Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowkaa

Nerwica, lęk przed chorobą psychiczną, pomocy

Polecane posty

Gość malinowkaa

hej od długiego czasu zmagam sie z nerwicą, wiadomo raz jestlepiej raz gorzej. 2 lata temu miałam etap "boje sie zawału" a teraz przechodze etap taki, że panicznie boje się choroby psychicznej, boje sie że zwariujej, w najgorszych dniach leże 2 tygodnie w łóżku i panicznie sie boje. Jak np. coś usłysze to poytam domowników czy też to słyszeli. Jestem bardzowyczulona wtedy na róźne bodźce. Jestem w pełni świadoma swojej nerwicy i lecze ją u psychiatary ale to raczej nie przynosi efektów i w związku z tym moje pytanie. Czy nerwica może się przerodzić w coś poważnego? Czy może mi na powaznie odjebać? Mam tu na mysli coś poważnego, schizofrenie, psychozy itp. Boje się, że pewnego dnia utrace nad sobą kontrolę. Wiem, że lęki które mi towarzysza podczas nerwicy są absurdalne ale przecież skoro nie mam sie czego bać a sie boje to znaczy, że chyba coś ze mna jest naprwde nie tak, i ja sie obawiam, że to może sie przerodzić w coś powaznego. Co o tym myslicie?

Gość know-how
mysle ze to nei mozliwe radze poczytac ksiazke Murphy`ego Potego podsiwadomosci

Gość malinowkaa
właśnie koleżanka też mi ją poradziła i czekam aż mi ją podrzuci.

Gość know-how
jest dostepna w empiku kosztuje 30 zl:) I sadze ze warto ja miec i wracac do niej co jakis czas... co do nerwicy to tez ja chyba mam... ostatnio mialam problemy z biciem serca i tez mi sie nawkrecalo ze conajmniej umre:( Eh czasem czuje sie troszke jak chora psychicznie;p

Gość malinowkaa
ktoś jeszcze ma jakieś sugestie?