Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pytająca_niewiedza

Kaszel ponad miesiąc -16m-cy

Polecane posty

Moja córka ma kaszel już od ponad miesiąca :( dawałam jej syrop z cebuli, jakiś prawoślazowy (lekarz kazał dawać ) i Mucosolvan na koniec. Byłam u lekarza i w szpitalu. Osłuchali i powiedzieli,że wszystko OK. Płuca są zdrowe i ona również. Skąd ten kaszel?? to tak jakby się nadal gdzieś flegma jej odrywała... o co chodzi?? nie mam siły.

Gość herbatnik 87
moim zdaniem powinnas isc do poradni alergologicznej bo to moze byc jeden z objawow alergi np na kurz. A lekarz Cie tam jeszcze nie skierowal???

Gość mamuska12356
Znajdz dobrego lekarza.Ja mam to samo z moim 5.5 letnim synem a teraz to samo z mlodszym.Nie trwa to ciagle ale teraz sie znowu zaczelo.Daje starszemu leki antyalergiczne i wziewne i jest ok,teraz zrobie mu testy alergiczne bo napewno jest na cos uczulony

Gość PROPONUJE ZROBIC RENTGEN
PŁUC mojaj kolezanki syn tez tak ciagel kaszlał . lekarze ciagle go badali zadnych zmian w płucach nie słyszeli - zwlali to na alergie . jednak moja kolezanka wrecz zazadala rtg płuc i co sie okazalo ze dziecko ma przewlekle zapalenie płuc - lekarz byl w szoku bo podczas badania osłuchowego płuc nic na to nie wskazywalo - a jednak ! nie wiem czy ci lekarze sa tak beznadziejni czy co . ale syn corki dostal zestaw lekow i po jakims czasie nie bylo sladu po kaszlu .. u towjego dziecka nie koniecznie musi tak byc - ale radze dla swietego spokoju zrobic rtg nawet prywatnie jesli lekarz nie bedzie chcial dac skierowania .. zycze duzo zdrowka dla dziecka .

Gość PROPONUJE ZROBIC RENTGEN
i dodam ze lekarz tez wyslal moja kolezanke z dzieckiem do poradni alergologicznej - i tam specjalici rzekli ze dziecko ma dzwina alergie .. a to nie byla zadna alergia szkoda słow - lekarze sa beznadziejni .

Gość rosół
córka mojej koleżanki bardzo dlugo kaszlała niby po chorobie a kaszel i kaszel ponad miesiąc. Lekarz powiedział ze "ma kaszleć".On nic nie słyszy. Oni pojechali do innego lekarza, tamten dał antybiotyk i przeszło po tygodniu. U ciebie albo alergia albo zmien lekarza.

Pytałam dwóch lekarzy i oboje ją słuchali i nic nie stwierdzili...już nie wiem co robić. Ten kaszel właśnie został po małym przeziębieniu. Kurczę, ale mnie zmartwiłyście:(

Gość jeszcze sprawdź
dziecko laryngologicznie.Po przeziębieniu mogą być zajęte zatoki i wtedy utrzymuje się kaszel

Strasznie "chrapała" w nocy. coś jej zalegało ale pani doktor w szpitalu kazała kupić kropelki do nosa w spraju za 25zł... i jej pomogły. może rzeczywiście sprawdzę ją alergicznie...