Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani matfiz

Inżynieria biomedyczna a Inżynieria mechaniczno-medyczna?

Polecane posty

Gość pani matfiz

Jaka jest między tymi kierunkami różnica? Kto wie dostanie kwiatka ;)

Gość pani matfiz
nie wiecie? :(

Gość Animaru
Inżynieria biomedyczna zajmuje się bardziej programowaniem maszyn i urządzeń medycznych, a mechaniczno medyczna (ja na niej jestem) zajmuje się bardziej ich budową i projektowaniem. Czyli biomedyczny idą bardziej w elektronikę, a mechaniczno medyczni w oprzyrządowanie :) No i jeszcze biomedyczni mają zajęcia tylko na politechnice, a mech medzi również na akademii medycznej (szalenie ciekawe zajęcia). Ja bym swojego wyboru na biomedyczną nie zamieniła. (Piszę o PG) Pozdrawiam.

Gość Elaa008
a czy ciężko jest się dostać na inżynierię mechaniczno medyczną?

Gość Elaa008
i czy ktoś kto studiuje ten kierunek mógłby się odezwać na moje gg 3600908, do usłyszenia :):p

Gość Marta000000
Cześć interesuję się tym kierunkiem, czy ktoś kto go studiuje mógłby się odezwać do mnie na gg? 4821667. Chciałabym zadać kilka pytań.

Gość kkasiuniekk
odświeżam temat, ponieważ chciałam dowiedzieć się czy wiecie czy na magisterkę inż mech-med można dostać się po ukończonych studiach inżynierskich na kierunku Technologia chemiczna o specjalności Biotechnologi przemysłowa? Wiem, że na inż biomedyczną jest taka możliwość, ale bardziej interesuje mnie projektowanie :)

Gość diamonds
Nie wiem czy jest duża różnica między inżynieria mechaniczno-medyczna a inżynieria biomedyczną? Nie prawda że inżynieria mechaniczno-medyczna ma zajecia typowo dla studentów medycyny. Ja studiuje Inżynierie Biomedyczna i mam zajęcia w prosektorium,też mamy przedmioty techniczne no i kładziony jest nacisk na informatyke, a to ważne.

Gość daxx
ale biomedyczna ma jedynie anatomie i fizjologie czlowieka (na ktorych sa zajecia w prosektorium) a mech med tez maja takie zajecia + kardiologia, chirurgia, laryngologia, immunologia, ortopedia, technologia farmaceutyczna, ratownictwo medyczne dlatego biomedyczna ma tylko zajecia na polibudzie a mech med ma na polibudzie i na medycznym :)

Gość daxx
biomedyczna ma nacisk na infe, elektronike a mech med na mechanike, materialoznastwo, fizyke, elektronike (troche infy tez mamy) na ogol mech med jest znacznie trudniejsza niz biomed

Gość gość
podziwiam was,ja to bym mogła studiować najwyżej anglistykę

Gość daxx
na pg jest inz mech med i inz biomed zasadnicza roznica jest taka ze biomed jest na wydziale eti (elektroniki, informatyki), a mech med na mechanicznym

Gość gość
a czy jest koś może kto wybiera się na te studia (inż. mech-med) w tym roku? :D

Gość gość
nie idźcie na inżynierię mech-med, jestem po studiach i pracowałam już w kinie, sklepie spożywczym, a teraz zatrudniam się na linii produkcyjnej za najniższą krajową!!!! studia są bardzo ciekawe, bardzo trudne i wymagające, a pracę dostają po nich góra 2-3 osoby! nie polecam, nie popełniajcie mojego błędu!

Gość gość
Pytanie do gościa,, który jest po kierunku inżynieria mechaniczno-medyczna - czy nadal pracujesz w biedronce tudzież w sklepie czy wreszcie masz satysfakcjonujące zajęcie ?

Gość gość
Czy warto ten kierunek studiować czy perspektywy są jak dla inżynierów mechaniki?