Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sarenka1988

Test ciążowy-pomóżcie!

Polecane posty

Słuchajcie dziewczyny . Zrobiłam test ciążowy dziś rano..po 11 dniach od stosunku i wyszedł mi negatywny - czy mógł się on mylić?? Był to test \'\' bobo test\" - i na nim było napisane że potrafi wykryć 6 dniową ciąże..i również pisało że daje już wynik po 10 dniach od stosunku.. Co ja mam o tym myślec?? Czy uwierzyć w ten wynik?? A do miesiaczki mi zostało około 10 dni ..troszke sporo czasu.

ja tez robilam te najwczesniejsze a pokazały mi negatywny wynik zrob po dniu spodziewanej miesiaczki mi wyszedł poztytwny 2 dni po i to słaba kreska . teraz juz jestem w 18 tc ;]

Gość tinturintu
mnie tez wyszedl negatywny a po dwoch dniach zrobilam jeszcze raz i pozytywny,jestem w 7 m-cu

Gość saleminka8
11 dni to chyba za mało,jeśli akurat była owulacja to należało by poczekać do 16 dni po ;)

Gość amber_22
Hej! Ja dziś rano robiłam bobo test- 14 dni po owulacji i wyszedł negatywny, nie mam żadnych objawów wskazujących na to, ze @ przyjdzie, temp. mam już 14 dni powyżej 37 C i nie wiem, czy są jeszcze szanse na to, ze @ jednak nie przyjdzie. Czy Wam też test wykazał brak ciąży 1 dzień po terminie @, mimo ze byłyście w ciąży? Czy powinnam za kilka dni jak nie dostane @ powtórzyć test?

11 dni po stosunku i 10 dni do okresu? tak się składa, że druga faza cyklu trwa dokładnie 14 dni - owulacja jest 13-15 dni przed miesiączką, a z tego wynika że stosunek odbył się 21 dni przed miesiączką, w zwykłym dniu, bez owulacji. mała szansa że jesteś w ciąży.

Masz racje...ale z tego co wiem..owulacje miałam 4 marca- przed owoulacją ponoć jest pare dni płodnych (3-4)...a jak stosunek nastąpił 28 lutego to chyba plemniki mogą jeszcze z 3-4 dni żyć.

komórka jajowa żyje do 12 godzin po owulacji - przed owulacją plemniki mogą na nią czekać góra do 3-4 dni (w zależności od mężczyzny, są mężczyźni, którzy mają mało żywotne plemniki - żyjące dzień, a plemniki wyjątkowych mogą przeżyć nawet 5 dni w organizmie kobiety). tak więc zakładając, że stosunek był 21 dni przed miesiączką, plemniki przeżyły te najdłuższe możliwe 5 dni, wychodzi że dotarły gdzie trzeba 16 dni przed miesiączką - 2 dni za wcześnie. oczywiście zrób test ciążowy za 3 dni, ale moim zdaniem szanse na zapłodnienie są nikłe

jak policzyłaś tę owulację? jeżeli miesiączkę masz mieć 20 marca, to odliczając 14 dni owulacja powinna być 6 marca. od daty następnej spodziewanej miesiączki odejmuje się 14 dni - bo tylko faza po owulacji jest pewna i wynosi zawsze 14 dni. NIE OBLICZA SIĘ owulacji dodając 14 dni do ostatniej miesiączki - owulacja może wystąpić w różnym terminie od miesiączki, ta faza jest zmienna i zależna od wielu czynników - zapamiętaj to. wiadomo, że obliczenia to teoria i można ją zastosować tylko na cyklach, o których wiemy ile trwały (na tych, co już są za nami). w aktualnym cyklu trzeba przyglądać się swojemu ciału, objawom owulacji..

Tak...masz racje..ale u mnie cykle są nieregularne raz 28dni a nieraz 30,32 dni. A owulacje rozpoznałam..bo bulach w podbrzuszu oraz po śluzie.

Tak..ale słyszałam i także dużo czytałam...o tym że przed owulacją są dni płodne tzn 2- 3 dni..a nie tylko dzień owulacji jest płodny. Więc wtedy mogło dojść do zapłodnienia??

Zyrafa-dluga - to wynika z tego że na cały miesiąc tylko jeden dzień jest płodny - i tylko wtedy może dojść to zapłodnienia tak??:>

oczywiście zrób test ciążowy za 3 dni (14-15 dni po stosunku) ale moim zdaniem szanse na zapłodnienie są nikłe