Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bolący ząb

Reklamacja u dentysty.

Polecane posty

Gość Bolący ząb

Witam! Kilka miesięcy temu miałam zrobione zwykłe wypełnienie. Niestety ząb od tego czasu BARDZO boli,dużo gorzej niż przed wizytą u stomatologa.Niedawno rozmawiałam ze znajomą stomatolożką,która zasugerowała,żę prawdopodobnie powinnam mieć leczenie kanałowe. :O W związku z tym,zastanwiam się czy jest możliwość złożenia reklamacji?Podobno na plomby jest roczna gwarancja.Problem w tym,że trzyma się ona idealnie,lecze niestety ten ból jest okropny. Może ktoś był w podobnej sytuacji i coś mi doradzi?

Gość Bolący ząb
Nikt nie wie?

Gość mmmjjdkdddjdcnfrcnfncgfhhgghgd
Również chciałbym wiedzieć.

Gość adnakndka
Ja miałam podobny problem. Leczenie polegało na zwykłym plombowaniu, a po tym ząb zaczął mnie bardzo boleć. Chodziłam z reklamacją do tej dentystki chyba z 5 razy, a ona za każdym razem mówiła że ząb jest o.k a ból jest spowodowany stanem zapalnym dziąsła lub kieszonką dziąsłową. Kazała płukać dentoseptem i wodą utlenioną. Tak więc płukałam przez kilka miesięcy kilka razy dziennie, pomagało na chwilę. W koncu mąż nie wytrzymał i umówił mnie na wizytę do innego stomatologa. Ten ocenił że dziąsło jest w najlepszym porządku a gdy hakiem zaczął stukać w zęba to plomba rozpadła się i pociągnęła za sobą jedną ściankę zęba. Okazało się że ząb był źle oczyszczony a plomba nieszczelnie założona, ząb gnił, zbierała się ropa. Stąd ból! Generalnie wczoraj miałam chirurgiczne usuwanie tego zęba, ponieważ nie udało się go niestety uratować. Pomimo tego że z zewnątrz wyglądał pięknie, to w środku jego stan był opłakany. Zabieg usunięcia nie należał do najprostszych ponieważ ząb kruszył się i łamał, więc chirurg musiał wyciągać go po kawałku. Po zabiegu uczulił mnie, że w przypadku gdy kolejny raz będę miała wątplitowości po leczeniu zęba to powinnam niezwłocznie zgłosić się na konsultacji nawet to kilku innych stomatologów po to by nie stracić nastepnego zęba. Największy żal mam do dentystki która zafundowała mi te atrakcje! Tyle razy do niej wracałam, prosiłam by zbadała tego zęba a wg niej wszystko było ok. I na tym polegala ta cała reklamacja!