Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moniquid

MOJE DZIECKO BARDZO CHCE MIEĆ PSA. KUPIĆ????

Polecane posty

1 dłuższy spacer dziennie żeby pies pobiegal moim zdaniem wystarczy w zupełności. Ni ale jeśli pies ma być tylko i wyłącznie maskotką dla dziecka to nie nie. Przyjaciel tak

Gość lisekchytrusek
Pies to odpowiedzialność itd.. wiadomo. Nie chcę powtarzać komunałów, wszystko co myślę streszcza ten mądry artykuł: http://www.mojpies.com/porady/chce-psa Z drugiej strony, nie jestem zwolennikiem bezwzględnego zakazu na psa, ja sama się nie decyduję, bo wiem, że nie mam do tego zapału. Natomiast moja córka po ukończeniu 18 lat wzięła psa ze schroniska i opiekuje się nim bez marudzenia.

Gość gość
A ja polecam szczeniaka ze schroniska.

Gość gość
Jeśli naprawdę kochasz zwierzęta, myślę, że nie będziesz kupować, tylko wybierzesz pieska ze schroniska (szczeniaki też są). Albo to piesek ze schroniska wybierze Was -bo i tak bywa :) Możesz też skontaktować się z wolontariuszami, aby doradzili, który piesek do dzieci. Powodzenia :)

Gość Niespełnione marzenia
Dziecięcy zapał mija szybko, nie generalizujmy. W wieku 5 lat błagałam rodziców o posiadanie psa...dziś mam 18 i nawet nie wiecie jaka czasem przykrość mnie ogarnia, gdy myślę, że nadal go nie mam.

Gość gość
Oczywiscie, ze tak. Dorastanie dziecka z pupilami u boku ma bardzo dobry wpływ. Co nie zmienia faktu, że o pieska nalezy dbać z każdej strony, również kupując dla niego specjalistyczną odzież. Po swoim psiaku widzę, że jest znacznie szczęśliwszy, od kiedy ma możliwość noszenia ubranek. Polecam Wam ofertę https://pinkypaws.pl/ z której zaopatruję się w miarę możliwości. :)

Gość gość
a pałacu nie chce, ciekawie jak sobie go zażyczy, to co, okradniesz bank, pieprznięta matka

Gość Problem01
Etam. Moja to i tak da radę. Najgorsze jest to,ze nie lubię zwierząt w domu, a mam pewne obawy co do odpowiedzialności mojej córki. Np. Żebym nie musiała mówić: ,,Skończyła się karma!" itd.

Gość Problem01
Jak możecie to pomóżcie. Teraz to już naprawdę nie wiem co zrobić.

Gość gość
Jak nie lubisz zwierząt, ich zapachu, sierści i obowiązków to nad czym się zastanawiasz?

Gość gość
Kupiłem mojemu synowi szczeniaczka na święta, niestety przejechałem go przed domem jeszcze przed Wigilią. Teraz będę musiał opiekować się pieskiem samemu.