Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia_Italy85

Aborcja w 15tyg ciazy....co zrobic?

Polecane posty

Gość monia_Italy85

Wlasnie,co zrobic zeby powstrzymac osobe,ktora jest zdecydowana na zabieg??? kiedy nic nie dociera,glucha i slepa na wszelkie perswazje.Nie potrafie milczec i udawac ze to nie moja sprawa,czym zawinil niewinny czlowiek na tak okrutna smierc?

Gość pytanie powinno brzmieć
dlaczego chce to zrobić?

Gość monia_Italy85
Nie,dlaczego?-to wiem od niej samej,dla mnie jest istotne to co moge zrobic zeby ja powstrzymac

a gdzie ona chce tej aborcji dokonac? nie jest czasem juz za pozno? przeciez to 15 tydzien :/

Gość monia_Italy85
Ha,jednak sa lekarze dla ktorych nie istnieje etyka,sumienie,dla calkiem nieduzych pieniedzy podobno jest juz ktos kto sie tego podjal

Gość pytanie powinno brzmieć
no ok, ale jakiś powód musi mieć prawda? być może uświadomienie jej tego, że nie jest on ważny będzie dobrym sposobem? a co do 15 tyg jest to możliwe, wczoraj widziałam reportaż, że do 4-5 miesiąca można ciązę usunąć...

Gość ja mam marmur
Nic nie rób, bo to nie Twoja sprawa.

Gość negro11111
uważam podobnie jak ja mam marmur to jest jej sprawa... a ciekawości spytam ile ma lat?

Gość monia_Italy85
Ona widziala to dziecko na usg,widac bylo w zasadzie wszystko,malenki czlowieczek.Gdyby miala nascie lat,byloby to latwiejsze,niestety cholernie ciezko sie dyskutuje z dorosla baba,uparta do tego jak osiol.Nie chodzi o sytuacje materialna,a osobista i jak ja to widze najzwyklejsza wygode i egoizm.

Gość monia_Italy85
niecale 30

Gość roki500
a dlaczego nie zrobiła tego wcześniej? Tylko dopiero teraz o tym myśli. Ten kto chce to zrobić jest naprawdę bez sumienia

nie wiem czy dasz rade jej przegadac :/ ciezki przypadek z tej kobiety.. no coz pozostaje mi tylko zyczyc Ci powodzenia, mam nadzieje ze jakims cudem ja namowisz do tego by nie usuwala ciazy

Gość roki500
i to jeszcze kobieta w tym wieku,rozumiem jakaś małolata

Gość negro11111
30 lat... dziwne, że dopiero po 15 tygodniach podjeła taką decyzję...

Gość monia_Italy85
roki500,dokladnie zgadzam sie z Toba, probowalam ja nawet namowic na to zeby oddala dziecko do adopcji,jest tyle osob pragnacych dziecka i to nawet tutaj we Wloszech,gdzie wiadomo ze mialo by wszystko,ale ona nie chce o tym slyszec,woli zabic niz oddac

Gość podszyw niepodszyty
Ma prawo podjąć taką decyzje,a tobie nic do tego. Nie ty będziesz się męczyć w ciąży, rodzić a później wychowywać...i puknij się w głowe z tą adopcją! Też wolałabym usunąć niż urodzić i oddać.

być może się zdecydowała teraz, bo dopiero teraz dowiedziała sie, że coś jest z dziekciem nie tak, np. usg genetyczne zrobiła (robi sie je między 12-14 tc) lub na zwykłym coś się okazało. To nie jest Twoja sprawa - teraz wielce sie mądzrzysz i ją pouczasz, namawiasz, a ciekawe, jak byc się zachowała, jesli by się okazało, że na przykład dziecko jest bardzo chore, a ona nie ma wsparcia. Odwróciłabyś się tyłkiem i żyłabyś własnym życiem jej decyzja, jej ewentualny ciężar do końca zycia, a nie Twój, więc odpuść, bo nie masz żadnego prawa jej oceniać

Moze jestem okrutna, ale jakbym wiedziala ze z dzieckiem cos nie tak, to tez bym usuneła. To jest męka i cierpienie na całe zycie, to nic ze dla mnie by było, ale przede wszystkim dla dziecka. Sama jestem mamą, moze to okropne, ale nie moglabym patrzec jak chore dziecko kazdego dnia się męczy i tak całe zycie..a urodzic i oddac do adopcji?Nigdy w zyciu:(wtedy bym sie zabiła ze oddałam.

miniam, otóż to, zlae wielece umoral;niona koleżaneczka nie rozumie tego, bo to nie ona będzie patrzyła na to dziecko całe życie. Jej rola skończy się na zjechaniu matki za to, żę się zastanawiała nad usunięciem, a z resztą niech sie męczy mama i jej dziecko autorke moge określić tylko w jeden sposób - porażająca hipokryzja i kompletny brak taktu

No niestety, ja mysle ze nie ma co odwodzic od takiej decyzji, masz racje, bo potem ta kobieta moze zalowac. Nie jestem za aborcja ani przeciwko niej, to jest osobista decyzja i nie wolno do niczego namawiac bo fakt faktem to nie bedzie jej dziecko tylko tamtej kobiety:/

Gość monia_Italy85
Ktos rzucil haslo,ze dziecko jest chore i wrzawa ruszyla....coz za debilizm!!!! ona nie byla na zadnym usg genetycznym,nie tworzcie historyjek skoro nie macie pojecia,dziecko jest zdrowe,na tyle na ile moze to ocenic lekarz na podstawie zwyklego usg. Na aborcje miala wiele czasu ale z glupoty i lenistwa ,chyba myslac ze samo sie ulozy,,...a teraz to juz jest zwykla zbrodnia. A do tych madrych co oceniaja,ze to nie ja bede miala dziecko,ze to nie bedzie moj probvlem,ze nie wiem co ona czuje...a wiec WIEM!!! bo wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy,i tez nie wpadam w zachwyt,ale biore to z pelna odpowiedzialnoscia,bo wiedzialam co robie i czym to sie moze skonzyc.

Ty tam najwięcej wiesz, jaki jest stan zdrowia jej dziecka i co tak naprawdę nią kieruje. Ty decyduj za siebie, a nie za kogos

Gość monia_Italy85
Glupie pieprzenie,nikt nie ma gwarancji jaki jest stan zdrowia jej dziecka,mojego w przyszlosci,ale gdybanie nie jest podstawa do aborcji w pelni uksztaltowanego czlowieka,a co nia kieruje to akurat wiem,i to chyba lepiej od was wszystkich,i gwarantuje ze nie jest to koniec swiata. Ja jej niczego nie zabraniam,chce jej uswiadomic jedynie ze juz za pozno na taka decyzje.

Gość monia_Italy85
podszyw...wracaj do podstawowki,albo pilnie sie ucz!!!! co za debilizm skrajny!!! w 10 tygodniu widac wszystkie konczyny,lacznie z paluszkami,wyrazne zarysy twarzoczaszki...na dobrym sprzecie w 14tyg lekarz jest w stanie okreslic plec dziecka,opisac poszczegolne narzady wewnetrzne (ECHO-usg genetyczne) i nie od jakosci sprzetu diagnostycznego zalezy czy narzad jest uksztaltowany,bo to ze na slabej jakosci sprzecie czegos nie widac,to nie znaczy ze tego nie ma wcale

Gość jojojoojojojooo
zgadzam się - od 8 już bije serduszko.... a jak bije serduszko to ta mała istotka już żyje!!! w 15 już ma nóżki, rączki i porusza się choć jest taka malutka że nieczuć tego - ale na usg widać!!!

a moim zdaniem zyje od razu a nie jak dopiero zacznie serduszko bić:)ile kobiet tyle opinii:)ja pamietam jak robilam test to wyszla jedna kreska i druga taka ledwo widoczna myslalam ze to cień:P a bylam 1,5tyg w ciaży:D:D:Dtak sie okazalo na badaniu tego samego dnia co robilam test:)myslalam ze padne z wrazenia ze sie udalo ale jednoczesnie ze strachu bo wiadomo 9miesiecy duzo czasu..przez pierwsze 5mies bylam caly czas na podtrzymaniu, teraz moja dzidzia ma juz 19mies i jest zdrowa i sliczna:)Wam również życzę zdrowych dzieci przede wszystkim:)