Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

Ile dać pieniędzy księdzu za msze na roczek dziecka?

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

Gość ugi
A PO CO WOGOLE WYDAWAC PIENIADZE NA KSIEDZA I TONE LUDZI PO NIC POMODL SIE W DOMU I TO BEDZIE BARDZIEJ SZCZERE

Gość tysiąc to minimum

Gość tak się zastanawiam
proszę o "normalne" odpowoedzi:O

Gość ugi
TO JEST NORMALNA ODPOWIEDZ, WIESZ NA CO IDA TE PIENADZE CO DAJESZ KSIEDZU? DO ROZMOWY I KONTAKTU Z BOGIEM WYSTARCZY PODLOGA KOLANA I DOBRA WOLA I SZCZERA MODLITWA, JAK JUZ CHCESZ TO Z RODZINA WSPOLNIE NA JEDNO WYCHODZI MOIM ZDNIEM TO JET BARDZIEJ SZCZERE NIZ POKAZANIE SIE W KOSCIELE BO TAK TRZEBA

Gość tak się zastanawiam
to nie było ugi do ciebie:) tylko do tej poniżej

Gość w zupełnosci się
zgadzam - wiara na pokaz ot co!!

Gość tak się zastanawiam
Ale tu nie chodzi o pokaz!!!! CHCĘ aby ksiądz odprawił msze za moją roczną córkę. Czy to takie dziwne?

Gość bleeeeeebleeeeeee
średnia intencja za mszę 30-50 zł, Daj tyle na ile wyceniasz miłość do swojego dziecka

Gość no raczej dziwne
w obecnych czasach. znam kilka par które dzieci nie chrzciły, a jak nawet chrzcily tak jak większość społeczeństwa (presja), to potem do kościoła brały dopiero kilkuletnie dzieci.

Gość ugi
DZIWNE BO JESLI WIERZYC BIBLII TO MODLITWA W DOMU I SZCZERA JEST ROWNOWAZNA LUB LEPSZA OD KOSCIELNEJ POKAZOWEJ, POZATYM MOZESZ ZEBRAC CALA RODZINKE W DMU KRZYZ MASZ POSWIECONY, POMODLCIE SIE ZA MALA I JUZ, I SPEDXZCIE CZAS RAZEM CIESZAC SIE KAZDA SEKUNDA Z POCIECHA

Gość nvdfahbfjben
Ja dałam 50 zł

Gość bleeeeeebleeeeeee
cała rodzinka, krzyż i gromnica ..... no dziwnie mi się skojarzyło

Gość tak się zastanawiam
Dzęki za opdowiedź. Chcę msze na roczek i NIE JEST TO ŻADNA PRESJA OTOCZENIA, czuję taką potrzebę i już!

Gość bleeeeeebleeeeeee
i dobrze!!!!!!

Gość no raczej dziwne
jeśli czujesz potrzebę, to jak najbardziej ok. :) ja nie czuję , ale każdy jest inny. pozdr.

Gość zolzaa
ja dałam 100 zł ale było nas 6 na jednej mszy ,bo ksiądz odprawia mszę za roczne dzieci raz w m-cu

Gość u mnie jest cennik
ale to jest zwykła msza intencyjna-50zł.

Gość nie biorę łapówek
a jak ktoś nie ma pieniędzy na mszę za dzieci, rodziców itp. to co nawet ksiądz się nie pomodli. Czy Bóg jest też tylko dla bogatych. Bo biedny ale mało grzeszący nie mający pieniędzy na msze i tak będzie przez niego potępiony. Co prawda miałabym pieniądze na różne msze, ale w życiu nie dam, bo uważam, że ksiądz jest po to aby się modlić. Owszem daję na tacę, ale bez zaznaczenia, ze to za mnie, za rodzinę, za dzieci itp. Napewno za konkretną msze nie dam i nikt mi nie będzie tu wystawiał cennika ile kosztuje zamówiona msza. mam nadzieję, że Bozia weźmie mój pogląd w tym względzie pod uwagę i nie wyśle mnie za to, że nie zamówiłam konkretnych mszy za rodzinę i nie pośle mnie do pieliła diabłom.

Gość euda
zaś ta capslockiem sie wpieprza kochana ja mam w planach dać albo 50 albo 100 ( ale że robimy w tygodniu tą msze tak jak mu wypada jego 1 roczek to dam 50 zł ) pamiętaj że xsiądz inaczej patrzy jak mu sie da kase :) U nas fajnie po chrzecie załatwiliśmy to - pojechałam z mężem dałam w koperte 50 zł i powiedziałam że to od Mikołaja :) on sie uśmiechnął podziękował i spotkaliśmy sie w tym roku na kolędzie - fajnie przynajmniej wie że podziękowaliśmy mu za udzielenie chrztu św. :)

Gość gkk
u nas chrzest i roczek kosztuja tak jak kazda inna intencja czyli 30zł płatne w kancelarii. Później już tylko ofiara na mszy do koszyka.

Gość waniliowa147
50 euro:P

Gość do euda
wiesz co, ale pokazałaś poziom, żeby płacić księdzu za patrzenie na człowieka, nie rozumiem tego i nie zrozumię. A może mi też w pracy klienci zaczną płacić za to, że zajmę się ich sprawą.

Gość no cóż ...
chciałam dać 50 zł, ale ksiądz stwierdził, że 30 zł wystarczy

Gość sratatatatatatatatatatata
przestancie najezdzac pytanie bylo ile dac na msze....po co sie wypowiadaja osoby ktore nie chodza do kosciola...ktore sa przeciwko itd ..po co wchodzicie na ten topik

Gość nic to jest jwego
zasranym obowiazkiem. ludzie wy sami uczycie innych robic cos za kase a puzniej wielkie zdziwienie- np. lezalam w szpitalu i nikt sie mna nie interesowal. DLACZEGO bo w lape nie dalas

Gość do sratatatatatatatatatatata
przestań opowiadać bajki, że wypowiadają się tutaj osoby co nie chodzą do kościoła. chodzę i wierze, ale nie zamawiałam i nie zamówię mszy za pieniądze. Ja pierdolę, żeby płacić księdzu za modlitwie, to jego zasrany obowiązek modlenia się za nas i prowadzenia mszy tak jak dla mnie zasranym obowiązkiem jest moja praca. Mnie płacą za pracę, a ksiądz ma tacę i i inne bezimienne datki jak ktoś chce dać, ale nie będzie mi mówił, że msza za dziecko to tyle i tyle czy tp. msze. Winna być tylko taca, a jak księdzu nie podoba się modlenie bez cennika to niech rezygnuje z bycia księdzem, tak jak mnie się nie podoba praca to mogę zrezygnować. Bo ty mylisz pojęcia, bo wiara i modlenie się a wystawianie cennika przez głupawego księdza to dwie różne sprawy.

Gość a ile tylko z siebiewyciśniesz
naiwna dojna owieczko