Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerererena

czy jest jakaś norma na witaminę D jeśli niemowle pije modyfikowane

Polecane posty

Gość rerererena

córka ma 2 mce od jakis 3 tyg pije prawie tylko modyfikowane mleko jest tam witamina D zjada na dobe około 500 ml czyli zjada około 6 mikrogramów witaminy D i dotego zjada 500 j.m tej witaminy to nie za duzo?jak to jest u dzieci co piją sztuczne muszą ciągle zjadac tę witaminę w płynie?za 2 tyg ide do lekarza ale teraz pytam

Gość mamusia...
ja syna od poczatku karmie modyfikowanym i codziennie daje 2 krople wit D

Gość rerererena
a czemu az krople ile jedna kropla zawiera tej witaminy

Gość mamusia...
krople przepisał mi lekarz i kazał podawac cały czas ,niewiem ile w kropli jest tej wit

dawkę witaminy D w przypadku mleka modyfikowanego dobiera lekarz - na podstawie mleka, jakie pije niemowlę

Gość wiecie cooooooooo
karmię bebilonem, a moja pierdołowata pani pediatra na pytanie czy powinnam dawać dziecku dodatkowo vit d w zmniejszonych ilościach powiedziała i tu cytat \"niech pani nie kombinuje i daje dziecku całą ampułkę vitaminy\" i ręce opadają.....bo podobno przedawkowanie tej wit też ma swoje negatywne skutki:-(

Moja pqni pediatra(tzn moich dzeci)powiedziala mi ostatnio ze jesli chodzi o it D to sa sprzeczne dyskusje albowiem ta witamina wg niektorych jest niepotrzebnie podawana dzieciom.Mojej rocznej coreczce daje tran,witamine D odstawilam :)

ja karmię modyfikowanym i pediatra kazała mi cały czas podawać jedną kapsułkę wit d dziennie