Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość everytime we....

Praktyki w Tv ???

Polecane posty

Gość everytime we....

czy ktos z Was ma zwiazane z tym jakies doswiadczenia? odbyl praktyki w telewizji? Mozxe w katowickiej telewizji, albo jakiejkolwiek innej?

Gość si seniora
a zamierzasz takie odbyc? brzmi ciekawie:D zazdroszcze:P

Gość everytime we...
zastanawiam sie, byc moze, ale nie wiem czy nie lepioej w gazecie...

Gość jenna1234
ja odbyłam praktyki w tv. było to w tvp1 w Krakowie. Strasznie miło wspominam ten czas :) było super! moja rola polegała na tym że... przyglądałam się jak pracują aktorzy, reżyserzy... A ile mam fotek ze znanymi aktorami :D ... MMMM

Gość everytime we....
rozumiem heh, a moge zapytac jaki kierunek studiowalas? i czy dzieki tej praktyce znalazlas jakas prace - powiedzmy zwiazana z ta dziedzina? :D a oprocz przygladaniu sie jak pracuja aktorzy i reszta musialas cos jeszcze robic? :)

Gość jenna1234
Wiesz? na planie filmowym wszystko jest zapięte na ostatni guzik, kazdy ma co robić, wszystkim zależy na sprawnym nagraniu i szybkim powrocie do hotelu. Jeden odcinek nagrywa się nawet 12 godzin. Nie ma tu miejsca na amatora czy praktykanta. Po prostu nie ma na to czasu... dlatego nigdy nie zlecono mi żadnego poważnego zadania do wykonania...a chciałabym. co do pracy to powiem tak ,że aby pracować w tv musisz miec albo szczęscie albo znajomości. NIE MA innej drogi. A jeżeli chcesz koniecznie spróbować to polecam wyższą szkołe filmową chyba w katowicach. Jest to uczelnia prywatna i z tego co wiem bardzo dobra. Kolezanka studiuje na kierunku "producent filmowy" i ma kumpli z kierunku "operator kamery" którym już tv polsat oferuje prace za wielkie pieniadze po skończeniu studiów. Więc jezeli mogę Ci w czymś doradzić to postaraj się dostać własnie na taka uczelnie.

Gość every time we....
wiesz tu raczej nie chodzi o to, że ja chcę pracowac w tv i robic tego typu kariere.. studiuje filologie polska - specjalizacja dziennikarstwo i mniej wiecej w tym kierunku chcialabym pojsc, tylko ze praca przed kamra - to nie dla mnie, myslalam ze moze nauczylabym sie np jak przygptowuje sie tekst do wiadomosci, jak realizuje reportaze, no cokolwiek. bo moge miec praktyki ogolnie rzecz biora w mediach, dlatego zastanawiam sie co lepsze, bo z kolei slyszalam ze praktyki w gazecie sa z leksza nudnawe :P

Gość jenna1234
rzeczywiście miałam pare zajęć przeznaczonych na realizowanie róznego rodzaju reportaży. Widziałam jak to wszystko powstaje i miałam okazje śledzić prace dziennikarzy przygotowujących materiały do wydania np. "wiadomości". Myśle że tego typu specjały napewno Ci pokażą i dowiesz sie wielu interesujących rzeczy

Gość everytime we....
dzieki wielkie za info :) jesli jesczze tu zajrzysz to napsz prosze czy zaczynalas prace bardzo wczesnie? wiem ze to pewnie roznie bywa w innych stacjach i dopytam jesczze kontaktujac sie bezposrednio z tv ktora mnie interesuje, ale tak orientacyjnie chcialabym sie zorientowac, bo jesli mi sie uda to niestety bede musiala dojezdzac...

Gość suszony_pterodaktyl
hej, ja też studiowałam filologię polską, specjalność dziennikarską i miałam praktyki w lokalnym oddziale TVP. Trwały chyba 2 tygodnie, może 3 i ogólnie bardzo miło wspominam ten czas. Najpierw nosiłam statywy za reporterami;), ale potem pozwalali mi się bardziej wykazać (choć rzeczywiście - bez przesady). Cięłam materiał, wybierałam setki, przeprowadzałam nawet jakieś wywiady;) no i umawiałam mojego opiekuna stażu z różnymi instytucjami. Bywało nerwowo i prawie zawsze montowaliśmy materiały na ostatnią chwilę, ale to ciekawa praca. Przynajmniej na jakiś czas;)