Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polatyna junior po inseminacji

ból, skurcze??

Polecane posty

Gość dfsgvs
moja siostrra roodzila 3 i pol dnia! lekarze bagatelizowali, wycienczona wkoncu trafila na cesarke

dfsgvs -> natura wybrała nas, bo jesteśmy lepsze! ;) ktos kiedyś zażartował, że gdyby facet był w ciąży, to aborcja byłaby sakramentem ;)

Gość eh szkoda gadac
oj da sie, znam dziewczyne co 2 doby rodzila...

Gość dfsgvs
no tak wystarczy popatrzec co sie z nimi dzieje jak sie pojawiaja kaminienie nerkowe jak skucza i wyja i prosza zeby ich dobix, a taki kamyk makurcze 2mm gora a przecisnac tego melona przez pochwe to juz jest sztuka , powwini nam za to placic a przez zajsciem dawac zaliczke

eh szkoda gadac -> trzymamy kciuki! magdaaa32 no to po mnie jesteś :) Fajnie!! Moja mam rodziła mnie 27 godzin! mojego brata 24 godziny - niezły hardkor, nie uważacie? :)

Gość eh szkoda gadac
ja nie wiem!!! mamy XXI wiek a rodzimy jak w sredniowieczu :( a ja jeszcze obejrzalam sobie film na youtube głupia 😭

dfsgvs -> zgadzam się w pełnej rozciągłości!

Gość dfsgvs
cesarka powinna byc dostepna dla kazdego kto sobie jej zyczy, bo to jest nasze cialo wiec mamy prawo o nim decydowac, a nie ze jakis lekarz bedzie mi wciskal kit ze bedzie ok a potem cesarka nagle a bo niestety nie po jego mysli, ja mam miec obowiazkowo cesarke ze wzgledow medycznych a to co uslyszalam od 2 ginow to zwatpilam kompletine

Gość eh szkoda gadac
polatyna junior po inseminacji dzieki:) ale ja tak sie boje okropnie ze tez bym chciala z acesarke zaplacic :P a moj facet mi nie pozwala sobie 'brzucha rozciąc bo brzydka blizna zostanie' tak mowi hehe

filmy ciągle oglądam i przez to mam jeszcze większe obawy przed porodem :) a mnie mama rodziła 13 godzin i to na żywca bo znieczuleń nie było STRASZNE

Gość dfsgvs
to mu powedz albo b;lizna na brzuchu albo pochwa o ktorejj bedzie myslal ze to czarna dziura

dziewczyny - broń Boże filmiki z porodu :) ja też obejrzałam parę i masakra.... naprawde rozumiem facetów, którzy słabną jak widza wypadające wielkie dziecko z ciasnego otworka... jeju... wygląda to chyba masakryczniej niż się odczuwa ;)

Gość eh szkoda gadac
no ja gdybym mogla cofnąc czas to bym tego filmiku nie obejrzla...

Gość dfsgvs
pozatym durny ten facet, tej blizny nawet nie widac, a pozatym i tak wiekszoc kobiet robi sobie po pewnym czasie plastyke brzucha by zlikwidowac obwisla skora, jak mu sie blizna nie podoba to co powie na rozstepy, pozatym to ty masz srac z bolu a on bedzie sie obok patrzyl i ma jeszcze cos do powiedzenia? kopnij go w jaja

Gość eh szkoda gadac
"to mu powedz albo b;lizna na brzuchu albo pochwa o ktorejj bedzie myslal ze to czarna dziura" heheh :D ale on naprawde mi nie pozwala cesarki zrobic:D

ciekawe jak się potoczą te nasze porody. A znacie już płeć dziecka? chcecie znać? U nas prawdopodobnie dziewczynka - ale w tym tygodniu robimy USG 3D, więc może już będziemy wiedzieć na 100%. Mąż liczy na chłopca, ale dziewczynkę też pokocha ;)

ej ale to twoja decyzja a nie jego, chcesz się kroić to zrób to, wymądrza sie a nawet nie wie co to poród

Gość dfsgvs
twoja dupa twoje cialo twoaj decyzja, nie on bedzie ordzil, nie ma nic do gadania glupi chlop egoista, zamist ciu ulzyc to mysli o tym ze jemu sie blizna nie bedzie podobac no co za palant

Gość eh szkoda gadac
jak nie bede mogla wytrzymac to sobie znieczulenie wezme, kosztuje okolo 350 zlotych .... ale boje sie ze przez nie porod mi sie wydluzy strasznie ...

Gość eh szkoda gadac
ja bym raczej chciala sn urodzic, po cesarce dluzej sie dochodzi do siebie, a po sn odrazu wstajesz i mozesz chodzic....

Gość dfsgvs
ja wkoncu znalazlam lekarza ktory potraktowal mnie powaznie ale musaialm sie bic, i to mam cesarke na za 2 miesaice! a lekarza znalazlam tydzien temu, bylam u 3 ginow, grozi mi odwarstwienie siatkowki i slepota z wysilku i mam papiery od okulisty i wyobrazcie sobie ze 3 ginow mi powiedzialo ze nie ma mowy ze mam sprobowac naturalnie a jak beda widziec ze cos nie tak to wtedy moze zrobia cesarke!!! no co za palanci! wyobrazacie sobie co ja przechocdzilam przez wiekszosc ciazy!

dobrze iść do szkoły rodzenia, czytałam że tam uczą różnych sztuczek i poród trwa szybciej, w Warszawie znieczulenie jest po 500 zł

Ale dziewczyny, ładnie kroja do cesarki - najczęściej na linii włosów łonowych ( choć obecnie ta linia jest coraz niżej ) - tzn. wzdłuż. Moja ciocia ma długą bliznę od splotu słonecznego aż do linii włosów łonowych - ale to było 30 lat temu z hakiem - teraz tną inaczej :) ale tak czy owak, cesarka też jest bolesna - rekonwalescencja po tym... przecież to przecięcie powłok brzusznych... kurcze. I tak źle i tak niedobrze!

Gość dfsgvs
ale po naturalnym zostajesz w domu sama z dzieckiem a po cesarce maz moze waziac urlop 2 tygodnie i nik nie ma prawa mu omowic

Gość dfsgvs
ja wiem ale lekarze jak widac maja w dupie, wokcu znalalam lekarza ktory z oporem sie zgodzil, bo po co robic cesarke do tego za eree skoro moge sie pomeczyc i a nuz moze nie oslepne... no ale sie zgodzil i mam planowane na poczatek maja