znowu nie zakotwiczy艂a si臋 u by艂ej ju偶 co prawda 偶onki ,偶e robi wszystko aby tatus w dniu wizyty do dziecka jednak nie dotar艂 . S膮 te偶 przypadki ,偶e matka dziecka robi wszystko aby ten kontakt ojcu utrudnic . Ale na Boga je艣li matka oczekuje ojca dziecka w ka偶d膮 wizyt臋, przygotowuje dziecko na tak膮 wizyt臋 , bo dziecko nawet nie pami臋ta jak ten tata wygl膮da i kto to jest tata ,podpowiada ze tata jest fajny kumpel ,aby synus pokaza艂 tatusiowi zabawki i zeby pobaw艂i si臋 z nim i b臋dzie fajnie a taki tatus nie przychodzi i ma daleko gdzies co czuje dziecko ,a potem jeszcze ma pretensje do matki i zak艂ada sprawe w s膮dzie o uniemo偶liwianie widze艅 z dzieckiem, to ja pytam jak tak mozna ? Co taki sobie mysli , czy jemu wszystko wolno , czy on mo偶e bezkarnie k艂amac ? Ok艂amie s膮d ale czy my艣li ,偶e dziecko jest g艂upie ? Gdyby postawic nawet tylko dw贸ch facet贸w obok siebie i ktos powiedzia艂by do mojego synka , "poka偶 kt贸ry pan jest Twoim tat膮 , m贸j syn nie wiedzia艂by , bo go nie pami臋ta a ju偶 nie chce czekac na niego , woli pobawic si臋 z kolegami . Itak tatus robi co chce a ja tylko sie po s膮dach w艂贸cze ,a bo to chce mniej p艂acic aliment贸w ,bo nie ma pracy a to robi ze wszystkich idiot贸w i k艂amie ze nie moze widywac sie z dzieckiem bo mu utrudniam ! on nie ma skrupu艂贸w wiec dlaczego nie wezwie policji ? bo dobrze wie ze w dzien wizyty drzwi ma zawsze otwarte . Jestem z艂a , to 偶e robi mi taki cyrk to mog臋 poj膮c ale dlaczego robi to dziecku ? dlaczego przynajmniej raz nie przyszed艂 na urodziny , m贸g艂by przynajmniej wys艂ac kartk臋 ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin2005
C贸reczko bez tatusia mnie g贸wno obchodzi gdzie masz swojego tatusia i co o nim myslisz i nic nie przegapilem i to ze widzisz w tym tylko jednego winnego to wina tylko Twojego babskiego pustego 艂ba kt贸ry tylko w facetach widzi scierwo i winnych rozpadow malze艅stw ale Wy tez nie jestescie 艣wi臋te... Tyle mam Ci do powiedzenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 efektmotyla
No tak, naj艂atwiej jest zwyzywa膰, oceni膰.. Ul偶y艂o Ci, Marcinie? M贸j by艂y nie widzia艂 naszej c贸rki od lipca. Mimo moich pr贸艣b, 偶eby odwiedza艂 dziecko, mimo wysy艂ania przeze mnie MMS贸w ze zdjeciami c贸rki, 偶eby go sumienie ruszy艂o.. nie przyje偶d偶a. Ostatnio mieli艣my spraw臋 alimentacyjn膮, straszliwie sie na mnie obrazi艂 za z艂o偶enie pozwu.. Zagrozi艂 mi, ze za kar臋, ze z艂o偶y艂am pozew, on wyst膮pi o widzenia z dzieckiem i 偶e b臋dzie c贸rk臋 na weekendy zabiera艂. Za kar臋.. Na z艂o艣膰 mi, spotka si臋 ze swoim dzieckiem.. Paranoja ;) Nigdy nie utrudnia艂am mu widze艅, wr臋cz zmienia艂am w艂asne plany, budzi艂am dziecko (mia艂a wtedy nieca艂y roczek), 偶eby m贸g艂 sp臋dzi膰 z ni膮 jak najwi臋cej czasu. A on wpada艂 raz na 3 miesi膮ce na 1,5 godziny. Przykre to wszystko.. no ale ju偶 przesta艂am mie膰 z艂udzenia, 偶e zacznie w ko艅cu by膰 ojcem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zn贸wprzepychankidamsko-m臋skie
marcin czy "艂eb" twojej c贸rki te偶 uwa偶asz za pusty, bo babski??? to mo偶e dobrze, ze si臋 z ni膮 nie widujesz??? :-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamamamma
Ja jestem w trakcie rozwodu. M膮偶 idiota odszed艂 od nas dok艂adnie 4 lutego 2009 r. Wtedy to synek mia艂 prawie dwa latka a c贸reczka 8 tygodni. Nie interesowa艂 si臋 wcale dzie膰mi. nie odbiera艂 telefon贸w, jego rodzina by艂a przeciwko mnie, nikt nie powiedzia艂 gdzie przebywa. Znalaz艂 sie gdy z艂o偶y艂am wniosek o alimenty ale nadal nie interesowa艂 si臋 dzie膰mi. Teraz jestem w trakcie rozwodu. On jest niesamowitym k艂amc膮 jednak s膮d nie jest g艂upi mam nadzieje 偶e pozytywnie wszystko rozpatrzy. Ale ten idiota (bo tak mog臋 go nazwa膰- delikatne okre艣lenie) twierdzi ze to ja wyrzuci艂am go z domu. Najgorsze jest to 偶e na rzecz s膮du przypomnia艂 sobie o dzieciach i chce sie z nimi widzie膰. Wkurza mnie to, bo gdzie on by艂 przez ponbad rok czasu? Teraz nawet widuj臋 go w obecno艣ci r贸偶nych kobiet, pali papierosy, pracuje n czarno. Ale 偶eby p艂aci艂 alimenty? Sk膮d!!! No i ja takiemu 艂achmycie mam zezwoli膰 na widzenie z dzieciakami???? Co wy o tym s膮dzicie? Wg. mnie prawo nie patrzy wcale na dobro dzieci, maluchy s膮 traktowane przedniotowo!!! Co za debile wymy艣lili co艣 takiego????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 erika4
do poprzedniczki...jestem w bardzo podobnej sytuacji......rozumiem cie dokonale niestety takie prawo;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do efvdvdbfdhgfbdfgvd
mozesz zlozyc do sandu wniosek ze chcesz sie widywac z dzieckiem czesciej,np co drugi dzien,odbierac je codziennie z przedszkola lub miec opieke naprzemienna z matka.Czyli dziecko tydzien u ciebie tydzien u niej. Od ilosci "widzen" sa ustalane alimenty.Trudno zebys placil 1000zl jesli dziecko jest caly tydzien u cieie.Moze to byc mala suma lub sad nie zasadzi alimentow,ale to wszystko naprawde zalezy od ilosci wizyt i na jaka wsze trafisz w sadzie. MARCIN nie daj sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zniecierpliwiony
" efvdvdbfdhgfbdfgvd Jest wiele temat贸w o alimentach i ich wysoko艣ci, a nie znalaz艂em pyta艅 o widzenie u dziecka. Jestem ciekawy jaka cz臋stotliwo艣膰 i d艂ugo艣膰 widze艅 jest zas膮dzana najcz臋艣ciej przez s膮dy. Rozumiem, 偶e to zale偶y od wieku dziecka, za艂贸偶my 偶e ma od 3 lat do pe艂noletno艣ci a oboje rodzice s膮 normalni, bez 偶adnych na艂og贸w. Czy maj膮 one jakikolwiek zwi膮zek z wysoko艣ci膮 aliment贸w. " Po nowelizacji kodeksu rodzinnego ,rodzice nie tylko maj膮 prawo ale i obowi膮zek kontaktu z dzieckiem. Malo tego, je艣li dziecko przebywa u jednego rodzica w du偶ej odleg艂o艣ci zamieszkania drugiego , to ten rodzic u kt贸rego dziecko zamieszkuje winno op艂aci膰 koszt podr贸偶y rodzica ,kt贸ry dziecko chce odwiedzi膰. Ju偶 widz臋 p艂acz tych kt贸rzy pobieraj膮 alimenty , najcz臋艣ciej mamu艣. One dziecka przecie偶 nie przywioz膮 do ojca ,bo wed艂ug nich to tylko ojciec ma obowi膮zek ma艂o tego uwa偶aj膮 ,偶e wielk膮 艂ask臋 robi膮 ojcu ,偶e si臋 z dzieckiem spotka bo przecie偶 wed艂ug nich , dziecko to ich w艂asno艣膰 a przy okazji spos贸b zarabiania na 偶ycie.One nie uwa偶aj膮 w wi臋kszo艣ci ,偶e dla dobra dziecka powinny zadba膰 o ten kontakt. Sprawa cz臋stotliwo艣ci widze艅 w zasadzie z godnie z nowelizacj膮 kodeksu rodzinnego nie jest ustalana . W艂a艣nie dlatego ,偶e to ju偶 nie tylko prawo ale i obowi膮zek kontaktu.S膮d ingeruje dopiero wtedy gdy to prawo i obowi膮zek zostanie naruszone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zniecierpliwiony
Ps Pami臋taj te偶 i o tym ,偶e wiele mamu艣 faktycznie chce by by艂 kontakt ojca z dzieckiem. Zastan贸w si臋 tylko dlaczego chce? Ja odpowiem w ten spos贸b . Jedne mamusie naprawd臋 chc膮 bo wiedz膮 ,偶e to dla dobra dziecka a drugie przekalkuluj膮 ,ze to si臋 op艂aca , Dzieciak zawsze jak膮艣 dodatkow膮 kas臋 dostanie . Proste. Przez to same musz膮 do艂o偶y膰 na nie mniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cierpliwy ojciec
Podczas sprawy rozwodowej s膮d przyzna艂 mi i mojej ex takie same prawa do dziecka, nie ograniczy艂 mi wizyt, nie wyznaczy艂 termin贸w spotka艅, tylko postanowi艂, 偶e miejsce dziecka b臋dzie przy matce. Jednak moja by艂a mia艂a g艂eboko gdzie艣 postanowienie s膮du. Sama chcia艂a wyznacza膰 mi terminy spotka艅 i miejsca spotka艅 z dzieckiem. O tym jak mam sp臋dza膰 czas z dzieckiem te偶 chcia艂a decydowa膰. Na pocz膮tku buntowa艂em si臋, walczy艂em z ni膮 itd ale to jak grochem o 艣cian臋. Nie chcia艂em dziecka na si艂臋 zabiera膰, bo nie chcia艂em te偶 aby psychicznie 藕le znosi艂o tak膮 sytuacj臋. Czasami ex pozwoli艂a zabra膰 dziecko na godzin臋 lub dwie, ale jak przekroczy艂em czas, kt贸ry ex nam da艂a, to nie ja mia艂em awantur臋 tylko dziecko. Moja ex popad艂a w k艂opoty finansowe i wtedy zacz臋艂a wykorzystywa膰 dzecko. Ci膮gle prosi艂a o pieni膮dze na to i tamto, a karta przetargowa by艂y widzenia z dzieckiem: jak dasz kas臋 to dam ci dziecko. Ale i to przetrwa艂em, nie dawa艂em kasy, bo nie by艂em bankomatem i te偶 nie pozwoli艂em si臋 szanta偶owa膰. Kontak z dzieckiem mia艂em, chocia偶 nie taki jakbym sobie 偶yczy艂, ale jako艣 si臋 to toczy艂o do przodu. Dzieciak teraz jest ze mn膮, bo sam tak zadecydowa艂 (ma juz 15 lat). Wola艂 zamieszka膰 ze mn膮 i mie膰 spok贸j. Mimo, 偶e dziecko to tylko dziecko, ale wiele rozumie i nie jest takie g艂upiutkie jakby si臋 niekt贸rym wydawa艂o. Niech zapamietaja t膮 histori臋 te matki, kt贸re 艣wiadomie zabraniaj膮 kontakt贸w ojc贸w z w艂asnymi dzie膰mi: dziecko to nie bezmy艣lna zabawka, te偶 widzi i te偶 czuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam rozwodnik贸w , tych przed i juz po. Pewnie wielu z Was ma problem z masturbacj膮,waleniem pa艂ki itp. Masz problem z masturbaacj膮 , ci膮gle walisz kapucyna ? Tw贸j dr膮gal ju偶 nie domaga, wejd藕 na EROFLIRT24.PL tylko dla os贸b powy偶ej 25 roku 偶ycia. Serdecznie polecam mi ta strona pomog艂a masakrycznie

Udost臋pnij ten post