Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drapka

Swędzące łydki nie dają mi spać !

Polecane posty

Gość drapka

Od ponad dwóch lat mam problem ze swędzącą skórą na łydkach i udach. Cała masa dermatologów wykluczyła wszelkie możliwe choroby. Nie bardzo wiem, co mi jest, po prostu jak przychodzi wieczór zaczynam się drapać jak świr i nie mogę przestać. Czasem budzi mnie w nocy to swędzenie :/ Może ktoś miał podobnie i uwolnił się od tego drapania? Pomocy!!!

Gość drapka
heeeelp!

Gość słyszałam kiedyś o czymś takim
to się nazywało zespół niespokojnych nóg czy jakoś tak, to chyba na tle nerwowym dzieją się takie rzeczy, może psycholog by coś na to poradził, a na początek jakaś melisa? joga?

Gość łojejkuuuuuuuuuuuu
kochanie.swedzenie skory na nogach rekach i na calym ciele moze byc objawem niewydolnosci nerek.moj ojciec to mial wiec wiem...od 3 lat jest po przeszczepie i wszystko minelo.pozdrawiam cie zycze zdrowia i prosze idz do lekarza!

Gość dskcnxb000000vjh
jeśli lekarze nie stwierdzili nic poważnego to może jesteś alergikiem, masz uczulenie np na proszek do prania ubrań albo jakiś składnik mydła. spróbuj smarować nogi przed snem mleczkiem nawilżającym dardia które kupisz tylko w aptece. ma bardzo kojące działanie i jest hypoalergiczne także powinno pomóc. jak nie pomoże to może zmień lekarza i zrób jakieś badania. kto wie co to może być jeśli nie uczulenie

Gość drapka
A jakie basdania nalezy zrobic aby wykluczyc niewydolność nerek?

Gość gość
Cierpie z powodu swedzacych lydek,to jest nie do zniesienia!Codziennie wieczorem zaczyna sie koszmar,drapie sie myjka do zmywania garow bardzo dlugo a potem jakis olejek i jakos usypiam. Co to moze byc?Dbam o skore,codziennie nawilzam.

tu edi głęboko wspułczuje......mnie czasem mełżulek drapie bo łydach, ale jak mu przypierze to przestaje i można dalej iść spać.. potem mi go szkoda, no ale co zrobić, następnego dnia do pracy znów zaiwaniać jak wół już nie powiem jaki, a ten sie czepia jak mynda jajec